Bezoek het Anne Frank Huis en geniet van een rondvaart!

Bezoek het Anne Frank Huis en geniet van een rondvaart!

1 juni 2021

Er vertrekken veel rondvaarten in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam. Dat is geweldig, want het ligt dicht bij het centrum en is goed bereikbaar. Maar soms ben je ergens anders in de stad en heb je zin in een ontspannende rondvaart over de Amsterdamse grachten. Een rondvaart duurt ongeveer een uur en is daardoor goed te combineren met andere activiteiten. Daarom bieden wij meerdere locaties waar je aan boord van een van onze schepen kunt gaan.

Een van deze locaties ligt direct naast het Anne Frank Huis. Dit museum was het huis en de schuilplaats van de joodse dagboekschrijfster Anne Frank tijdens de tweede wereldoorlog. Het is het op twee na best bezochte museum van Nederland en een must see als je in Amsterdam bent. Het verhaal van Anne Frank, die hier haar dagboek schreef is sinds de oorlog de hele wereld over gegaan.

Als je het museum verlaat is het belangrijk om alle indrukken die je daar hebt opgedaan op je in te laten werken. Een rondvaart door de Amsterdamse grachtengordel geeft je hier uitstekend de kans toe. Stap aan boord en zie meer van de Nederlandse hoofdstad.

Rondvaart door de Amsterdamse grachten

Het Anne Frank Huis, staat op de hoek van de Westermarkt en de Prinsengracht vanwaar onze rondvaart door Amsterdam vertrekt. De Prinsengracht is de vierde en langste van de hoofdgrachten in Amsterdam. De grachtenpanden die je onderweg tegenkomt zijn veelal gebouwd tijdens de Gouden Eeuw, waardoor ze van grote historische waarde zijn. 

Andere beroemde gebouwen die je tijdens de rondvaart door Amsterdam tegenkomt zijn de Noorderkerk, de Noordermarkt en de Westerkerk. Maar deze rondvaart blijft niet op de Prinsengracht. Hoewel elke rondvaart uniek is, bezoek je waarschijnlijk ook de andere drie hoofdgrachten van de grachtengordel in het historische centrum van de stad, de Keizersgracht, de Herengracht en de Singel. 

De 17e-eeuwse grachtengordel staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de rondvaart zie je ook beroemde bezienswaardigheden zoals de Negen Straatjes, de Magere Brug en de Amstel waar Amsterdam haar naam aan dankt.

Veel waarde

Met de opstaplocatie van onze rondvaartboot zo dicht bij het Anne Frank Huis en een leuke online korting, is dit een geweldige deal. De boot heeft frequente afvaarten op elke dag van de week. De moderne boten hebben een audiosysteem in 19 talen, zodat iedereen alles over de omgeving in hun eigen taal kan horen. 

Wil je ergens anders opstappen om door het UNESCO werelderfgoed van de Amsterdamse grachtengordel te varen? Wij bieden ook rondvaarten door Amsterdam aan vanaf het Centraal Station en vanaf het Leidseplein.