Wat is een comfortabele en moderne boot?

Wat is een comfortabele en moderne boot?

4 november 2020

Lovers Canal Cruises heeft de grootste vloot van Nederland. Deze vloot bestaat geheel uit moderne, comfortabele boten. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

In 2016 onderging de gehele vloot een substantiële vernieuwing met de installatie van nieuwe interieurs en een mooie verfbeurt. Aan boord van onze boten hebben gasten hun eigen stoeltje, ze hoeven geen bankje te delen met andere passagiers. Dit zorgt ervoor dat passagiers elkaar niet in de weg zitten en iedereen kan relaxen en kan genieten van het uitzicht. En sindsdien hebben we niet stil gezeten. Onze vloot wordt continue verbeterd en door ontwikkeld.

Op koudere dagen zijn onze boten lekker verwarmd. De schipper van de boot kan de verwarming warmer of kouder zetten, dus mocht de instelling niet helemaal goed zijn kun je het gewoon rustig doorgeven aan de schipper. Een consequentie van een verwarmde boot en koude buiten temperaturen is beslagen ramen. Zoals iedereen die thuis enkel glas heeft of een bril draagt weet, valt hier niet altijd iets aan te doen. Onze nieuwste boten en de boten die momenteel worden gebouwd hebben dubbel glas, wat zeker helpt met het tegen gaan van condensatie op de ramen en waarmee we in de toekomst altijd kunnen varen zonder beslagen ramen.

Wil je toch die ene (of meerdere) mooie foto maken? Dan vind je op 80% van onze boten een dek aan de achterkant van de boot. Sommige zijn groot, andere wat kleiner, maar er staat je niets in de weg van de perfecte foto.

Take pictures from the back deckTijdens de zomer, wanneer het ook in Nederland heerlijk warm kan worden, kunnen alle ramen open of misschien bevind je je dan wel op de grootste open boot van Amsterdam. Zo kun je tijdens je rondvaart heerlijk genieten van het briesje dat van het water komt terwijl je vaart door de grachten van Amsterdam en is er geen milieu onvriendelijk airco systeem nodig. Ook tijdens de rest van het jaar hoef je niet afgesloten te zitten van de frisse lucht in onze boten. Als het weer het toelaat varen we namelijk ook met semi-open boten en sloepen.

Momenteel is 70% van onze vloot elektrisch en we streven er naar dat dit 100% is in 2025. Nu is Lovers Canal Cruises, samen met moeder bedrijf TGI, compleet energie neutraal. Lovers Canal Cruises promoot milieu vriendelijke bedrijfsvoering met 4500 m2 aan zonnepanelen bij het hoofdkantoor en een programma om bomen te planten.