Wordt verliefd op de Amsterdamse grachten in de lente

Wordt verliefd op de Amsterdamse grachten in de lente

5 maart 2024

Na de koude en donkere wintermaanden, opgefleurd door het Amsterdam Light Festival, brengt de lente weer leven op de Amsterdamse grachten. Bijna alle leuke dingen om te doen in Amsterdam in de lente lijstjes bevatten een rondvaart en daar is een goede reden voor! De lente is de tijd van het jaar om verliefd te worden op de Amsterdamse grachten.

Locals sit outsideAls de zon achter de wolken vandaan komt, komen de mensen ook uit hun huizen. De terrassen langs de grachten zullen zich vullen met mensen die genieten van een drankje terwijl ze mensen kijken. Als de bomen langs de grachten hun groene bladeren krijgen, zullen meer mensen onder ze wandelen of op de kade gaan zitten met hun voeten bungelend boven het water.

Vooral in april kun je de lente in Amsterdam overal om je heen voelen. Van de pleinen tot de straten, bruggen en grachten, ze zijn allemaal versierd met honderdduizenden tulpen voor het jaarlijkse Tulp Festival. En later in de maand komen ook de tulpen die in de grond zijn geplant tot bloei.

In de zomer kan het druk zijn op de Amsterdamse waterwegen, maar in de lente kun je genieten van een warme lentedag en een rustige stad. De beste manier om van de grachten te genieten en er een goed beeld van te krijgen is natuurlijk met een rondvaart door de grachten, want Amsterdam is op z'n mooist vanaf het water.

Rondvaarten in de lente

Het hele seizoen door zijn er verschillende rondvaarten om uit te kiezen. De Semi-Open Boot rondvaart is perfect voor een zonnige dag, zelfs in het vroege voorjaar. Met vrij uitzicht over de stad, kan de zon ook je gezicht bereiken tijdens de rondvaart. Vergeet je zonnebrandcrème met een goede SPF-factor niet, want zelfs in de lente kan de zon verbranden.

Wil je liever in een kleiner gezelschap door de grachten varen? Dan raden wij Cruise like a local rondvaarten met open boten aan die vertrekt vanaf het Anne Frank Huis en het Centraal Station. Omdat deze rondvaart gebruikt maakt van kleinere boten, kom je ook op de smallere grachten van Amsterdam.

Westertoren at sunset De kleuren van de ondergaande zon op de grachtenpanden zorgen het hele jaar door voor prachtige foto's. En 's avonds kun je je vergapen aan de lichtjes die afstralen op de iconische gevels van het historische centrum en de bruggen die verlicht worden door duizenden lichtjes, en gewoon de avondsfeer in je opnemen. Als je een zonsondergang of avond rondvaart wilt boeken, hou er dan rekening mee dat de zon in de lente ondergaat tussen 7 en 10 uur 's avonds.

Je kunt ook kiezen voor de unieke ervaring van het genieten van een heerlijke New York Pizza terwijl je door de grachten vaart, met de New York Pizza by LOVERS rondvaart. Het is de perfecte combinatie van uit eten gaan en de historische grachten vanuit een ander perspectief bekijken. Je kunt kiezen uit zes verschillende soorten pizza's en de drankjes zijn ook nog eens inbegrepen!

Andere Amsterdamse lente attracties

Nadat je hebt genoten van je rondvaart door de grachten, is er nog veel meer om je verliefd te laten worden op Amsterdam in de lente. Er zijn fietstochten om de stad te zien zoals de Amsterdammers dat zelf doen, en je kunt de pasgeboren dieren in de dierentuin bezoeken.

Trek iets oranjes aan op Koningsdag en doe mee aan de straatfeesten, of bezoek een van de vele festivals die de stad in de lente organiseert. Al met al ben je verzekerd van een gezellig dagje uit voor jong en oud als je Amsterdam in de lente bezoekt.