Amsterdam Light Festival 2023 - 2024

Amsterdam Light Festival 2023 - 2024

27 november 2023

Het Amsterdam Light Festival heeft een nieuwe editie in de winter van 2023-2024. Ontdek hoe prachtige lichtinstallaties het water kleuren en Amsterdam veranderen in een stad van licht. Met een rondvaart van LOVERS Canal Cruises zie je de stad zoals je hem nog nooit hebt gezien.

Zie de prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival 20223 - 2024

Het thema van het Amsterdam Light festival 2023-2024 is LOADING...Revealing ART, AI and Tech. Van 30 november tot en met 21 januari staan er 24 nieuwe lichtkunstwerken in en langs de Amsterdamse grachten. De kunstenaars, uit acht verschillende landen, hebben elk hun eigen interpretatie van het thema gegeven.

Het is onmiskenbaar dat technologie en kunstmatige intelligentie een grote invloed hebben gehad en zullen blijven hebben op de menselijke ervaring en onze samenlevingen. De kunstwerken kijken naar de realiteit waarin we nu leven, de toekomst die technologie en AI kunnen brengen en hoe dit de mensheid beïnvloedt. Of onze groeiende band met technologie en AI positief of negatief zal zijn, valt nog te bezien.

Ontdek de oase van licht in de hoofdstad

Ben jij benieuwd welke vorm deze lichtinstallaties aannemen? Ontdek ze dan vanaf de eerste rij met een rondvaart langs de route van het Amsterdam Light Festival 2023-2024. Tijdens onze professionele boottochten met audiogids leer je alles over de lichtinstallaties en de kunstenaars.

LOVERS Canal Cruises biedt drie opties om van het Amsterdam Light Festival te genieten. Je kunt op de boot stappen vanaf twee verschillende locaties vlak voor de deur van het Amsterdam Centraal Station, bij de hoofdsteiger van LOVERS en bij Restaurant Loetje. De derde optie combineert een gewone rondvaart overdag met een Amsterdam Light Festival rondvaart om de grachten vanuit alle beste hoeken te bekijken.

Atlas by Jon Voss

Niet te missen lichtkunstfestival

Als je door de grachten vaart, kijk dan uit naar Atlas van Jon Voss, die is getransformeerd van een titaan die de hemel draagt tot technologie dat een dorp draagt. Het werk Is it really you? van Studio Mast herinnert ons aan de onbedoelde gevolgen van het gebruik van AI. En Cell Phone van Liam Campbell confronteert ons met onze afhankelijkheid van onze mobiele telefoons.

Atelier Haute Cuisine ging nog een stapje verder met Artificial Humans, een werk dat deels is gemaakt met AI-generator Dall-E 2. Pool of dreams van Vibhor Sogani is gevuld met dromen over een perfecte technologische utopie. En een kunstwerk dat moeilijk te missen zal zijn, is te zien op het Scheepvaartmuseum, dat een canvas wordt voor Waves van Florian & Michael Quistrebert.

Boek je Amsterdam Light Festival tickets met korting online

Het belooft weer een spetterende editie te worden die een oase van licht brengt in de donkere wintermaanden. Beleef het van dichtbij met je familie en vrienden of plan een romantische date met je partner. Boek direct je tickets online en ervaar het Amsterdam Light Festival 2023 - 2024 vanaf een warme en comfortabele boot.

Tijdens het Amsterdam Light Festival kunnen LOVERS gasten exclusief met korting parkeren in de Qpark garage aan de Prins Hendrikkade. Kijk voor beschikbaarheid en het reserveren van een parkeerplek op deze speciale website van Qpark. Heb je vragen? Check dan snel onze speciale Amsterdam Light Festival FAQ.