Event Marry an Amsterdammer for the Day

LOVERS neemt deel aan een spannend nieuw evenement genaamd Marry an Amsterdammer for the Day. Aanstaande woensdag 5 juni kunnen Amsterdammers en toeristen een dag lang een symbolisch huwelijk aangaan. Dit initiatief van het Untourist Moment is gelanceerd om de relaties tussen toeristen en de lokale bevolking te verbeteren. Wed & Walk organiseert de ceremonie in de Posthoornkerk aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Waarom het evenement wordt georganiseerd?

Het evenement Marry an Amsterdammer for the Day is het antwoord van Amsterdam op de commotie rond het overtoerisme. Samen met 200 hotels, gidsen, kunstenaars, sociale ondernemingen, musea en andere organisaties creëerden zij een beweging die bereid is om overtoerisme om te zetten in iets positiefs door toeristen een betekenisvolle ontmoeting te geven met een buurtbewoner. Het resultaat: laat bezoekers iets nieuws ontdekken en ervaren wat nuttig is voor de stad, de wereld, Amsterdam en elkaar. 

Informatie over het evenement

Trouwen met een Amsterdammer voor de Dag is het perfecte begin om overtoerisme om te zetten in iets positiefs. En je kunt meedoen aan de festiviteiten door te trouwen met een Amsterdammer voor de dag! Op woensdag 5 juni van 13.30 tot 14.00 uur kunt u trouwen in de Posthoornkerk. Trouwkleding is beschikbaar bij aankomst. Na een korte speed-date worden de koppels gecreëerd en vindt het huwelijk plaats. En na de ceremonie gaat u op huwelijksreis! Ok, sorry jongens. Geen echte vakantie. Maar je gaat wel naar een leuke activiteit met je pas getrouwde Amsterdammer. Je kunt een museum bezoeken, je nieuwe stiefkinderen ontmoeten of wat pannenkoeken eten.

Iedereen die betrokken is bij het evenement doet dit op basis van goede wil - wat betekent dat ze zich vrijwillig aanmelden. Dus grijp je kans en trouw (symbolisch) met een knappe Amsterdammer!

Als u meer wilt weten over het evenement, spring dan op een van onze rondvaarten en laat u persoonlijk door onze schippers uitnodigen.