SAIL Amsterdam 2025

Elke 5 jaar verwelkomt Amsterdam een armada van monumentale zeilschepen tijdens SAIL Amsterdam. Het is het populairste evenement in Nederland, met miljoenen bezoekers. Als je van plan bent om Amsterdam in de zomer van 2025 te bezoeken, wil je dit spectaculaire evenement niet missen!

Wanneer is SAIL Amsterdam 2025?

Van 20 tot 24 augustus 2025 zullen het IJ en haar oevers de place to be zijn. Het wordt een driedubbel jubileum, dus hoewel veel evenementen en details nog niet bekend zijn, kun je er zeker van zijn dat het een buitengewoon feest wordt. Het wordt de 10e editie van SAIL Amsterdam, ter gelegenheid van de 750e verjaardag van de stad en de 50e verjaardag van SAIL.

Wat is SAIL Amsterdam?

SAIL Amsterdam is een 5-dagen durend maritieme feest met allerlei evenementen aan boord van de schepen en op de oevers van de rivier. Het begint allemaal met de SAIL-in op de eerste dag van de festiviteiten. Dan varen honderden schepen, waaronder veel historische tall ships, het Noordzeekanaal op van de Noordzee naar Amsterdam.

De volgende dagen zijn er talloze culturele en feestelijke activiteiten in de verschillende gebieden of Oceanen van SAIL. Elke avond wordt afgesloten met een spectaculaire show. Een greep uit de mogelijke activiteiten: ga speeddaten of trouwen op een Tall Ship, speel spelletjes en ga sporten op het water, maar de beste manier om van SAIL te genieten is vanaf het water.

Tijdens de laatste editie in 2015 maakten meer dan 800 schepen deel uit van het evenement dat door meer dan 2,3 miljoen mensen werd bezocht. Helaas moest de editie van 2020 worden afgelast vanwege de wereldwijde pandemie. Maar dat betekent alleen maar dat de 10e editie nog groter en beter wordt.

Wat gaat LOVERS Canal Cruises aanbieden voor SAIL 2025?

LOVERS Canal Cruises is een officiële partner van SAIL Amsterdam. Hoewel we nog niet te veel kunnen zeggen, weten we wel dat we een speciale rondvaart gaan aanbieden. Met vertrek vanaf onze hoofdsteiger en gesloten boten met glazen overkapping ben je verzekerd van een geweldige ervaring, of de zomerzon nu schijnt of zich verschuilt achter regenwolken.

Een cruise is de beste manier om SAIL te ervaren, want de boot baant zich een weg tussen de vele fantastische schepen die de stad aandoen. Je ziet Tall Ships, historische schepen, schepen van de Koninklijke Marine en nog veel meer van dichtbij. Omdat het evenement pas over een jaar plaatsvindt, kunnen we nog niet alles verklappen, maar we kunnen niet wachten om te beginnen.

Natuurlijk bieden we ook groepsexcursies aan tijdens SAIL Amsterdam 2025. Neem voor meer informatie contact op met onze reserveringsafdeling via groups@tourismgroup.com

SAIL Amsterdam - Lisa Kunst