Een Amsterdamse zomer om niet te vergeten

Een Amsterdamse zomer om niet te vergeten

16 juni 2023

Ben je klaar om de zomer van je leven te beleven in Amsterdam? Wij staan klaar om je te helpen deze zomer de stad te verkennen met de beste rondvaarten en andere attracties. Bereid je voor op onvergetelijke herinneringen aan Amsterdam! Dit zijn onze tips voor deze zomer.

Geniet van een Semi-open boot rondvaartSemi-open boot

De Semi-open boot rondvaart is misschien wel de allerbeste zomerse rondvaartoptie die er is. Op zonnige dagen is de boot open om je een onbelemmerd uitzicht op de grachtenpanden en de architectuur van de stad in de zon te geven. En als het Nederlandse weer omslaat, is de boot gemakkelijk te sluiten met een glazen dak, zodat je blijft genieten van de unieke charme van Amsterdam.

De Semi-open boot rondvaart duurt ongeveer een uur en brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam. Tijdens deze boottocht vaar je door de Amsterdamse grachtengordel inclusief de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, die dateren uit de 17de eeuw en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Wil je liever in een kleiner gezelschap door de grachten varen? Kies dan voor de open boten van de Cruise like a local rondvaart die vertrekt vanaf het Anne Frank Huis. Omdat deze rondvaart gebruikt maakt van kleinere boten, kom je ook op de smallere grachten van Amsterdam.

Afkoelen in de Amsterdam Icebar

Er zijn zomerdagen in Amsterdam dat het gewoon te warm is om buiten op straat of in de parken te lopen. Een geweldige plek om af te koelen is de Amsterdam Icebar, letterlijk de coolste bar van de stad. In de Amsterdam Icebar ga je mee met de bemanning van de 16e eeuwse Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz op zijn reis naar Nova Zembla, een eiland in het Noordpoolgebied.

Een bezoek aan de Amsterdam Icebar is inclusief 3 gratis drankjes en ze geven je een warme jas en handschoenen zodat je niet al die lekkere zomerwarmte verliest als je omringd bent door ijs. Van de muren tot de sculpturen en de glazen waar je uit drinkt, alles in de Icebar is gemaakt van ijs!

Snack op een pizza of geniet van een wijn proeverij tijdens het varen

Als je je rondvaart liever later op de dag maakt, waarom zou je dan niet genieten van een heerlijke New York Pizza terwijl je de stad vanaf het water bekijkt. De New York Pizza by LOVERS cruise geeft je de kans om een extra dimensie aan je rondvaart te geven. Het is de perfecte combinatie van eten met uitzicht, terwijl je door enkele van de 100 kilometer waterwegen van de stad vaart.

Je hebt de keus uit verrukkelijke pizza's en zelfs de drankjes zijn inbegrepen, van een ijskoud Heineken biertje tot wijn en frisdrank. En ook het toetje is niet vergeten, je sluit deze cruise af met een Cookie Dough Chocolate Chip ijsje.

Een andere optie later op de dag is de Wijn & Kaas rondvaart. Tijdens deze boottocht kan je kiezen tussen meerdere rode, witte en rosé wijnen en wisselen wanneer je maar wil. Samen met de wijn zal er een selectie van lokale kazen, druiven, brood en vijgen zijn om van te genieten. De Amsterdam Wijn & Kaas rondvaart is echt de perfecte manier om te genieten van een unieke en leuke avond in Nederland.

Amsterdam Pride door de gehele stadAmsterdam Pride

Het grootste feest van de stad vindt eind juli en begin augustus plaats. Tijdens de negen dagen van Amsterdam Pride viert de stad, en iedereen in de stad, de vrijheid in Amsterdam, de vrijheid om echt jezelf te zijn en te houden van wie je wilt. Het festival is uitgegroeid tot een wereldberoemd evenement waar de LGBTQIA+ gemeenschap echt de toon zet in de stad.

Elke dag zijn er verschillende evenementen, zoals straatfeesten, kunst, voorstellingen, een Pride Walk om aandacht te vragen voor de situatie van LGBTI's in landen waar homoseksualiteit illegaal is en, wat vaak wordt beschouwd als het belangrijkste evenement, een grote parade op de Amsterdamse grachten, die meestal van het Westerdok over de Prinsengracht, de Amstel, de Zwanenburgwal en de Oudeschans naar het Oosterdok gaat.

Muziekfestival op de grachten

Het jaarlijkse Grachtenfestival is een tiendaags festival in augustus verspreid over de stad. Het is de muzikale zomerse belevenis voor klassieke muziek, jazz, maar ook muziek uit andere culturen. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Wil je kennismaken met de rijzende sterren van de toekomst, dan is het Grachtenfestival de plek waar je moet zijn.

Gedurende het festival zijn er concerten in parken, populaire toeristische attracties, hotels, kerken en, jawel, concertzalen en andere traditionele muzieklocaties. Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. De stad Amsterdam, van oost naar west en van noord naar zuid, dient als festivalterrein.

City Sightseeing Amsterdam Hop-on Hop-off bootOntdek de stad met de Hop-on Hop-off boot

Hoewel Amsterdam een zeer beloopbare stad is, wil je soms gewoon even je voeten wat rust geven, vooral op warmere dagen. Gelukkig kun je je ook verplaatsen tussen verschillende delen van de stad met de City Sightseeing Hop-on Hop-off boten. Met deze boottocht kun je bij acht haltes in de stad uitstappen en weer instappen als je klaar bent om naar het volgende deel van de stad te gaan.

Je kunt kiezen tussen een ticket dat 24 uur of 48 uur geldig is. Er zijn haltes in de buurt van een aantal van de beste attracties in de stad, zoals het Rijksmuseum, de Amsterdam Icebar en het Anne Frank Huis. Met de gratis app kun je precies zien waar de haltes zijn en ook waar de boten varen.