Zelfsturende LOVERS boot moet in 2021 klaar zijn

Zelfsturende LOVERS boot moet in 2021 klaar zijn

De rondvaartbranche in Amsterdam voorspelt binnen een aantal jaar een tekort aan schippers. Om deze reden heeft Dirk Lubbers, CEO Tourism Group International, afgelopen jaar met succes de mogelijkheden bekeken van autonome besturing van de LOVERS rondvaartboten. Dit heeft ertoe geleid dat de eerste zelfsturende LOVERS boot vanaf de zomer 2021 het water op gaat.  

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een positief advies afgegeven en de aankomende maand wordt gestart met een uitgebreid testprogramma in Californië. Als onderdeel van dit programma wordt gemeld hoe vaak schippers genoodzaakt werden de controle over te nemen. Uiteraard wordt ook de veiligheid uitvoerig getest.

In 2025 moet minimaal de helft van de vloot van rederij LOVERS zelfsturend zijn. Ondanks dat ‘self driving’ nog niet algemeen is ingevoerd, zitten volgens Dirk Lubbers grote voordelen aan deze innovatie. Zo wordt niet alleen de werkdruk en het stressniveau van de schippers verminderd, maar is het ook een uiterst milieuvriendelijke vorm van vervoer. 

Klik hier om de afbeelding te downloaden.

__________________________________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anouk Koopmans.
Marketing & PR
E: anouk.koopmans@tourismgroup.com.