De beste attracties in Amsterdam

De beste attracties in Amsterdam

7 mei 2021

De stad Amsterdam staat wereldwijd bekend om haar grachten, musea en de Wallen. En hoewel dit zeker must-sees zijn tijdens uw bezoek aan Amsterdam, is er nog zoveel meer te zien en te doen in de Nederlandse hoofdstad. De stad biedt geschiedenis en avontuur, maar ook het onverwachte en het ongelooflijke. Dit zijn onze favoriete attracties in Amsterdam.

Maak een rondvaart door de grachtenLOVERS Canal Cruise

We hoeven het niet te ontkennen, we zijn gepassioneerd over de grachten van Amsterdam en geloven echt dat een rondvaart door de grachten de beste manier is om ze te zien, erover te leren en ervan te genieten. LOVERS biedt verschillende soorten rondvaarten aan en elke rondvaart is anders dan de vorige.

Of je nu op zoek bent naar een traditionele rondvaart, een open boot ervaring of als je iets wilt eten terwijl je geniet van de bezienswaardigheden, LOVERS heeft de rondvaart voor jou. Terwijl je door de wijken van Amsterdam vaart, zoals de Jordaan, de Negen Straatjes of de Pijp, zie je bezienswaardigheden zoals de Amstel, waaraan de stad haar naam te danken heeft, het Anne Frank Huis en de iconische Magere brug.

Bezoek het nationale museum

Het Rijksmuseum is het nationale museum van Nederland en bevat meer dan 8000 kunstschatten en historische voorwerpen die 800 jaar Nederlandse geschiedenis beslaan. Binnen vind je enkele van de beroemdste werken van de Nederlandse meesters, zoals De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en Het melkmeisje van Johannes Vermeer.

Maar de schoonheid is niet alleen binnen te zien in het Rijksmuseum. Het gebouw zelf is ook een foto of twee waard. Gelegen aan het Museumplein, met duidelijke renaissance en gotische invloeden, is het Rijksmuseum werkelijk het toppunt van architectonisch talent, ontworpen door dezelfde man die het Centraal Station van Amsterdam ontwierp, Pierre Cuypers.

Neem een kijkje onder je huidPlastinated body at BODY WORLDS

In het centrum van de stad, op het Damrak, kun je bij BODY WORLDS: The Happiness Project meer te weten komen over jezelf, je lichaam en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op hoe gelukkig je bent. Met 200 echte, geplastificeerde, menselijke lichamen neemt BODY WORLDS je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam.

De tentoonstellingen zijn interactief en thematisch opgezet, met ruimtes gewijd aan het hart, de levenscyclus, voeding en de rol die geluk speelt in de vorming van ons lichaam en ons leven. Een ticket voor BODY WORLDS is inclusief een gratis InBody Scan, die meet of je lichaam echt in balans is. Leeftijd, geslacht en lichaamstype worden allemaal meegenomen in de berekening van je lichaamssamenstelling.

Ontdek het poolgebied

De Amsterdam Icebar is een van de meest unieke attracties van de stad, omdat alles er van ijs is gemaakt. Deze verbazingwekkende bar wordt op een constante temperatuur van -10 graden Celsius gehouden, waardoor je de kans krijgt om echt te ervaren hoe het verkennen van het Noordpoolgebied zou kunnen zijn. In de Amsterdam Icebar sluit je je aan bij de bemanning van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentsz, die aan het eind van de 16e eeuw probeerde een snellere route naar Indië te vinden.

Helaas zijn Barentsz en zijn crew meer dan een jaar gestrand geweest op het eiland Nova Zembla. Het is dus maar goed dat je kaartje voor de Amsterdam Icebar 3 gratis drankjes bevat en je ook nog een warme jas en handschoenen krijgt. De drankjes worden geserveerd in glazen van ijs en ook voor de kunst die je in de ijsbar omringt is gemaakt van ijs.

Ontdek de geheimen van de WallenRed Light Secrets windows

De Wallen is waarschijnlijk de bekendste en beruchtste buurt van Amsterdam. En toch is er zoveel dat mensen niet weten over de buurt en de mensen die er wonen en werken. Red Light Secrets is 's werelds eerste Prostitutiemuseum en geeft antwoord op veel van je vragen.

In het Prostitutiemuseum zie je de kamers van prostituees van binnen, hoor je hun verhalen en kom je alles te weten over de geheimen van 's werelds oudste beroep. Het museum is gevestigd in een beroemd bordeel dat nog in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Je krijgt zelfs de kans om achter een van de ramen te gaan zitten om te voelen hoe het echt is om vanaf de straat bekeken te worden.

Leer meer over 's werelds beroemdste biermerk

Iedereen herkent de beroemde groene bierflesjes (of blikjes) met de rode ster van 's werelds bekendste biermerk, Heineken. De Heineken Experience is een hypermoderne interactieve rondleiding in de historische brouwerij van een van 's werelds grootste bierbrouwers. Oorspronkelijk gebouwd in 1867, werd dit enorme gebouw in 1991 omgebouwd tot een museum en bezoekerscentrum. Sindsdien is het uitgegroeid tot een razend populaire toeristische attractie.

De Heineken Experience is informatief, interactief en heerlijk. Je leert meer over de Nederlandse tradities op het gebied van bier drinken, ziet het Heineken brouwproces uit de eerste hand en proeft de nootachtige smaak van gerst. Tijdens de rondleiding zie je hoe deze ooit kleine, Nederlandse brouwerij uitgroeide tot 's werelds meest vooraanstaande biermerk.

Bekijk De zonnebloemen en De sterrennachtZonnebloemen

Van Gogh is misschien wel de beroemdste van de Nederlandse meesters, hoewel velen buiten de landsgrenzen zijn naam verkeerd uitspreken. In het Van Gogh Museum kun je meer te weten komen over het leven van Vincent van Gogh, zijn brieven lezen en zijn schilderijen en tekeningen bekijken. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring.

Het museum bezit de grootste verzameling van werken van Vincent van Gogh ter wereld, waaronder meer dan 200 van zijn schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 brieven. Het biedt de mogelijkheid om de ontwikkelingen van de kunstenaar te volgen en zijn schilderijen te vergelijken met werken van andere kunstenaars uit de 19e eeuw, zoals Gauguin, Manet en Pissarro. Het museum presenteert ook tentoonstellingen over verschillende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis van de 19e eeuw.

Geloof het ongelooflijke

Amsterdam kent vele bijzondere en ongelooflijke bezienswaardigheden, zoals het smalste huis, dat slechts 2 meter breed is. Maar als je je echt wilt omringen met ongelofelijke bezienswaardigheden en verhalen, ga dan naar Ripley's Believe It or Not! Amsterdam, waar je je kunt vergapen aan honderden zeldzame en ongewone voorwerpen en waar je je handen uit de mouwen kunt steken met ongelooflijke interacties.

Bij Ripley's Believe it or Not! Amsterdam betreed je de wereld van het ongelooflijke en het bizarre. Hier wordt 's werelds meest opmerkelijke verzameling van natuurlijke, wetenschappelijke, artistieke en menselijke rariteiten tentoongesteld. Je wordt ondergedompeld in artefacten, ongelooflijke kunst, dierlijke rariteiten, memorabilia uit de popcultuur en interactieve spelletjes die moeilijk te geloven zijn, maar toch waar. Van echte gekrompen mensenhoofden tot 's werelds langste vingernagels, mensen zeggen dat het een van de vreemdste plekken in de stad is.