Geniet van de Amsterdamse grachten in de herfst

Geniet van de Amsterdamse grachten in de herfst

1 oktober 2021

Als de bladeren aan de bomen in de stad rood, oranje en geel kleuren, en paraplu's standaard mee worden genomen als je de deur uitgaat, neemt het aantal bezoekers aan de stad af, wat betekent dat je van Amsterdam kunt genieten zonder overspoeld te worden door mensen en de mooiste foto’s kunt maken.

Geniet van een rondvaart door de grachtenAmsterdamse grachten in de herfst vanaf het water

Amsterdam herbergt meer dan 400.000 bomen, waarvan er vele langs de beroemde grachten van de stad staan; hun schitterende herfstbladeren toveren de Amsterdamse parken en grachten om tot een magische plek. Je kunt een wandeling langs de grachten maken om dit prachtige schouwspel te zien, maar het mooiste uitzicht krijg je vanaf het water. Een traditionele rondvaartboot is uitstekende optie, met een glazen dak en verwarming kun je in alle comfort van het uitzicht genieten.

Als je van het verlengde gouden uur op de grachten wilt genieten, kun je ook kiezen voor een pizzacruise. Met een heerlijke New York Pizza, heet uit de oven en een drankje voor je op tafel, en de schitterende Amsterdamse grachten, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, buiten het raam is het een echt onvergetelijke ervaring.

Appeltaart en warme chocolademelk

Als de Nederlandse hemel opgaat voor een herfststorm, ga dan naar een traditioneel bruin café voor een stuk appeltaart (het liefst met slagroom) en een mok warme chocolademelk. De kruimelige korst, de vulling van stukjes appel met kaneelsmaak en het onweerstaanbare aroma maken het tot een van de meest gewilde lekkernijen in het land.

De beste appeltaart vind je onder andere bij Winkel 43, een gezellig buurtcafé in de Jordaan met voldoende zitplaatsen voor iedereen, zowel binnen als buiten op het terras. Of probeer de verrukkelijke taart in Café 't Papeneiland, een van de oudste cafés in de Amsterdamse grachtengordel, dat dateert uit 1642. En als je iets moderners zoekt, ga dan naar Café de Jaren, met zijn twee ruime verdiepingen is er altijd plaats om lekker te gaan zitten en van een stuk taart te genieten.

Leer meer over de grachten

Ga naar het Grachtenmuseum om op avontuurlijke wijze het verhaal van de stad en haar grachten te leren kennen. Je begint je ontdekkingsreis door 400 jaar terug in de tijd te gaan

De multimediale tentoonstelling van het museum illustreert de evolutie van Amsterdam door de lens van haar grachten, die vroeger en nu nog steeds een stempel drukken op de stad en verbonden zijn met de bevolking van Amsterdam. Je vindt het museum in een 17e-eeuws grachtenpand met klassieke stijlkamers aan de Herengracht.

Lekker schrikkenPompoenen voor Halloween in Amsterdam

Eind oktober maakt de stad zich klaar om haar spoken onder ogen te komen. Halloween wint in het hele land aan populariteit, maar de Nederlandse hoofdstad viert het griezelige, gekke, mysterieuze en spookachtige evenement al een tijdje. Overal in de stad vind je met pompoenen versierde grachtenhoeken, maar ook feesten, spooktochten en plezier voor elke leeftijd en elk schrikniveau zijn te vinden in stad.

Kom je ook genieten van de herfst in Amsterdam?