U bent hier : Home » Nieuws en evenementen
Sail 2015

Sail 2015

Op 19 augustus gaat Sail 2015 van start. Amsterdam zal vier dagen lang het toneel zijn van indrukwekkende Tall Ships en kleinere historische vaartuigen. Vaar met Lovers langs de Tall Ships, de marine schepen en vele andere oude en mooie schepen. Tijdens Sail zal er weer genoeg te zien zijn in en rondom het water. Ook deze editie van Sail zal het weer mogelijk zijn om een rondvaart te doen in het Sailgebied. Rederij Lovers is op dit moment nog druk bezig met de invulling hiervan. Hou voor de laatste updates onze site in de gaten

 
Dineren op de grachten is in

Dineren op de grachten is in

 

Zaterdag 31 januari schrijft Het Parool dat dineren op de grachten hartstikke in is. Rederij Lovers begon 25 jaar geleden met de introductie van het ‘Floating Dinner’. Nu is dit fenomeen uitgegroeid tot een van de populairste activiteiten op het water. Joke Lovers vertelt Parool verslaggeefster Hiske Versprille enthousiast over de opkomst van het varend dineren. In de begin jaren was het echt pionieren. Uiteindelijk is het varend dineren met de komst van ons zelf gebouwde salonschip ‘Stan Huygens’ uitgegroeid tot een arrangement van hoogstaande kwaliteit. De vraag naar middenklasse restaurants is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Daarom hebben wij een aanbod op maat ontwikkeld waar een grote diversiteit aan gasten gebruik van maakt.

 

 
Winters zonnetje

Winters zonnetje

Een winterse nacht leverde vanmorgen prachtige plaatjes op. De sneeuw die met een witte laag de stad bedekte smolt langzaam toen de winterzon op kwam. Een ideale dag voor een rondvaart. Onze schippers hebben de boten sneeuwvrij gemaakt en varen u graag rond door de grachten.

 
Valentijnsdag 2015

Valentijnsdag 2015

Boek nu uw Valentijns avond bij het meest romantische bedrijf van Amsterdam! De naam zegt het al… Lovers Company! Wij kunnen deze mooie dag extra speciaal maken voor u en uw geliefde met onze verschillende arrangementen; dineren bij kaarslicht of genieten van een drankje terwijl u door de romantische grachten van Amsterdam vaart of met z’n tweetjes een privé vaart maakt met champagne op één van onze Watertaxi’s! Natuurlijk hebben we ook wat leuks voor de vrijgezellen; een gezellig avondje bowlen en laser gamen met vrienden. Bij Lovers Company is er voor ieder wat wils.

 
Lichten trekken recordaantal

Lichten trekken recordaantal

De derde editie van het Amsterdam Light Festival heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Maar liefst 730.000 mensen bezochten het evenement maakte de organisatie bekend. Deze editie was groter dan ooit met veertig kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Rederij Lovers heeft ontzettend veel gasten mogen ontvangen die een rondvaart langs de kunstwerken wilden maken. De rederij wil dan ook de organisatie van het festival, haar personeel en alle gasten hartelijk danken voor het mede mogelijk maken van een geslaagd event.

 
Plonzen met de Floating Dutchman

Plonzen met de Floating Dutchman

We gaan de komende twee zaterdagen vier ``plonzen`` maken:
Zaterdag 10 januari om 11:00 uur en 15:00 uur
Zaterdag 17 januari om 11:00 uur en 15:00 uur
Meevaren? Maak dan snel een reservering via 020-5301090 of mail naar info@lovers.nl.

 
Happy New Year

Happy New Year

Namens het team van Lovers Company wensen wij iedereen een behouden vaart in 2014 met veel geluk, succes en vooral in alle gezondheid. Ook in dit nieuwe jaar verwelkomen we iedereen graag weer aan boord tijdens een mooie rondvaart, een culinaire Dinner Cruise of één van de andere cruises die Lovers Company voor u mag verzorgen.

 
Uitje voor het hele gezin

Uitje voor het hele gezin

Ben je nog niet met de Floating Dutchman meegeweest? Dit is je kans!

We plonzen de volgende dagen:
Vrijdag 2 januari om 11:00 uur en 15:00.
Zaterdag 3 januari om 11:00 uur en 15:00.
 
Wilt u graag mee varen ?

Maak dan snel uw reservering via 020-5301090 of mail naar info@lovers.nl.

 
Merry Christmas

Merry Christmas

Alle medewerkers van Lovers Company wensen je een hele fijne kerst toe!

Ben je nog op zoek naar een leuke kerst activiteit? Je bent van harte welkom om mee te varen met The Floating Dutchman. Onze amfibie bus gaat 1e en 2e kerstdag om 11:00 en 15:00 plonzen. Leuk voor het hele gezin.

Het was een succesvol jaar waarin we alles op alles hebben gezet om onze gasten een perfecte beleving te bieden. Naast complimenten van onze gasten heeft de familie Lovers ons beloond met een heerlijk kerstpakket. Een goed begin van de feestdagen!

 
De Floating Dutchman gaat weer

De Floating Dutchman gaat weer

De Floating Dutchman gaat weer een aantal keer varen.
Dit zal plaatsvinden op de volgende dagen:
1e Kerstdag donderdag 25 december om 11:00 uur en 15:00.
2e Kerstdag vrijdag 26 december om 11:00 uur en 15:00.
Zaterdag 27 december om 11:00 uur en 15:00.

Wilt u graag mee varen ?

Maak dan snel uw reservering via 020-5301090 of mail naar info@lovers.nl.

 
Rederij Lovers verwelkomt ook dit jaar weer dak- en thuislozen aan boord.

Rederij Lovers verwelkomt ook dit jaar weer dak- en thuislozen aan boord.

Zoals ieder jaar nodigt Burgemeester Van Der Laan dak- en thuislozen uit in Grand Café Amstelhoeck en verrast hen met een heerlijk ontbijt. Het was een gezellige donderdagochtend met o.a. entertainers Franky Wilson, Patria Schreurs en Jason Bouman.

 

De ochtend begon rustig met een warm ontvangst door de Burgemeester. Na het ontbijt zat de stemming er goed in en zorgde het entertainment voor een groot feest. Tijdens en na het ontbijt werd er gedanst en gezongen. Als klap op de vuurpijl mochten de gasten van de Burgemeester mee met een rondvaart van Rederij Lovers.

 

Rederij Lovers is erg enthousiast over het initiatief van Burgemeester Van Der Laan en draagt de dak- en thuislozen een warm hart toe.

 
Floating in the canals

Floating in the canals

Afgelopen zaterdag 13 december 2014 heeft de amfibiebus Floating Dutchman een spectaculaire winterse plons gemaakt in zijn vertrouwde Amsterdamse grachten. Onze gasten genoten eerst van een korte busrit door Amsterdam om vervolgens in de gracht te “plonzen’’.  De Floating Dutchman trok veel bekijks en gaat de komende tijd meerdere plonzen maken. Houd de website van Floating Dutchman in de gaten voor de volgende vaart.

http://www.floatingdutchman.nl/nl/tour/
 
De Floating Dutchman gaat zaterdag “plonzen”!

De Floating Dutchman gaat zaterdag “plonzen”!

Aankomende zaterdag 13 december gaat de Floating Dutchman éénmalig plonzen om 15:00 uur. Hiervoor zijn 46 plaatsen beschikbaar voor een speciaal tarief van € 10,00 per persoon!

Wilt u graag mee varen ?

Maak dan snel uw reservering via 020-5301090 of mail naar info@lovers.nl.

Let op!

VOL=VOL

Hou de website in de gaten voor meer nieuws over de Floating Dutchman!

 
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Water Colors Cruise

Gezelligheid bij het Van Gogh Café aan de kade van Lovers Company. Er heerst een goede sfeer terwijl gasten onder het genot van een gratis warme chocolademelk of een glas Glühwein aan boord gaan van de schepen. Het Amsterdam Light Festival is spectaculairder dan ooit en de Lovers gasten komen zeer enthousiast van boord.

Beleef de Water Colors Cruise tijdens het Amsterdam Light Festival ook in de kerstvakantie. Kinderen tot en met 12 jaar varen gratis mee. Reserveer snel op onze website!

 
Santa Selfie

Santa Selfie

Heb je nog geen idee wat voor een kerstkaart je wilt sturen naar je familie en vrienden? De Lovers Santa Claus helpt je graag een handje.  Maak nu je Santa Selfie op de kade van Lovers. De leukste Santa Selfie krijgt van ons een Candle Light Cruise voor twee personen cadeau. Post je Santa Selfie op onze Facebook pagina. De post met de meeste likes is de winnaar.

Klik op onderstaande link voor de Facebook pagina van Rederij Lovers.

https://www.facebook.com/RederijLovers

Tot en met 6 januari is het mogelijk om je Santa Selfie te uploaden op de Facebook pagina van Lovers.


Op 7 januari maken wij de winnaar bekend.

 
Kleurplatenwedstrijd: De winnares is...

Kleurplatenwedstrijd: De winnares is...

Rondom dierendag organiseerde Lovers Company een kleurplatenwedstrijd. De kinderen die de dierenkleurplaat zo mooi en origineel mogelijk inkleurde maakte kans op een mooie prijs!

We hebben vele prachtige kleurplaten mogen ontvangen en de winnares is bekend. De winnares wilde heel graag komen bowlen.

De winnares is Carlijn! Carlijn heeft 1 uur bowlen in de Lovers Powerzone gewonnen en mag nog 5 personen meenemen!

Lovers Company feliciteert Carlijn met haar prijs en wenst haar heel veel plezier met de gewonnen prijs.

 
Lovers Company bezorgt zieke kinderen een geweldige dag!

Lovers Company bezorgt zieke kinderen een geweldige dag!

Net als afgelopen jaren heeft Lovers Company samen met DHL, Frans Kelders Cuisinier en andere partijen weer een fantastische dag verzorgd voor zieke kinderen van het Emma Kinderziekenhuis. De kinderen en ouders werden met de bus opgehaald bij het ziekenhuis en vervolgens naar rederij Lovers gebracht alwaar zij met een prachtig DHL versierde boot naar Artis werden gevaren.
Aan boord konden zij genieten van diverse lekkeijen gesponsord door Frans Kelders Cuisinier en was er een kleurwedstrijd georganiseerd. Uiteraard waren er alleen maar winnaars aan boord! Vervolgens naar Artis om daar te lunchen en uiteraard de dieren te bekijken. Hiea met de boot van Lovers Company weer terug naar de kade waar de bus klaar staat om terug naar het ziekenhuis te gaan. Prachtig om te zien hoe de kinderen, broertjes, zusjes, ouderen en begeleiders een dag onbekommerd kunnen genieten,en dat het ziek zijn voor even naar de achtergrond is verplaatst, daar doen we het voor!

 
Kleurplatenwedstrijd Dierendag

Kleurplatenwedstrijd Dierendag

Zaterdag 4 oktober is het Wereld Dierendag. Aangezien Lovers Company alle dieren een warm hart toedraagt organiseren wij een kleurplatenwedstrijd voor de kleinste onder ons.

Print de kleurplaat uit, kleur deze zo mooi mogelijk in en stuur de kleurplaat op naar:
Lovers Company
Afd. Marketing
Prins Hendrikkade 25
1012 TM Amsterdam

Of lever de kleurplaat in bij één van de Lovers balies.

De mooiste kleurplaten winnen een mooie prijs!
Vaar met de hele gezin met de Artis Royal Zoo Express naar dierentuin Artis. Ga bowlen in de Lovers Powerzone of beleef Schiphol met de Schiphol Behind the Scenes tour.

Alleen kleurplaten die voor 18 oktober 2014 bij ons binnen zijn maken kans op de prijzen.

 

 
Stremming Dam-tot-Damloop

Stremming Dam-tot-Damloop

Op zondag 21 september 2013 wordt het grootste hardloopevenement van Nederland georganiseerd.

Van 07.00u tot 17.00u is de route vanaf het stationsplein afgesloten richting de Prins Hendrikkade, de Oosterdokskade, de Oosterdoksdam en de westbuis van de IJtunnel (van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-Centrum).

Wij raden u aan rekening te houden met de verwachtte drukte, de beperkte parkeergelegenheden en de nodige vertragingen.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u naar de website van de Dam-tot-Damloop. http://www.damloop.nl/

 
Open monumentendag 13 & 14 september

Open monumentendag 13 & 14 september

Dit weekend is het weer Open Monumentendag in Amsterdam. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar Op Reis. Het thema gaat over middelen van vervoer, mobiel erfgoed, wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, plaatsen van aankomst en vertrek, pleisterplaatsen, werkplaatsen, remises, koetshuizen, werven en natuurlijk veel meer.

Maak er een leuk dagje van en combineer de Open Monumentendag met een rondvaart over de grachten met Lovers Company.

 

Voor meer informatie over de Open Monumentendag ga naar de website:http://www.openmonumentendag.nl/

 
Amsterdam City Swim 2014

Amsterdam City Swim 2014

In verband met Amsterdam City Swim op 7 september is het voor de Lovers Hop on – Hop off Museum Line NIET mogelijk om te stoppen bij het Scheepvaartmuseum, Hermitage en het Rijksmuseum. Tevens zal de Artis Express niet varen.

In plaats van de Stadhouderskade en de Amstel zal de Museum Line over de Leidsegracht via de Herengracht en de Amstel weer de normale route vervolgen. Voor de Hermitage is het mogelijk om uit te stappen bij de Stopera.

De stremming is van kracht van 6  tot en met 8 september 2014

De stremming heeft geen gevolgen voor de overige vaarten en arrangementen van Lovers Company.

De Amsterdam City Swim wordt gehouden om aandacht te vragen voor de ongeneselijke zenuw en spierziekte ALS. ALS is op het moment veel in het nieuws met de welbekende Ice Bucket Challenge. 

Lovers Company heeft ook zijn steentje bijgedragen aan het ALS fonds. Op de foto ziet u de heer Lovers tijdens zijn Ice Bucket Challenge.

 
 Museum Line: geen stop Anne Frankhuis op 24 augustus (i.v.m. Grachtenfestival)

Museum Line: geen stop Anne Frankhuis op 24 augustus (i.v.m. Grachtenfestival)

In verband met een stremming van de Prinsengracht tijdens Het Grachtenfestival Amsterdam is het voor de Lovers Hop on – Hop off Museum Line NIET mogelijk een stop te maken  bij het Anne Frankhuis.

In plaats van de Prinsengracht, zal de Museum Line
over de Herengracht varen en via de Leidsegracht weer de normale route vervolgen.

Deze stremming is van kracht op 24 augustus 2014.

De stremming heeft geen gevolgen voor de overige vaarten en arrangementen van Lovers Company.

 
Amsterdam Canal Pride

Amsterdam Canal Pride

Amsterdam viert dit jaar haar 19e botenparade, het paradepaardje van de Amsterdam Gay Pride. 80 LHBT-organisaties staan op eerste zaterdag van augustus paraat om op een feestelijke manier te laten zien waar zij voor staan en strijden.

Doordat de Canal Pride grote delen van de grachten gebrukt zal het voor de museumboot niet mogelijk zijn haar route te varen. De overige boten zullen een andere route nemen.

 

Lovers wenst alle deelnemers en toeschouwers een fijne dag.

 
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

De voorbereidingen voor het grootste lichtspektakel in Amsterdam, het Amsterdam Light Festival, zijn alweer in volle gang. Van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten weer in de schijnwerpers.

Laat u betoveren door de verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (inteationale) kunstenaars. Rederij Lovers vaart langs alle kunstwerken, in en boven de Amstel.

Hou de Lovers site en social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen, wij hopen u graag te mogen ontvangen. 

 
Stan Huygens- absolute exclusiviteit

Stan Huygens- absolute exclusiviteit

Voor uw bruiloft, vergadering of jubileum denk dan ook eens aan aan onze Stan Huygens.

Bruiloft
Stap letterlijk  in het huwelijksbootje met de Stan Huygens!
Stralend het ja-woord geven in hartje Amsterdam op de luxe VIP salonboot de Stan Huygens. Met de romantische Amsterdamse grachten op de achtergrond beleeft u een onvergetelijke dag! De Stan Huygens is een uniek schip en is aangewezen als “Huis der gemeente”. Romantisch trouwen op de grachten van Amsterdam!

Vergadering
Bent u een belangrijke vergadering aan het plannen? Dan is onze Business Boat Charter genaamd Stan Huygens beslist iets voor u! Dit schip is ontworpen met één doel: luxe vervoer over de gracht! De eigen keuken en vele mogelijkheden voor het geven van presentaties aan boord maken dit schip uitermate geschikt voor een meeting.

 

Jubileum
Een verjaardag, 25 of 50 jaar getrouwd, 25 jaar in dienst, een reünie of diploma gehaald? Wij nemen uw zorgen uit handen en organiseren het feest geheel naar uw wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos, wat denkt u van een borrelcruise, proeverijen (champagne of wijn) of een sushi workshop?

Bent u opzoek naar een privé arrangement? Wij bieden voor groepen vanaf 25 personen verschillende mogelijkheden. Van een uitgebreid diner of een gezellige borrel, tot een rondvaart in combinatie met een andere leuke attractie in Amsterdam.

 
Sail Amsterdam 2015 & Lovers

Sail Amsterdam 2015 & Lovers

Sail 2015 staat voor de deur en de eerste gesprekken met de SAIL organisatie hebben alweer plaatsgevonden. Er staan wederom mooie dingen te gebeuren. Beleef Sail Amsterdam 2015 vanaf het water. Vaar met Lovers langs de Tall Ships, de marine schepen en vele andere oude en mooie schepen. Hou voor de laatste updates onze site in de gaten.

 
WK-koorts in Amsterdamse grachten.

WK-koorts in Amsterdamse grachten.

De Amsterdamse grachten zijn zich aan het voorbereiden voor de Oranje huldiging. Ook Rederij Lovers speelt momenteel net zoals ons team geheel in oranje. Nederland zal tegen Costa Rica wederom geheel in het oranje aantreden. Als eerbetoon en als officiële huldigingpartner van Oranje in 201O,  ‘speelt’ iedere medewerker van Lovers ook in oranje.

 
Rondvaart u mee?

Rondvaart u mee?

Burgermeester Eberhard vd Laan

Op zondag 6 juli zal de tweede editie van de Dag van de Rondvaart plaatsvinden! Een leuk evenement georganiseerd door alle rondvaartrederijen in Amsterdam. Tijdens deze dag, die plaatsvindt op het Marine establishment op de Kattenburgerstraat in Amsterdam, kunnen Amsterdammers ervaren hoe mooi, gezellig en sfeervol onze hoofdstad is vanaf het water.

Er zullen op het terrein verschillende standjes staan met maritieme informatie, leuke muziek en flink wat entertainment voor de kids. De rederijen willen op deze dag alle inwoners van Amsterdam kennis laten maken met de diversiteit en innovaties binnen de rondvaartbranche. En hoe kunnen wij dat beter doen dan met een gratis rondvaart?

 

 

 

 

 
Lovers steunt Oranje

Lovers steunt Oranje

Tot in de Amsterdamse grachten

Vandaag gaat de laatste kraker uit onze groepsronde aan de gang tussen Nederland en Chili. Beide teams gaan gegarandeerd door naar de volgende ronde. Zowel Nederland als Chili hebben hetzelfde aantal punten, dit betekend dat deze wedstrijd bepalend is voor de eindstand in de poule. Lovers steunt Oranje ook in deze laatste poule wedstrijd. 

 
John vd Heuvel aan boord Lovers

John vd Heuvel aan boord Lovers

Interview met AT5 frank Awick

Deze week mochten wij misdaadverslagever en tv personality John van den Heuvel verwelkomen aan boord van Lovers. Hij werd geinterviewd door Frank Awick van AT5. Zie het complete interview middels onderstaande url. 

http://www.at5.nl/tv/in-de-stad/aflevering/15633

 
Vier vaderdag met Lovers

Vier vaderdag met Lovers

Vaders zijn leuk, vaders zijn tof, vaders zijn een beetje gek, maar vaders zijn ook speciaal en bij Lovers vinden wij dat al helemaal. Op vaderdag besteden wij daarom extra aandacht aan alle lieve leuke toffe vaders. Op vertoon van uw ticket ontvangt daarom iedere vader op zondag 15 juni, in ons eigen Van Gogh cafe een heerlijke ijskoude Heineken. Een goed begin of afsluiting van een fijne Lovers rondvaart

 
Rederij Lovers wenst Oranje succes!

Rederij Lovers wenst Oranje succes!

Herhaling van Wk 2010?

In 2010 leverde het Nederlands voetbalelftal een fantastische prestatie door als tweede te eindigen op het WK in Zuid-Afrika. Voor de huldiging van Oranje heeft Rederij Lovers gezorgd voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten op 13 Juli 2010. Deze memorabele dag kan de geschiedenisboeken in. Samen met burgemeester Van der Laan voeren de Oranjespelers op onze prachtige open boot, de BZN, door de grachten en werden ze door honderdduizenden fans uitzinnig gehuldigd! De BZN was geheel open en prachtig versierd door Bloemenbureau Holland. Werkelijk alles was in werking gesteld om deze dag zo feestelijk mogelijk te maken. Wat gaat het WK van 2014 brengen?. Lovers wenst Oranje succes een hoopt ze spoedig weer door de grachten te mogen varen.

 
Acteur Victor Low aan boord Lovers

Acteur Victor Low aan boord Lovers

Grachtentour samen met AT5

Een van Nederlands beste acteurs Victor Low was onlangs aan boord van Lovers. Samen met AT5 en Frank Awick maakten wij een mooie stadsrondvaart om o.a. over zijn nieuwe film `Michiel de Ruyter` te praten. Kapitein Frenk en een van onze beste gidsen John konden veel over de stad vertellen.

 
Stephen Hawking aan boord Lovers

Stephen Hawking aan boord Lovers

Stephen Hawking de genie uit Cambridge die faam heeft verworven als briljant theoretisch natuurkundige en kosmoloog, heeft afgelopen weekend voor Lovers gekozen om de door de schitterende grachten van Amsterdam te varen. Hij is
tevens een inspiratiebron voor diegenen die getuige zijn geweest van de moedige overwinning op zijn handicap. Lovers beschikt al vele jaren over de Jannes Lovers een schip wat een speciale rolstoellift aan boord heeft.

 
Tip - Lovers rondvaart voor kinderen

Tip - Lovers rondvaart voor kinderen

Met de kinderen Amsterdam ontdekken

Met de kinderen of kleinkinderen Amsterdam bekijken is met al die trams, auto’s en natuurlijk fietsers hard werken! Amsterdam vanaf het water bekijken maakt uw dagje uit meteen een stuk minder stressvol en ook nog eens extra spannend voor de kinderen.

Naast varen bieden wij ook vele interessant combinaties met Amsterdamse topattracties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds, het spookhuis The Amsterdam Dungeon of aapjes kijken in de dierentuin Artis? Met deze combinatiekaarten bent u goedkoper uit dan dat u losse entree bewijzen koopt. Door uw toegangsbewijzen bij Lovers Company te kopen ontwijkt u tevens de lange wachttijd aan de kassa. Leuk voor met de kinderen of voor een schoolreisje.

 
Cadeau tip - Lovers cadeaubon

Cadeau tip - Lovers cadeaubon

Het blijft lastig, een leuk cadeau voor iemand vinden. Herkenbaar? Kies dan voor een cadeaubon van Lovers en geef iemand zo`n heerlijke rondvaart cadeau. U kunt ons bellen en wij sturen u deze graag toe, maar u kunt ze ook afhalen bij onze Lovers verkooppunten.

 
Lovers en Keukenhof trotse samenwerking

Lovers en Keukenhof trotse samenwerking

2e prijs praalwagen park Keukenhof

 

Lovers en Keukenhof zijn trots op samenwerking en 2e prijs van praalwagen Park Keukenhof tijdens drukke bloemencorso op 3 mei jl in Lisse met 60.000 bezoekers aldaar.

 

 
Leuk voor moederdag

Leuk voor moederdag

Vier het samen bij Lovers

Moeders zijn speciaal en bij Lovers vinden wij dat al helemaal. Op moederdag besteden wij daarom extra aandacht aan alle lieve moeders. Op vertoon van uw ticket ontvangt daarom iedere moeder op zondag 11 Mei, in ons eigen Van Gogh cafe een heerlijk glas Prosecco.

 
Lovers is klaar voor Koningsdag

Lovers is klaar voor Koningsdag

Koningsdag 2014 wordt dit jaar voor het eerste gevierd. Deze feestelijke dag wordt een dag eerder gevierd dan de officiële datum 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar heel Amsterdam zal een groot feest zijn. Ter ere hiervan verschijnen momenteel al diverse `kronen` op de Lovers boten. Kijk voor de laatste informatie verder op onze website. Een hele fijne dag alvast voor alle feestvierders.

 
Doe mee aan de Selfie contest

Doe mee aan de Selfie contest


2014 is het jaar van de "Selfie", doe net zoals Barack Obama of een van de celebs tijdens de Oscars. Selfies zijn `fun` met of zonder `duckface`. 

Create en upload jouw eigen "Selfie" op onze eigen Lovers facebook pagina https://www.facebook.com/RederijLovers  
en win een Lovers Candle Light Cruise voor twee. 

May the best Selfie win!
 

 
Koningsdag 2014, zaterdag 26 april

Koningsdag 2014, zaterdag 26 april

Aanpassing vaarten

Lovers rondvaarten varen ook op Koningsdag. Echter vanwege de drukte zijn de routes enigszins aangepast. Onze ervaren schippers kiezen voor u de best mogelijke route. De Day cruises en de Artis Royal Zoo express varen wel echter (mogelijk) in een aangepaste route. De Museumline en de Floating Dutchman varen beide niet. Er zijn mogelijkheden omtrent de water-taxi, voor de precieze invulling en alle andere mogelijkheden verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. Het Van Gogh cafe zal de gehele dag gesloten zijn.  Lovers wenst alle feestgangers een fijne Koningsdag!
 
Voor meer informatie omtrent de grachten kijk ook www.amsterdam.nl/koningsdag of www.water.nl

 
Artis & Lovers 35 jaar samenwerking

Artis & Lovers 35 jaar samenwerking

Artis is de dierentuin van Amsterdam en met meer dan 175 jaar zelfs de oudste dierentuin van Nederland. Lovers is met 67 jaar het oudste nautische familiebedrijf van Amsterdam. Wij zijn zeer trots dat van die 67 jaar, wij al 35 jaar een samenwerking met Artis hebben en dat werd gevierd met de overhandiging van de originele samenwerkingsbrief van 30 maart 1979. Artis bedankt en op naar de volgende 35 jaar!

   

 
Nieuwe Lovers brochure nu online

Nieuwe Lovers brochure nu online

De start van Keukenhof is traditioneel gezien ook altijd het begin van het Amsterdamse toeristische zomerseizoen. Ook dit jaar heeft Lovers verschillende noviteiten in petto, waarover wij u spoedig over zullen informeren. Wilt u alvast eens door onze nieuwe online zomerbrochure bladeren doe dat dan hier: http://www.lovers.nl/brochure  

 
Andre van Duin herdoopt boot

Andre van Duin herdoopt boot

Andre van Duin herdoopt zijn eigen boot ter ere van zijn 50 jaar artiestenjubileum. Al 17 jaar vaart de rondvaartboot - Andre van Duin-  door de Amsterdamse grachten. Omdat Andre van Duin dit jaar 50 jaar in het vak zit, mocht hij zijn boot herdopen. Andre van Duin werd 17 jaar geleden met een boot geeerd voor zijn vijftigste verjaardag. En donderdag 20 maart werd hij opnieuw in het zonnetje gezet vanwege zijn vijftigjarig artiestenjubileum. Zelf kan Andre van Duin er wel om lachen: "ik drijf nu al 17 jaar rond". Amsterdammers houden er nu eenmaal van, als een Rotterdammer in de grachten drijft. Speciaal voor dit event en om de unike samenwerking met  Keukenhof te vieren, werd de "Andre van Duin" in een fleurig Keukenhof Tulip Express motief gebracht.

 
Mainstreet aan boord Lovers

Mainstreet aan boord Lovers

Winnaars Xite op Lovers museumboot

Mainstreet is sinds de oprichting in 2012 een instant succes. Afgelopen jaar debuteerde zij op nummer 1 met hun eerste album ‘Breaking The Rules’ en elke single van het album scoort.  Mainiacs kunnen geen genoeg krijgen van Mainstreet.  Dit blijkt uit het nummer ‘Hell’s A Lot Like Love’. Elke keer dat de video wordt gedraaid op XITE explodeert Twitter met Mainiacs. ‘Hell’s A Lot Like Love’ levert Mainstreet een nominatie op voor ‘Best Pop’ en met zulke actieve fans zijn Mainiacs ook genomineerd voor de ‘Streetteam Award’.En deze award hebben ze op 13 maart gewonnen en gevierd aan boord van een van Lovers boten.

 
Springkussen rondvaartboot?

Springkussen rondvaartboot?

Onlangs in de Telegraaf

Wellicht heeft u het in de Telegraaf gelezen, maar afgelopen week is er een man op de Singelgracht op een van de Lovers rondvaartboten gesprongen. Door de sterke dakconstructie ging deze man niet door het dak en kwam in het water terecht. De gasten kwamen met de schrik vrij en de man behaalde een natpak.

 
Bijna lente, erop uit met Lovers

Bijna lente, erop uit met Lovers

Het is bijna 21 maart en dan start de nieuwe lente. Lovers heeft weer iets moois en fleurigs. Hou onze site in de gaten voor deze nieuwe aanwinst.

 
Winnaar Like, Share en Win actie

Winnaar Like, Share en Win actie

Winnaar Valentijn actie bekend

Velen hebben meegedaan aan de Valentijns Like Share en Win facebook actie en wij hebben een winnares. Zij is al op de hoogte gebracht en wij wensen haar veel plezier aan boord van een van onze schepen

 
Verkoopunits Schiphol

Verkoopunits Schiphol

Nu ook verkoopunits van Lovers Company op Schiphol. Lovers Company heeft sinds 1 januari 2014 ook verkoopunits op Schiphol. Deze verkoopunits bevinden zich op Schiphol Plaza naast spoor 5&6, aankomsthal 2 en op de Holland boulevard achter de douane. Bij onze verkoopunits op Schiphol kunt u terecht voor vragen en reserveringen voor de Rederij Lovers, Lovers Powerzone en de Watertaxi Centrale Amsterdam. Tevens is onze verkoopunit op Schiphol Plaza het meeting point voor onze multimedia tour Schiphol Behind the Scenes.

 
LIKE, SHARE & WIN Valentijnsactie

LIKE, SHARE & WIN Valentijnsactie

LIKE & SHARE onze Valentijnsactie op Facebook en maak kans op een romantische Candle Light Cruise voor twee personen met Valentijnsdag. Tijdens Valentijn organiseert Lovers Company een romantische Candle Light Cruise door de verlichte grachten van Amsterdam. Geniet samen met uw geliefde van deze prachtige rondvaart met in ruime mate aanwezige rode of witte wijn, jus d’orange, ijswater en diverse Hollandse kaas en noten!

Houd de Facebook pagina van Rederij Lovers in de gaten voor de bekendmaking van de winnaar, het laatste nieuws, nieuwe arrangementen en meer winacties.
Voor de pagina: klik hier!

 
Nieuw schema Hop on - Hop off Museumline

Nieuw schema Hop on - Hop off Museumline

Sinds deze maand  is er een nieuw schema voor de Hop on – Hop off Museumline . We varen vanaf deze maand niet meer eerst naar het Anne Frank Huis, maar naar het Scheepsvaartmuseum. We varen deze schitterende route dus andersom!

 

De startlocatie is het Smits Koffiehuis (westzijde Centraal Station) en vanaf daar komen we langs de volgende opstap plekken: Scheepvaartmuseum, Hermitage, Museumplein (Rijksmuseum, Van Gogh, Stedelijk), Leidse Kade, Anne Frank huis en eindigen weer bij het Smits Koffiehuis.

 

Mocht u vragen hebben of willen reserveren, dan kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 020-530 1090. U kunt ook eenvoudig online reserveren.

 
Verras uw geliefde met Valentijn

Verras uw geliefde met Valentijn

Verras uw geliefde voor Valentijn met een romantische en culinaire Dinner Cruise! De sfeervol verlichte grachten met de charmante boogbruggetjes en een goed gezelschap staan garant voor een magische avond. Tijdens de deze romantische cruise kunt u genieten van een exclusief 4-gangen diner met een speciaal Valentijns dessert, terwijl u met een stijlvol ingerichte boot door de magische grachten van Amsterdam vaart.

 

U kunt u geliefde ook verrassen met een Candle Light Cruise. Tijdens deze 2 uur durende cruise kunt u genieten van een heerlijke wijnen, kaas en nootjes.

 

Reserveer snel en geniet samen met uw geliefde van een onvergetelijke avond bij Lovers Company.

 
Ramses Shaffy weer als nieuw!

Ramses Shaffy weer als nieuw!

Onderhoud schepen Lovers Company

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de schepen die behoren tot de vloot van de Watertaxi Amsterdam wat onderdeel is van Lovers Company.

Zo is de G-Star Raw Ferry deze maand op de werf om er voor te zorgen dat zij er weer tip top uit ziet in het seizoen.

Een ander paradepaardje van de Watertaxi is de “ Ramses Shaffy”, een schip welke zeer geschikt is voor luxe vervoer over de grachten van A naar B. Het is uiteraard  mogelijk om dit onder het genot van een kopje koffie of een borrel te doen, onze sales afdeling vertelt u hier graag meer over!

De “ Ramses Shaffy”  is modern en luxe uitgevoerd, door een unieke constructie kan de boot met de voorsteven afmeren op vrijwel elk plekje in Amsterdam.

Dit schip is reeds op de werf geweest en is er weer helemaal klaar voor om u en of uw gasten een unieke vaartocht te laten beleven!

 
Amsterdam Light Festival druk bezocht

Amsterdam Light Festival druk bezocht

Sinds de start op 6 december 2013 hebben vele bezoekers aan boord van Lovers Company de unieke Water Color Cruise ervaren.

Tijdens deze speciale Water Colors Route van het Amsterdam Light Festival ervaart u de feervol verlichte grachten van Amsterdam.

Tijdens de vaart wordt u betoverd door de verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars.

De Water Colors Route toont alle kunstwerken langs, in en boven de Amstel.

De Water Color Cruise duurt nog tot en met 19 januari 2014. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus u kunt nog reserveren.

 
De beste wensen!!

De beste wensen!!

Namens het team van Lovers Company wensen wij iedereen een behouden vaart in 2014 met veel geluk, succes en vooral in alle gezondheid. Ook in dit nieuwe jaar verwelkomen we iedereen graag weer aan boord tijdens een mooie rondvaart, een culinaire Dinner Cruise of één van de andere cruises die Lovers Company voor u mag verzorgen.

 
Honderd dak- en thuislozen ontbijten in Grand Café de Amstelhoeck en genieten van een rondvaart.

Honderd dak- en thuislozen ontbijten in Grand Café de Amstelhoeck en genieten van een rondvaart.

De burgemeester Van der Laan heeft donderdagochtend persoonlijk alle gasten van het ontbijt verwelkomt. Ook Peter Faber, ambassadeur van de Daklozenkrant Z!, was bij het ontbijt aanwezig. Naast een uitgebreid ontbijt werd er ook voor entertainment gezorgd.

Om het feest helemaal compleet te maken werd het ontbijt afgesloten met een rondvaart met Lovers Company door de grachten. De rondvaart, maar ook het ontbijt werden belangeloos aan de dak- en thuislozen aangeboden.

 

Foto: Sydney van den Berg (Amstelhoeck), Joke Lovers (Lovers Company),  Eberhard van der Laan, Joost van Berkel (Lovers Company)

 
“Bewoners” van Leger des Heils Martelaarsgracht  genoten van Amsterdam Light Festival.

“Bewoners” van Leger des Heils Martelaarsgracht genoten van Amsterdam Light Festival.

Op maandag 9 december 2013 hebben de bewoners van Leger des Heils Martelaarsgracht bij Rederij Lovers genoten van het Amsterdam Light Festival.

De gasten werden ontvangen met warme chocolademelk en gingen om 17:00 uur aan boord voor de speciale Water Colors Cruise, die langs alle verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars voer.

 
Amsterdam Light Festival van start!

Amsterdam Light Festival van start!

Op vrijdag 6 december om 17:00 uur gaat het grootste lichtspektakel in Amsterdam van start: het Amsterdam Light Festival!

Laat u betoveren door de verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De Water Colors Cruise van Rederij Lovers vaart langs alle kunstwerken, in en boven de Amstel.

De Water Color Cruise vertrekt elke 30 minuten tussen 17:00 en 21:30. Elke dag om 20:00 uur kunt aan boord van de unieke Winter Magic Candle Light Cruise met live gids. Bij Rederij Lovers kunt u voorafgaand aan de cruise genieten van een winterse appel punch, glühwein of chocolademelk.

 
Lovers boot onderdeel van filmset

Lovers boot onderdeel van filmset

In Amsterdam zijn de opnames gestart van The Kidnapping of Freddy Heineken. Vandaag vormde een rondvaartboot van Rederij Lovers onderdeel van de filmset.

De film De Heineken Ontvoering, gebaseerd op het boek De ontvoering van Alfred Heineken van Peter R. de Vries, kwam in Nederland in 2011 uit. De Amerikaanse versie The Kidnapping of Freddy Heineken moet in 2014 in Amerika uitkomen.

Sam Worthington gaat de rol van Willem Holleeder spelen. Andere rollen zijn er voor Anthony Hopkins, die de rol van Freddy Heineken speelt, Jim Sturgess als Cor van Hout, de Nederlandse acteur Mark van Eeuwen als Frans Meijer en True Blood-acteur Ryan Kwanten als Jan Boellaard. Martin Erkamps wordt gespeeld door de Australische acteur Tom Cocquerel.

 
Uitnodiging daklozen ontbijt

Uitnodiging daklozen ontbijt

Burgemeester Van der Laan, beschermheer van de Amsterdamse dak- en thuislozen, zal op vrijdagochtend 19 december 2013 ruim honderd dak- en thuislozen een uitgebreid ontbijt aanbieden in Grand Café Amstelhoeck. De Burgemeester zal daarbij vergezeld worden door gastheer en spreker Peter Faber. De ochtend zal worden afgesloten met een rondvaart door de Amsterdamse grachten, welke wordt aangeboden door Rederij Lovers.

Voor de uitnodiging (PDF): klik hier!

 
Relatie-event Lovers Company

Relatie-event Lovers Company

Op donderdag 14 november 2013 organiseerde Lovers Company een relatie-event voor haar partners, in het Lovers Van Gogh Café. Mede dankzij de grote opkomst kan Lovers spreken over een zeer succesvolle avond. In de videopresentatie van directielid Quinten Lovers werd een tipje van de sluier opgelicht over de allerlaatste innovaties van Lovers Company. Binnenkort volgt hier meer informatie over!

Na de presentatie was het tijd om het Dinner Cruise wintermenu te proeven. Gedurende de culinaire smaakmakers van Frans Kelders Cuisinier was er ruimte om het komende winterseizoen en de nieuwe arrangementen te bespreken. Het was tevens mogelijk de luxe VIP salonboot Stan Huygens en de waterstofboot NEMO H2 te bezichtigen. Uiteraard gingen de gasten niet met lege handen naar huis en was er voldoende tijd om kennis te maken met onze medewerkers. We kijken terug op een succesvolle en gezellige avond.

 
Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Op zondag 17 november vaart Sinterklaas Amsterdam weer binnen. Dat wordt dit jaar wel heel speciaal. Het is namelijk de 75ste keer dat Sinterklaas op bezoek komt. Er zal flink worden uitgepakt met heerlijke pepernoten, vrolijke muziek, honderden Pieten en een swingend programma.

Het kan voorkomen dat enkele routes van Rederij Lovers in verband met de intocht wijzigen.

Voor meer informatie over de intocht verwijzen we naar de website: http://www.sintinamsterdam.nl/

 
Opening nieuw kantoor </br> Lovers & Top Tours

Opening nieuw kantoor
Lovers & Top Tours

Onlangs verhuisde evenementenorganisatie Top Tours & Events (onderdeel van Lovers Company) naar de Prins Hendrikkade 25. Samen met de collega’s van Lovers Company vormen zij nu één team. Op deze manier kunnen ze elkaar ondersteunen en de klanten nog beter van dienst zijn.

Donderdagmiddag 7 november werd het kantoor feestelijk geopend door Tamara Schipper (Operationeel Manager Top Tours) en Joost van Berkel (Sales & Marketing Manager Lovers Company). Na de officiële opening werd er genoten van een hapje en een drankje.

 
Feestelijke (her)opening Middentoegangsbrug

Feestelijke (her)opening Middentoegangsbrug

Donderdagochtend 7 november 2013 is de Middentoegangsbrug bij het Centraal Station na 10 jaar op feestelijke wijze weer geopend voor rondvaartboten. Lovers Company was hier uiteraard bij aanwezig en voer samen met andere reders en de Watertaxi Amsterdam in een stoet onder de brug door. De opening van de brug betekent voor Rederij Lovers dat de rondvaartboten niet meer hoeven om te varen over het IJ. De route van de Lovers Hop on – Hop off Museum Line is hierdoor aangepast.

Voor een interview met Watertaxi schipper Frenk van Teeseling: klik hier!

 
Winterseizoen van start bij Lovers Company

Winterseizoen van start bij Lovers Company

Op 4 november gaat het winterseizoen van start bij Lovers Company.

Enkele rondvaarttijden zijn gewijzigd ten opzichte van het zomerseizoen. Wij raden u aan om uw vertrektijd voor de zekerheid te controleren op deze website.

Ook dit jaar zal Rederij Lovers deelnemen aan het Amsterdam Light Festival. Van 6 december 2013 t/m 19 januari 2014 wordt u vanaf het water betoverd door de verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars.

Voorafgaand aan de rondvaart kunt u tijdens het Amsterdam Light Festival genieten van een GRATIS winterse appelpunch, warme chocolademelk of glühwein op de kade.

Voor de (online) Lovers Company winter brochure:
klik hier!

 
Herfststorm treft ook Lovers Company

Herfststorm treft ook Lovers Company

Ook Rederij Lovers had gisteren 28 oktober last van de eerste echte herfststorm. Op de Leidsekade viel er een boom om net naast de museumstop van Rederij Lovers. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij en raakte er niemand gewond. Tijdens het hoogtepunt van de storm konden de boten van Rederij Lovers niet varen i.v.m. veiligheidsoverwegingen. Aan het einde van de middag toen de storm een beetje was gaan liggen, konden de boten weer gaan varen. 

De vaarroutes van de rondvaartboten moesten iets gewijzigd worden omdat er vele bomen omgewaaid waren die de grachten belemmerde. 
Vandaag (29 oktober) varen de boten weer volgens de normale vaarroute.

 
Love & Marriage beurs een groot succes!

Love & Marriage beurs een groot succes!

Afgelopen weekend stond Lovers Company als exposant op de Love & Marriage beurs. Volgens Daniëlle (Reservations Team) en Frenk (Schipper) waren het twee enerverende dagen. De swingende nationale wedding shows werden druk bezocht. Vele enthousiaste stellen bezochten onze stand, proefde de huisgemaakte bonbons van Frans Kelders Cuisinier en deden mee aan de verloting van een Candle Light Cruise voor 2 personen!

De winnaars van deze actie zijn:
Mevrouw A. Lubbers
De heer M. ten Dam
Mevrouw J. van den Burg

Lovers Company kijkt terug op een succesvolle beurs en feliciteert de winnaars!

 
Lovers Company aanwezig bij de Love & Marriage beurs

Lovers Company aanwezig bij de Love & Marriage beurs

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober zal Lovers Company als exposant aanwezig zijn bij de Love & Marriage beurs in de RAI Amsterdam.

Lovers Company zal hier de VIP Salonboot de Stan Huygens presenteren als “Huis der gemeente”. U kunt bij Lovers Company op unieke wijze letterlijk in het huwelijksbootje stappen.

Ook voor vrijgezellenfeesten bent u bij Lovers Company aan het juiste adres. Wat denkt u van een gezellige borrelvaart met de VIP Watertaxi Amsterdam? Of een bowling en lasergame arrangement in de Lovers Powerzone.

Natuurlijk zijn er met een bezoek aan onze stand mooie prijzen te winnen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een romantische Candle Light Cruise voor 2 personen? Geniet bij de stand van huisgemaakte lekkernijen aangeboden Frans Kelders Cuisinier.

De beurs wordt georganiseerd in de Amsterdam RAI, hal 10. Stand nummer Lovers Company: C09, tegenover ROKA Fashion.

Wij hopen u te mogen ontvangen bij de stand en onze creativiteit met u te kunnen delen!

 
Speciale aanbieding voor de sneller beslisser!

Speciale aanbieding voor de sneller beslisser!

Vanaf 6 december 2013 gaat het winterse lichtfestijn voor jong en oud “Amsterdam Light Festival” weer van start. De historische binnenstad van Amsterdam is ruim 50 winterdagen hét sfeervolle decor voor het internationale licht- en waterfestival.

Het festival toont verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, toont alle kunstwerken langs de Amsterdamse grachten en de Amstel.

Beleef met Rederij Lovers het Amsterdam Light Festival vanaf het water. Speciaal voor u heeft Rederij Lovers twee arrangementen geselecteerd. De “Water Colors Cruise” is een rondvaart van 75 minuten langs alle lichtgevende kunstwerken. Vaart u liever onder het genot van een hapje en een drankje? Dan is de twee uur durende “Winter Magic Candle Light Cruise” wellicht iets voor u.

Voorafgaand aan uw rondvaart kunt u bij Lovers genieten van een heerlijk glaasje winterse appelpunch, chocolademelk of Glühwein in het altijd warme en gezellige Lovers Van Gogh Café.

Koop uw tickets bij Rederij Lovers vóór 15 november 2013 en ontvang 10% vroegboekkorting! De actiecode staat bij het arrangement vermeld.

 
Kleurplatenwedstrijd: <br> de winnaars zijn…

Kleurplatenwedstrijd:
de winnaars zijn…

Rondom dierendag organiseerde Lovers Company een kleurplatenwedstrijd. De kinderen die de dierenkleurplaat zo mooi en origineel mogelijk inkleurde maakte kans op mooie prijzen!

We hebben vele prachtige kleurplaten mogen ontvangen en de winnaars zijn bekend.

1e prijs: Bibi uit Groesbeek
Bibi heeft 4 kaartjes voor de Artis Royal Zoo Express (inclusief toegang Artis) gewonnen!
 
2e prijs: Lisa van Lierop uit Someren
Lisa heeft 4 kaartjes voor Schiphol Behind the Scenes gewonnen!

3e prijs: Joost uit Groesbeek
Joost heeft 1 uur bowlen in de Lovers Powerzone gewonnen en mag nog 5 personen meenemen!

Lovers Company feliciteert alle winnaars en wenst ze heel veel plezier met de gewonnen prijzen.

 
DHL en Lovers Company zorgen voor een onvergetelijke dag!

DHL en Lovers Company zorgen voor een onvergetelijke dag!

Op maandag 14 oktober 2013 boden DHL en Lovers Company kinderen met sikkelcelziekte een onbezorgd dagje uit.

Bij Lovers Company stapte de families aan boord van de Wim Kan. Deze opvallende Artis Royal Zoo Express was feestelijk aangekleed met gesponsorde items, zoals cadeautassen en  kleurrijke ballonnen van DHL. De drankjes aangeboden door Frans Kelders Cuisinier en kleurplaten vielen direct in de smaak bij de kinderen.

De Artis Royal Zoo Express  bracht de kinderen met een mooie rondvaart door de Amsterdamse grachten naar de dierentuin Artis.  In Artis konden de families  genieten van een overheerlijke lunch in de prachtig vernieuwde Flamingoserre.

Na het bezoek aan de oudste dierentuin van Nederland keerden de kinderen, onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers, met de boot terug naar de Prins Hendrikkade waar Lovers Company gevestigd is.

Deze enerverende dag werd mede mogelijk gemaakt door: DHL, JP Horeca B.V., Frans Kelders Cuisinier, Emma Kinderziekenhuis AMC, Broodje Best, Hasbro en Lovers Company.

 
Grachtenrace Amsterdam 2013

Grachtenrace Amsterdam 2013

Op zaterdag 12 oktober aanstaande vindt de jaarlijkse Grachtenrace Amsterdam plaats. Houdt u er rekening mee dat de Day Canal Cruise en de Hop on – Hop off Museum Line enige vertraging kunnen oplopen. De routes worden niet gewijzigd.

De Grachtenrace Amsterdam is een sloepenrace van bijna 23 kilometer. De start is dit jaar weer in de IJhaven, tegenover de Passenger Terminal Amsterdam. De wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam. Verste én meest zuidelijke punt dit jaar is op de Amstel bij de Utrechtsebrug. Buiten de lengte van de race kenmerkt de Grachtenrace zich door het sportieve gevecht welke zich op de grachten afspeelt.

 
Lovers presenteert de nieuwe Artis Royal Zoo Express!

Lovers presenteert de nieuwe Artis Royal Zoo Express!

Sinds vandaag  vaart rondvaartboot de Wim Kan van Lovers Company over de Amsterdamse wateren als de Artis Royal Zoo Express. De boot heeft een compleet nieuw design en interieur aangemeten gekregen. Met dit nieuwe uiterlijk behoort deze boot tot de meest opvallende verschijningen in de Amsterdamse grachten.

De buitenkant van de boot is beplakt met foto’s van dieren, bloemen en kunst uit Artis. Het is een veelzijdig en kleurrijk beeld. De foto’s zijn geselecteerd op kleur. Een groene kant voor stuurboord en een rode voor bakboord. Net zoals de navigatielichten van de Artis Royal Zoo Express.

Met de Artis Royal Zoo Express vaart u van de Prins Hendrikkade (nabij het Centraal Station)  via het IJ en het VOC schip in circa 20 minuten naar de oudste dierentuin van Nederland. Na het bezoek aan Artis gaat de rondvaart verder over de Herengracht en Prinsengracht en eindigt weer bij het Centraal Station. De boot vertrekt dagelijks om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur vanaf Amsterdam Centraal. Vanaf Artis vaart u terug om 15.20 uur, 16.20 uur en 17.20 uur.

Mede door de samenwerking met Artis kunnen wij u een voordelig arrangement aanbieden. Een zorgeloos dagje Artis? Boek dan nu de Artis Royal Zoo Express (inclusief entreeticket Artis). Voor volwassenen € 25,00 (€ 9,50 korting) en kinderen € 19,00 (€ 4,95 korting).

 

 
Kleurplatenwedstrijd Dierendag

Kleurplatenwedstrijd Dierendag

Vrijdag 4 oktober is het Wereld Dierendag. Aangezien Lovers Company alle dieren een warm hart toedraagt organiseren wij een kleurplatenwedstrijd voor de kleinste onder ons.

Print de kleurplaat uit, kleur deze zo mooi mogelijk in en stuur de kleurplaat  op naar:
Lovers Company
Afd. Marketing
Prins Hendrikkade 25
1012 TM Amsterdam

Of lever de kleurplaat in bij één van de Lovers balies.

De mooiste kleurplaten winnen een mooie prijs!
Vaar met de hele gezin met de Artis Royal Zoo Express naar dierentuin Artis. Ga bowlen in de Lovers Powerzone of beleef Schiphol met de Schiphol Behind the Scenes tour.

Alleen kleurplaten die voor 18 oktober 2014 bij ons binnen zijn maken kans op de prijzen.

 

 
Stremming Dam-tot-Damloop

Stremming Dam-tot-Damloop

Op zondag 22 september 2013 wordt het grootste hardloopevenement van Nederland georganiseerd.

Van 07.00u tot 17.00u is de route vanaf het stationsplein afgesloten richting de Prins Hendrikkade, de Oosterdokskade, de Oosterdoksdam en de westbuis van de IJtunnel (van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-Centrum).

Wij raden u aan rekening te houden met de verwachtte drukte, de beperkte parkeergelegenheden en de nodige vertragingen.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u naar de website van de Dam-tot-Damloop. http://www.damloop.nl/

 
Open Monumentendag 14 t/m 15 september

Open Monumentendag 14 t/m 15 september

Dit weekend sluit Amsterdam de viering van 400 jaar grachten groots af tijdens de landelijke Open Monumentendag. 14 en 15 september openen ruim vijftig panden, waarvan vele gelegen binnen de Amsterdamse grachtengordel hun deuren. Vele van deze panden komt u tegen tijdens een leuke rondvaart met Rederij Lovers. Waaronder de ambtswoning van de burgemeester van
Amsterdam en de Westerkerk. Maak er een gezellig dagje uit van en combineer de Open Monumentendag met een rondvaart over de grachten met Rederij Lovers.

 

Voor meer informatie over de Open Monumentendag ga naar de website:http://www.openmonumentendag.nl/

 
Gewijzigde routes (i.v.m. Amsterdam City Swim 2013)

Gewijzigde routes (i.v.m. Amsterdam City Swim 2013)

In verband met Amsterdam City Swim op 8 september is het voor de Lovers Hop on – Hop off Museum Line NIET mogelijk om te stoppen bij de Hermitage. Tevens zal de Artis Express niet varen.

In plaats van de Stadhouderskade en de Amstel zal de Museum Line over de Leidsegracht via de Herengracht en de Amstel weer de normale route vervolgen. Voor de Hermitage is het mogelijk om uit te stappen bij de Stopera.

De stremming is van kracht van 6  tot en met 9 september 2013

De stremming heeft geen gevolgen voor de overige vaarten en arrangementen van Lovers Company.

 
Winnaar LIKE, SHARE & WIN actie

Winnaar LIKE, SHARE & WIN actie

De winnaar van de Rederij Lovers Facebook LIKE, SHARE & WIN actie is bekend!

And the winner is:
Ed van Beek uit Hoogvliet.

Rederij Lovers feliciteert Ed met het winnen van twee kaarten voor de Red Light Candle Light Cruise (t.w.v. € 70,00).

Houd de Facebook pagina van Rederij Lovers in de gaten voor het laatste nieuws, nieuwe arrangementen en meer winacties.
Voor de pagina: klik hier!

 
Museum Line: geen stop Anne Frankhuis (i.v.m. Grachtenfestival)

Museum Line: geen stop Anne Frankhuis (i.v.m. Grachtenfestival)

In verband met een stremming van de Prinsengracht tijdens Het Grachtenfestival Amsterdam is het voor de Lovers Hop on – Hop off Museum Line NIET mogelijk een stop te maken  bij het Anne Frankhuis.

In plaats van de Prinsengracht, zal de Museum Line
over de Herengracht varen en via de Leidsegracht weer de normale route vervolgen.

Deze stremming is van kracht tot en met 27 augustus 2013.

De stremming heeft geen gevolgen voor de overige vaarten en arrangementen van Lovers Company.

 
Het Grachtenfestival Amsterdam

Het Grachtenfestival Amsterdam

Het Grachtenfestival Amsterdam laat een breed publiek op een andere manier kennis maken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties.

De uiteenlopende locaties van Het Grachtenfestival worden geroemd vanwege de diversiteit en originaliteit. Concerten vinden plaats op bijvoorbeeld woonboten en in scheepswerven, maar ook in metrostations en cruiseschepen.

Het Grachtenfestival Amsterdam bestrijkt een breed spectrum en beperkt zich bewust niet tot een instrument of muziekale stroming. Door deze wijze van presenteren is er de mogelijkheid jong talent verscheidende jaren te volgen en hen een podium op maat te bieden. De editie van 2012 trok meer dan 50.000 bezoekers over 10 dagen.

Het Grachtenfestival 2013 vindt plaats van 16 t/m 25 augustus.

Voor meer informatie over Het Grachtenfestival: klik hier!

 
Canal Parade: een gezellige drukte!

Canal Parade: een gezellige drukte!

Afgelopen zaterdag (3 augustus) stonden de Amsterdamse grachten in het teken van de traditionele botenparade van de Gay Pride: de Canal Parade. Tachtig boten vertrokken vanuit het Westerdok, via de Prinsengracht, Amstel en de Oude Schans naar het Oosterdok.

De reguliere rondvaart van Rederij Lovers kon met een iets aangepast schema gewoon doorgang vinden. De schippers van Lovers spraken over een gezellige drukte op de grachten!

 
Gay Pride 2013

Gay Pride 2013

De Amsterdam Gay Pride 2013 is van 27 juli tot en met 3 augustus. De traditionele botenparade is op zaterdag 3 augustus 2013 van 14:00 tot 18:00 uur.

Gezien de drukte op de grachten is het die dag niet mogelijk een privéboot te huren bij Lovers.
De reguliere rondvaarten (Day Canal Cruise, Evening Canal Cruise en Artis Royal Zoo Express) zullen gewoon plaatsvinden met uitzondering van de Museum Line.
De Schipper zal op basis van de mogelijkheden en voorgeschreven regels vanuit de gemeente de route bepalen.

De Museum Line zal de gehele dag niet varen.

Voor meer informatie over de Gay Pride ga naar de website: http://www.amsterdampride.nl/

 
Zomer bij Lovers Company

Zomer bij Lovers Company

De vakantie is begonnen evenals de zomer in Nederland! Met temperaturen boven de 30 graden is er zelfs al kans op een hittegolf. Lovers Company biedt u leuke dagjes uit voor het hele gezin!

Voorafgaand aan uw rondvaart met Rederij Lovers kunt u een verfrissend drankje  nuttigen op het terras van het Lovers Van Gogh Café. Het dak van onze Hop on – Hop off Museum Line boten kunnen open, waardoor u al varend door de Amsterdamse grachten kunt genieten van de zomerse temperaturen. Of huur een privéboot met de Watertaxi Amsterdam.    

En wat denkt u van onze unieke Beer Cruise? Een dagelijkse avondrondvaart om 19:00 en 21:00 uur met aan boord  heerlijk koele Heineken biertjes! Of kiest u toch liever de Red Light Candle Light Cruise met een avondwandeling door de warmste buurt van Amsterdam: De Wallen.

Even de zon ontvluchten? Tot eind augustus kunt u genieten van een spectaculaire zomer actie bij de Lovers Powerzone voor het bowlen en laser gamen. Ook een dagje uit naar Schiphol brengt u verkoeling, de tour bus van Schiphol Behind the Scenes is namelijk voorzien van airconditioning!

Ook deze zomer verwelkomen wij u graag bij Lovers Company.

 
Luister naar Lovers Company op Radio 1

Luister naar Lovers Company op Radio 1

Reporter Ingrid Koning van Radio 1 doet deze hele week (ma t/m vrij) verslag over Rederij Lovers.

Er is onder andere te luisteren naar een interview met directielid Quinten Lovers en een van de gidsen op de romantische rondvaart de Lovers Red Light Candlelight Cruise.

Mis de uitzendingen niet en luister om 13:25 uur naar Radio 1.

 
Dierentuin Artis bestaat 175 jaar!

Dierentuin Artis bestaat 175 jaar!

Dit jaar bestaat Artis 175 jaar. Om dit te vieren staat de dierentuin het hele jaar in bloei. Waar bloemen zijn ontstaat een feestelijk gevoel.

Combineer met Lovers een bezoek aan Artis met een 1 uur durende rondvaart in de Artis Royal Zoo Express. Vaar ontspannen naar de dierentuin in hartje Amsterdam en stap na uw bezoek weer aan boord van deze opvallende rondvaartboot voor een cruise door de Amsterdamse grachten.

Met de Artis Royal Zoo Express betaalt u slechts €25,00 voor volwassenen (in plaats van €34,50) en €19,00 voor kinderen (in paats van €23,95), inclusief uw entree kaartje voor Artis!

Boek nu uw tickets online: klik hier!

 
Lezerstip De Telegraaf

Lezerstip De Telegraaf

De tour op Schiphol; Schiphol Behind the Scenes (onderdeel van Lovers Company) staat vandaag (donderdag 4 juli) met een leuk artikel als lezerstip in de Telegraaf.

De familie Wals maakte de tour met hun zoontje Jairzinho, een echte luchtvaartliefhebber. Zij schreven een leuke recensie over de tour naar de Telegraaf.

 
Nu online: Beer Cruise!

Nu online: Beer Cruise!

Het nieuwe Lovers Company arrangement staat online: de Beer Cruise.

Deze cruise vormt een perfecte combinatie tussen ontspannen een biertje drinken en de Amsterdamse grachten.

Leun achterover, relax en geniet van deze unieke cruise terwijl onze gids u meer vertelt over de over Amsterdam en de historie van Heineken: Proost!

Boek nu!

 
Binnenkort: Biertje?!

Binnenkort: Biertje?!

Wist u dat mensen honderden jaren geleden de voorkeur gaven aan het drinken van bier boven het drinken van water? Water was onhygiënisch en bier was tenminste gekookt en gefilterd. En wist u dat we in 2013 het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten vieren? Deze cruise vormt de perfecte combinatie! Onder het genot van een biertje vaart u over de Amsterdamse grachten.

De Lovers Beer Cruise wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken. Binnenkort meer informatie op deze website!

 
Gratis rondvaart tijdens Amsterdamse Dag van de Rondvaart

Gratis rondvaart tijdens Amsterdamse Dag van de Rondvaart

Op zondag 30 juni wordt voor de eerste maal de Amsterdamse Dag van de Rondvaart georganiseerd door de verzamelde rederijen van Amsterdam. Tijdens deze dag, die plaatsvindt op het Marineterrein op de Kattenburgerstraat kunnen Amsterdammers ervaren hoe mooi, gezellig en sfeervol Amsterdam is vanaf het water. De rederijen willen graag de inwoners van de hoofdstad een gratis rondvaart aanbieden en kennis laten maken met een diverse en innovatieve branche.

Inschrijven voor een rondvaart
Van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers gratis een rondvaart door de stad maken. Inschrijven kan op www.dagvanderondvaart.nl.

Een keur van rondvaartboten vaart af en aan vanaf de kade van het Marineterrein. Salonboten, sloepen, watertaxi’s en natuurlijk de bekende rondvaartboten. Naast het varen is er nog meer te beleven voor de bezoekers. Er zijn diverse standjes met (Amsterdamse) maritieme informatie, er is entertainment in de vorm van muziek en vermaak voor kinderen.

 
Jarige Lovers Powerzone wint BCE Innovatie Prijs!

Jarige Lovers Powerzone wint BCE Innovatie Prijs!

Lovers Powerzone, dé bowling en lasergame arena “onder de brug” nabij het Amsterdam CS, heeft na de feestelijke opening een succesvol jaar achter de rug.

De ontwikkelingen staan niet stil, continue is het Powerzone team bezig met de ontwikkeling van haar product, service en dienstverlening. Dit heeft geresulteerd in het winnen van de BCE  Innovatie Prijs 2013! Ieder jaar reikt BCE bowling een award uit aan de meest innovatie ondernemer van het jaar. Hiermee brengen ze duurzaam en verantwoord ondernemen onder de aandacht.

Op vrijdag 7 juni werd het jubileum groots gevierd en is de Innovatie Prijs door Quinten Lovers in ontvangst genomen. Mede dankzij de inspanningen van  Top Tours & Events kunnen we terug kijken op een geslaagde middag.

Wit u graag zelf de Lovers Powerzone ervaren? Klik hier voor de speciale 1-jarig jubileum actie en maak gebruik van de spectaculaire kortingen.

 
Mijn vader is de allerbeste!

Mijn vader is de allerbeste!

Op Vaderdag (zondag 16 juni) organiseert LOVERS COMPANY een spannende competitie in de Lovers Powerzone!


Is jouw VADER de ALLERBESTE?

Strijd samen met jouw vader in de indrukwekkende underground lasergame arena en/of op de moderne bowlingbanen met speciale effecten om de titel “mijn VADER is de ALLERBESTE” en win mooie prijzen!

 

Lasergame (vanaf 8 jaar) : € 5,00 p.p.

Tussen 13.00u en 16.00u speel je verschillende lasergame rondes. Behaal jij samen met je vader telkens de beste score dan is jouw vader de ALLERBESTE!

 

Bowlen (vanaf 6 jaar) : € 7,50 p.p.

Ga met je vader tussen 13.00u en 16.00u bowlen om de hoogste score. Zijn jullie het winnende team, dan heb jij de ALLERBESTE vader!

Foto’s van dit evenement zijn naderhand te downloaden van de Facebook pagina www.facebook.com/loverspowerzone

 

Schrijf je snel in via de website www.loverspowerzone.nl of telefonisch 020 – 760 76 00.

 
Beleef cultureel Amsterdam met de Lovers hop on - hop off Museum Line

Beleef cultureel Amsterdam met de Lovers hop on - hop off Museum Line

De hop on – hop off Museum Line is een schitterende rondvaart met stops bij diverse culturele instellingen van Amsterdam. Bezoek de vele musea en winkels die Amsterdam rijk is! Laat u op een unieke manier bij de belangrijkste musea afzetten. Na het bezoek aan een museum stapt u gewoon weer op de Museum Line en vaart u ontspannen terug naar het Centraal Station.

De Museum Line maakt stops bij het Anne Frankhuis, Leidseplein, Museumplein (Rijksmuseum, Van Gogh museum en Stedelijk museum), de Hermitage en de Craft & History Experience. De boten vertrekken dagelijks ieder half uur van en naar alle toplocaties in Amsterdam.

Tevens biedt Lovers diverse combinatiekaarten aan: een rondvaart en toegang tot een museum.

Speciale aanbieding: Museum Line Day Ticket volwassenen  € 10,00 (i.p.v. € 20,00).
Boek nu uw tickets online (
www.lovers.nl) o.v.v. de actiecode: LC_ML562013
Deze actie is geldig t/m 15  juni 2013.

 
Speciaal Moederdag Arrangement

Speciaal Moederdag Arrangement

Verras uw moeder op zondag 12 mei met het speciale Lovers Moederdag arrangement.

Geniet van een heerlijke high tea tijdens een twee uur durende cruise door de Amsterdamse grachten voor slechts € 32,50 p.p.

 
Koningsvaart een groot succes!

Koningsvaart een groot succes!

Lovers Company blikt terug op een zeer succesvolle Koningsvaart. De internationale pers kon de gehele vaart vanaf de Lovers hop on – hop off MuseumLine boot van dichtbij mee maken. Lovers is trots onderdeel te zijn geweest van dit ‘once in a lifetime’ moment en de enthousiaste pers te hebben kunnen faciliteren om deze gebeurtenis vast te leggen.

Blijf op de hoogte via deze website,
de Rederij Lovers Facebook pagina of volg ons via Twitter.  Binnenkort verschijnt er meer foto en video materiaal op deze kanalen.

 
LIKE, SHARE & WIN!

LIKE, SHARE & WIN!

LIKE onze Rederij Lovers Facebook pagina, SHARE het actiebericht op de pagina en maak kans op een Red Light Candle Light Cruise voor 2 personen! Klik hier!

 
Lovers Company officiële partner Koningsvaart

Lovers Company officiële partner Koningsvaart

Tijdens de Koningsvaart op 30 april zal Lovers Company de (inter)nationale pers vervoer bieden. Vanaf de Lovers boot zal de pers de vaart van het kersverse Koningspaar vast kunnen leggen.

Dinsdagmiddag 16 april was de proefvaart en deze is goed verlopen. Lovers Company kijkt dan ook met vreugde uit naar de Koningsvaart op Koninginnedag.

 
Rijksmuseum weer geopend!

Rijksmuseum weer geopend!

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren heeft het Rijksmuseum op 13 april 2013 zijn deuren weer geopend voor bezoekers. Geniet van een twee uur durende rondvaart met de Museum Line van Rederij Lovers en laat u bij het Rijksmuseum afzetten!

 

 
Pasen bij Rederij Lovers

Pasen bij Rederij Lovers

Ook met Pasen varen de rondvaartboten van Rederij Lovers door de Amsterdamse grachten.

Op de foto: de boten liggen in de ochtend al klaar.

 
De eerste Koninklijke boot te water!

De eerste Koninklijke boot te water!

De eerste Koninklijke boot is vaart al door de Amsterdamse grachten bij Rederij Lovers.

De opvallende boot is herkenbaar aan de feestelijke aankleding en de grote kroon aan de achterzijde. 

 
Zomerseizoen van start!

Zomerseizoen van start!

Op 21 maart is het zomerseizoen bij Lovers Company van start gegaan. De dagen worden langer en de boten gaan vaker varen. De nieuwe brochure ligt voor u klaar bij onze verkooppunten.   

Tevens is de Keukenhof vanaf 21 maart dagelijks geopend van 8:00 tot 19:30 uur (kassa geopend tot 18:00 uur). Geniet van de lente in Holland op haar mooist met een bezoek aan de Keukenhof en ontvang bij Lovers een gratis 1 uur durende rondvaart door de grachten van Amsterdam! Om direct te boeken: klik hier!

Wij zijn er klaar voor om u te mogen verwelkomen en bezorgen u graag een onvergetelijke ervaring. Of het nu een rondvaart, excursie of één van de overige activiteiten betreft.

Tot snel!

 
Great Amsterdam Excursion Company wint Guestfriendliness award!

Great Amsterdam Excursion Company wint Guestfriendliness award!

Op donderdag 14 maart zijn de jaarlijkse 'Schiphol Consumers Awards' uitgereikt aan commerciële bedrijven op Schiphol die een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van gastvrijheid, innovatie en kwaliteit. Floortje Dessing maakte de winnaars bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de 'Schiphol Consumers Awards'.

 

De winnaars van de Guestfriendliness Awards worden gekozen door reizigers van Schiphol. Reizigers geven in onderzoek aan wat zij de meest gastvrije winkel, restaurant en serviceconcept vinden. 

 

Guestfriendliness Awards

Reizigers kozen in drie categorieën de meest gastvrije en klantvriendelijke horecagelegenheid op de luchthaven. Great Amsterdam Excursion Company werd beloond met een Guestfriendliness Award in de categorie services.

Great Amsterdam Excursion Company is onderdeel van Lovers Company waar klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat.

 

 

 
Great Amsterdam Excursion Company is genomineerd

Great Amsterdam Excursion Company is genomineerd

Donderdag 14 maart is het jaarlijkse moment dat Schiphol de business partners in het zonnetje zet door middel van de uitreiking van de Consumers Awards. Schiphol kent deze prijzen jaarlijks toe aan haar business partners die zich op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden van de overige bedrijven.

Wij zijn trots te mogen melden dat “Great Amsterdam Excursion Company” (onderdeel van Lovers Company) is genomineerd voor de Guestfriendliness Award Services Airside 2012.

Daarnaast is de bustour “Schiphol behind the Scenes” genomineerd voor de Innovation Award!

Donderdag 14 maart zal de stemming en award uitreiking plaatsvinden. 

 
Op zoek naar een leuke job?

Op zoek naar een leuke job?

Ben jij de student die een leuke job zoekt voor in het weekend of tijdens de vakantie bij het dynamische Lovers Company?

Kom dan naar het “speeddate event”  bij Lovers Company!
Overtuig ons van je talenten en vergeet niet je CV mee te nemen.

Tijd: maandag 25 februari 2013, 10:00 uur
Adres: Café van Gogh, Prins Hendrikkade 25.

Wij zoeken:

  • Verkoop Unit Medewerkers bij Rederij Lovers in Amsterdam en bij Great Amsterdam Excursion Centre Schiphol. Tevens zoeken we horeca talenten voor onze Powerzone (Lasergame & Bowling Centre).
  • Spreek je Nederlands en Engels en bij voorkeur Duits en/of Frans? Ben je commercieel en gastvrij ingesteld?
  • Zie je het daarnaast  zitten om ook ’s avonds en in de weekenden te werken?

Kom dan zeker langs!!!

Zie onze website voor meer vacatures: www.lovers.nl

Hopelijk tot 25 februari!

 
Tips voorjaarsvakantie

Tips voorjaarsvakantie

Ben jij nog op zoek naar leuke uitstapjes in de voorjaarsvakantie?

Vaar mee met de Artis Royal Zoo Express naar de dierentuin of boek een van onze Combicruises naar bijvoorbeeld Madame Tussauds of het Scheepvaartmuseum.
Ook de Museum Line is een leuke optie om Amsterdam vanaf te grachten te verkennen en bij verschillende musea uit te stappen.

Veel plezier in de voorjaarsvakantie!

 
Keukenhof 2013

Keukenhof 2013

Geniet van de lente in Holland op haar mooist met een bezoek aan de Keukenhof en ontvang een gratis 1 uur durende rondvaart door de grachten van Amsterdam!

Bekijk onze aanbieding hier

 
Valentijn een groot succes

Valentijn een groot succes

14 februari 2013 - Valentijnsdag! Het was een groot succes!
Alle stelletjes hebben genoten aan boord van onze Candle Light Cruise en Dinner Cruise en hebben de liefde van Lovers in vorm van een hartjesballon mee naar huis genomen.

12 mei 2013 is Moederdag, hou onze website in de gaten als jij je moeder wilt verrassen!

 
Ushi en Robert aan boord

Ushi en Robert aan boord

Maandag, 4 februari 2013 waren Ushi en Robert ten Brink aan boord bij Lovers Company gezamenlijk met onze nieuwe Sales & Marketing manager J. van Berkel.

Bekijk de uitzending op zaterdag, 9 februari om 20.30 uur bij All you need is Love...

 
Opening Operations kantoor

Opening Operations kantoor

Vrijdag, 1 februari 2013 is om 17 uur feestelijk het nieuwe Operations kantoor geopend.

Na een verbouwing van 1 week is er een prachtig kantoor ontstaan en zien wij het zomerseizoen met vreugde tegemoet!

 
Lovers Company gaat mobiel!

Lovers Company gaat mobiel!

Onze websites zijn nu ook voor smartphones compatibel!
Bekijk snel onze website via je mobiel en voeg het toe aan je startscherm. Zo heb je altijd een overzicht van onze producten en arrangementen en kun je zelfs reserveren.

www.lovers.nl/mobile/

 
Wijziging openingstijden CHE

Wijziging openingstijden CHE

De openingstijden van de Craft & History Experience zijn gewijzigd en als volgt:

7 januari 2013 t/m 17 maart 2013
zaterdag & zondag 09.00 – 18.00 uur

Vanaf 18 maart 2013
Dagelijks 10.00 – 19.00 uur

Houdt u rekening bij het boeken van de Craft & History Cruise!

 
Lovers ondersteunt 120 daklozen

Lovers ondersteunt 120 daklozen

Vrijdag 11 januari 2013 biedt Lovers Company in samenwerking met Café Amstelhoek een gratis rondvaart voor 120 daklozen uit Amsterdam.

Wij kijken er naar uit!

 
Lovers speelde kerstman

Lovers speelde kerstman

Op eerste kerstdag  heeft Lovers Company 50 gasten van het Leger des Heils hartelijk  in het Van Gogh Café met een warme kop koffie of chocolademelk ontvangen. Vervolgens ging men aan boord van de Jannes Lovers die uiteraard prachtig in kerstsfeer versierd was. De gasten werden hier getrakteerd op een gratis rondvaart.

Zij en wij hebben ervan genoten!

 
Kerst en nieuwjaarswensen!

Kerst en nieuwjaarswensen!

Het team van Lovers Company wenst u en uw familie fijne kerstdagen en een voorspoedig 2013!

 

"We wish you a Merry Christmas;
We wish you a Merry Christmas;
We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.
Good tidings we bring to you and your kin;
Good tiding for Christmas and a Happy New Year!"

 
Lovers bedrijfsfeest

Lovers bedrijfsfeest

Het bedrijfsfeest van Lovers Company in de Powerzone was een groot succes!

Het personeel heeft kunnen smullen van een heerlijke kerststamppot van de cuisinier Frans Kelders en uitbundig gebowld en gelasergamed.

 
Christmas Canal Parade succesvol!

Christmas Canal Parade succesvol!

Het Amsterdam Light Festival heeft inmiddels al 150.000 bezoekers ontvangen.

De grootste publiekstrekker is tot nu toe de Christmas Canal Parade afgelopen zaterdag met rond 100.000 toeschouwers langs de grachten. 40 verlichte boten zijn meegevaren, waaronder ook onze salonboot Stan Huygens.

Op 14 december is tevens de Illuminade geopend met 20 lichtkunstwerken tussen Amstel en Oosterdok.

 
Wijziging openingstijden

Wijziging openingstijden

Vanaf heden t/m 20 januari 2013 is Lovers Company ook op zondag en maandag avond geopend!

Dat betekent dat u nu 7 dagen per week ook in de avond met ons kunt varen en genieten van het Amsterdam Light Festival of een heerlijk Dinner aan boord.

 
Amsterdam Light Festival van start

Amsterdam Light Festival van start

Op 7 december is het Amsterdam Light Festival van start gegaan en officieel door de burgemeester van Amsterdam geopend!

Wij heten u van harte welkom om met ons mee te varen en het festival vanaf het water te beleven!Arrangementen

 
Sint & Pieten gearriveerd

Sint & Pieten gearriveerd

Op zondag 18 november is Sint met zijn Pieten in Amsterdam gearriveerd.
Ook Lovers was met de rondvaartboot aanwezig en is meegevaren. Het was een geweldige belevenis voor jong en oud.
Wij wensen iedereen een gezellige feesttijd toe!

 
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Vanaf 7 december 2012 tot en met 20 januari 2013 wordt Amsterdam schitterend verlicht. Met Lovers kunt u het unieke Amsterdam Light Festival vanaf het water meemaken!
Tijdens het festival vinden er verschillende evenementen plaats, zoals de ‘Boulevard of Light’. Gedurende deze parade varen prachtig verlichte boten langs kleurrijke lichtkunstwerken, sfeervol verlichte huizen en romantische bruggen.

Bekijk hier de video

Kijk hier voor onze speciale ‘Winter Magic’ arrangementen!

 
Winterseizoen van start!

Winterseizoen van start!

Lovers is klaar voor de winter!

Vandaag start ons winterseizoen met aangepaste afvaarttijden en een nieuw winters menu op de populaire Dinner Cruise.

Op deze website vindt u alle juiste afvaarttijden.

Lovers wenst u een schitterende winter toe!

 
Lovers in de bioscoop!

Lovers in de bioscoop!

Nu in de bioscoop:
In de nieuwe film De Marathon speelt de Lovers rondvaartboot "Pierre Janssen" een spectaculaire rol!

Tijdens deze Nederlandse comedy ontdek je in een actiescene rond de beroemde Erasmusbrug dat rondvaartboten ook kunnen stuntvaren.

Klik hier voor de trailer.

 
Winnaars NK Klompen maken

Winnaars NK Klompen maken

Het NK Klompen maken 2012, dat afgelopen weekend in de Craft & History Experience georganiseerd werd, was een groot succes. Bezoekers uit de wijde omgeving hebben genoten van de strijd onder de klompenmakers.

Uit de spannende strijd zijn twee winnaars gekomen!   

Robert van der Meulen mag zich de Nederlands Kampioen klompen maken in technisch opzicht noemen.
Robert komt uit een echt klompenmakers geslacht uit Groningen.
Zijn familie maakt sinds 1900 nog altijd de beroemde Eenrumer klompen.
Het is dan ook dit model dat Robert zaterdag met de hand heeft gemaakt.
De jury was vol lof over het voetbed.  Topklasse gemaakt.


In de categorie ‘meest aantrekkelijke demonstratie’ is Lute van de Bult tot koning van het klompen maken uitgeroepen.                               

Lute komt uit een heel oud Drents klompen geslacht, waarin al meer dan 200 jaar klompen worden gemaakt.
Samen met zijn vrouw die er fantastisch uitzag in haar prachtige klederdracht stolen ze de show en hebben d
e begeerde bokaal in de wacht gesleept.

Nieuwsgierig naar het NK? Klik hier voor een filmpje.

 
Lovers Winterprogramma

Lovers Winterprogramma

Op 1 november start het Lovers Winterprogramma, waarbij onderstaande afvaarttijden worden gehanteerd. Het winterseizoen loopt tot en met 20 maart 2013.

Day   Canal Cruise

Dagelijks

Afvaart: ieder half uur

Van 09.00 – 1800 uur

Evening   Canal Cruise

Dinsdag t/m zaterdag

Afvaart: ieder uur

Om 19.00-20.00-21.00 uur 
(om 22.00 uur voor groepen >20 pax)

Museum   Line

Dagelijks

Afvaart: zondag t/m vrijdag: iedere 50   minuten van 10.00 – 17.00 uur
zaterdag: iedere 35   minuten van 10.00 – 17.00 uur

Red Light Candle Light   Cruise

Dinsdag t/m zaterdag

Afvaart: 20.00 uur

Check in: 19.30 uur

Dinner   Cruise

Dinsdag t/m zaterdag
  Afvaart: 19.00 uur

Check in: 18.30 uur

Craft   & History Cruise

Woensdag t/m zondag
  Afvaart: iedere 45 minuten
  Van 11.00 – 16.15 uur

 

 
NK Klompenmaken bij Lovers

NK Klompenmaken bij Lovers

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober wordt het NK Handmatig Klompenmaken gehouden bij de Craft & History Experience. Stap op de rondvaartboot en bewonder dit inmiddels zeldzame ambacht!

Klik hier voor meer informatie.

 
Zondag 16 september: Urbanathlon

Zondag 16 september: Urbanathlon

Op zondag 16 september vindt de spectaculaire Urbanathlon voor de eerste keer plaats in Amsterdam! 

De Urbanathlon is meer dan een hardloopwedstrijd, het is een city race met spectaculaire obstakels. Geen vlak asfalt maar een lang parcours waar de deelnemer over onder meer auto's en een 3 meter hoge muur moet klimmen.

Vanaf de Craft & History Experience heb je een perfect zicht op de durfals en zijn er drankjes en hapjes beschikbaar aan de bar. Uiteraard kun je hier ook met een rondvaartboot heen. Boek de Craft & History Cruise en je wordt na een rondvaart afgezet bij de Craft & History Experience.

 
Winnaar Dinner Cruise!

Winnaar Dinner Cruise!

Lovers Company feliciteert A.v.d. Maal uit Harderwijk met het winnen van een Dinner Cruise!

Afgelopen augustus maakte de bezoekers aan onze rondvaart kans op het winnen van een Dinner Cruise; een 2 uur durende rondvaart inclusief een heerlijk 4 gangen diner. 

Wij wensen meneer of mevrouw Van de Maal een geweldige vaart!

Actievoorwaarden: U dient vooraf te reserveren. De cadeaubon is geldig oor 1 persoon tot en met 31 augustus 2013.

 
Lady Gaga kiest Lovers!

Lady Gaga kiest Lovers!

Tijdens het zomerse weekend waar de temperatuur naar zeer grote hoogte steeg, steeg tegelijkertijd de spanning bij Lovers Company; in het grootste geheim ontvingen wij  wereldster Lady Gaga!

In een excentriek gezelschap voer een vermomde Lady Gaga in de luxe salonboot Stan Huygens door de Amsterdamse grachten.

De exclusieve Stan Huygens was de gehele middag beschikbaar voor Lady Gaga.
Met haar stijlvolle en luxueuze inrichting en keukentje aan boord is dit de ideale boot voor bijzondere gelegenheden.

 
18 augustus: Prinsengrachtconcert

18 augustus: Prinsengrachtconcert

Op 18 augustus wordt de Prinsengracht weer gevuld met schitterende klanken. Tijdens het beroemde Prinsengrachtconcert is deze gracht de gehele dag gestremd voor rondvaartboten.

De Museum Line zal dan ook niet stoppen bij het Anne Frankhuis. Via een alternatieve route stopppen wij vervolgens wel bij de Leidsekade (op aanvraag), waarna de reguliere route vervolgd wordt.

 
Gay Pride

Gay Pride

Op 4 augustus wordt het door de Gay Pride weer erg druk op de grachten.

Dit heeft gevolgen voor de volgende vaarten:

De reguliere rondvaart blijft varen, maar met een alternatieve route. Door de drukte kan het voorkomen dat er enige vertraging voorkomt.

De Museum Line vaart niet. 

De Floating Dutchman vaart wel, maar tevens met een aangepaste route.

 
Van Postbode tot Rondvaartschipper!

Van Postbode tot Rondvaartschipper!

Lovers feliciteert onze nieuwe schippers!

Door een samenwerkingsproject tussen Lovers Company en PostNL kregen vijf oud medewerkers van PostNL de kans hun loopbaan te vervolgen als schipper bij Lovers Company. Een mooi voorbeeld hoe mensen die door een reorganisatie hun baan verliezen, na omscholing in een volledig andere baan en werkomgeving weer perspectief hebben voor de toekomst.

De vijf gelukkige krijgen na een intensief opleidingstraject op woensdagavond 20 juni hun diploma 'Rondvaartschipper Beperkt Groot Vaarbewijs Amsterdam'.

Lovers Company is zeer trots op haar nieuwe collega's en wenst hen een prachtige tijd op de Amsterdamse grachten!

 
Voetbalsfeer op de grachten!

Voetbalsfeer op de grachten!

Vaar mee op de EK boot

Lovers Company is er klaar voor; met de sportief aangeklede EK boot trekt de rederij veel bekijks.

Ook zijn we al gespot op At5 !

Wij wensen onze jongens veel succes en zien ze graag terug op de Amsterdamse grachten!

 

 
Feestelijke opening Lovers Powerzone

Feestelijke opening Lovers Powerzone

De Lovers Powerzone is feestelijk geopend door de 'Koningin'. Dit gebeurde op ludieke wijze op donderdag 19 april. Zij heeft de Powerone ingewijd door het gooien van de eerste bowlingbal. En uiteraard zoals het een Koningin betaamt met een strike.

Wij hebben alle genodigen mogen ontvangen zoals de pers, relaties, vrienden, familie en zelfs BN-ers. Het bier en de bitterballen vloeide rijkelijk.

Uiteraard hebben wij de feestelijke opening vastgelegd met mooie plaatjes.

Bekijk hier de foto's.

 
Behind the Scenes op SBS6!

Behind the Scenes op SBS6!

De opening van de nieuwe attractie was gisteren te zien op SBS6. Klik hier voor de uitzending!

 
Nieuwe bijzondere attractie: opening Behind the Scenes

Nieuwe bijzondere attractie: opening Behind the Scenes

ONTDEK WAT ER OP SCHIPHOL GEBEURT

Amsterdam is een bijzondere attractie rijker! Vandaag vond de feestelijke opening van Behind the Scenes plaats.

Nieuwsgierig naar het reilen en zijlen op een van de grootste luchthavens van Europa? Schiphol is feitelijk een stad op zich. Ook als je niet in het vliegtuig stapt voel je dat hier van alles gebeurt. Vanaf nu kun je deze stad van heel dichtbij beleven; met de Schiphol Behind the Scenes tour!

Dat er op de luchthaven veel gebeurt, ontdek je tijdens de Schiphol Behind the Scenes tour.

Deze multimedia tour geeft je een kijkje achter de schermen van de luchthaven en is een ware belevenis. De tour brengt je op unieke plekken waar je normaal gesproken niet eens mag komen! Je hoort verrassende verhalen die je anders niet hoort. Kijk mee bij de brandweer, de sneeuwvloot, in grote hangars en nog veel meer. Ervaar het zelf en: Beleef Schiphol van heel dichtbij! Ga snel naar de website.

 
Nieuw in Amsterdam! Lovers Powerzone....

Nieuw in Amsterdam! Lovers Powerzone....

Maandag 13 maart jl. was de kick-off van het zomerseizoen bij Lovers Company. Dit vond plaats op een geheel nieuwe locatie, de Lovers Powerzone

De locatie van Lovers Powerzone "Onder de Brug" is de plek om te bowlen, lasergamen en om op een gezellige manier een drankje en hapje te nuttigen. De locatie is gelegen in het centrum van Amsterdam op 200 meter van Centraal Station, aan en met uitzicht over het IJ. Een plek waar dag en nacht iets te beleven valt en mensen samen komen om te ontspannen.

Wie hier straks komt lasergamen wordt onder vuur genomen in een wel heel mysterieuze omgeving. De verbeelding spreekt hier voor zichzelf. In de "instruction room" krijg je de uitleg over het spel en In de "loading room" kunnnen de gamers zicht opgewonden gereed maken voor vertrek. Behoor je tot de "winnaars" of tot de "verliezers"? Het geluid van de spannende underground muziek versterkt je beleving. Door kieren, gaten en poorten wordt je beschoten. Achter muren en objecten zoek je dekking. Zorg ervoor dat jou team wint!!!

Op de indrukwekkende witte bowlingbanen van Lovers Powerzone is het mogelijk de strijd aan te gaan met je tegenstanders. Op deze geavanceerde bowlingbaan probeer je tegenstanders te verslaan met het gooien van "strikes". In de mooie ambiance en het prachtige uitzicht op het IJ is bowlen een heerlijke manier van ontspanning.

Na, voor of tijdens deze activiteiten ga je heerlijk ontspannen met een drankje of hapje in de modern ingerichte horecagelegenheid. Of wij serveren graag een lekker en simpel diner op ons terras met een fantastisch uitzicht op het IJ.

U bent van harte welkom met uw vrienden, collega’s of familie!

Kijk voor meer informatie op www.loverspowerzone.nl

 

 
Feestelijke opening nieuw kantoor

Feestelijke opening nieuw kantoor

Het vernieuwde kantoor van Sales, Marketing en Communicatie is op donderdag 19 januari feestelijk geopend. Met een glaasje bubbels, lekkere hapjes en vrolijke ballonnen werd het vernieuwde kantoor gepresenteerd. Een andere indeling, luxe ergonomische stoelen en decoratieve schilderijen aan de wand geven het kantoor een geheel nieuwe uitstraling waarin de medewerkers van het sales en marketing team met veel plezier aan de slag gaan.

 
Bedrijfsuitje met Floating Dutchman Amsterdam

Bedrijfsuitje met Floating Dutchman Amsterdam

10 januari 2012

Altijd al een bedrijfsuitje willen doen met de Floating Dutchman? Vanaf vandaag is het extra makkelijk om zelf uw eigen bedrijfsuitje samen te stellen. Via deze link boekt u uw Bedrijfsuitje gemakkelijk en snel. U begint met het selecteren van het aantal personen en het aantal uren dat u met de Floating Dutchman wilt varen. Vervolgens selecteert u uw catering wensen. Van Biologisch lunch of buffet, tot Hollandse stampot of snacks, alles is mogelijk. U kunt uw Bedrijfsuitje met de Floating Dutchman naar eigen wensen samenstellen. Via de knop 'Bereken prijs' berekent u een totaal en een per persoons prijs. Als u tevreden ben over uw bedrijfsuitje kunt u via de knop 'offerte aanvragen', uw voorkeuren naar onze sales afdeling mailen. Heeft u liever telefonisch contact met een van onze collega's, dan kunt u ons uiteraard ook altijd bellen via: +31 (0)20-3163951.

 
Lovers in Flow magazine

Lovers in Flow magazine

Lees nu het interessante interview met directeur Karel Lovers over de innovaties Nemo H2 en de amfibiebus. Klik hier voor het hele interview vanaf pagina 6.

 
Nieuw: Museum Combi Cruises

Nieuw: Museum Combi Cruises

Bespaar tijd en vermijd de rij! Rederij Lovers biedt gunstige combinatietickets voor een rondvaart plus een bezoek aan verscheidene musea in de stad: de Museum Combi Cruises. Met één kaartje geniet u van een rondvaart door het historische stadscentrum en loopt u zo langs de rij bij het museum van uw keuze, zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum de Hermitage en Madame Tussauds. Nieuw in ons museumaanbod is het Scheepvaartsmuseum & VOC schip, NEMO Science Center en het Diamant Mseum. Meer info vindt u op http://www.lovers.nl/nl/museum-rondvaart/

 
Tip voor de donkere, winterse dagen...

Tip voor de donkere, winterse dagen...

U kunt natuurlijk met een filmpje op de bank kruipen, of een goed boek lezen, een spelletje doen...En, u kunt ook een ontspannende rondvaart door de Amsterdamse grachten maken! Rederij Lovers vaart ook 's avonds als de grachten en de stad mooi verlicht zijn. U zit altijd droog en geniet ondertussen van het mooie uitzicht. Interesse? Boek nu een Evening Canal Cruise. Wilt u langer genieten van de rondvaart onder het genot van een hapje en drankje of een 4-gangen diner? Kijk dan bij onze Red Light Candle Light of Dinner Cruise.

 
Voordeelagenda Nationale Postcode Loterij

Voordeelagenda Nationale Postcode Loterij

Ook in 2012 werkt Rederij Lovers weer samen met de Nationale Postcode Loterij. In de Voordeelagenda zit een voucher waar u nu al gebruik van kunt maken. Deze voucher geeft korting voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten of een bijzondere Dinnercruise, een twee uur durende rondvaart inclusief 4 gangen diner. Let u er op dat er voor de Dinnercruise gereserveerd dient te worden, u kunt uw reservering doorgeven op 020-5305412.

 
Vanaf 1 oktober vertrekt de Floating Dutchman ook vanuit het centrum!

Vanaf 1 oktober vertrekt de Floating Dutchman ook vanuit het centrum!

De Floating Dutchman is de meest spectaculaire manier om Amsterdam te bekijken! Vanaf 1 oktober kunt u ook in het centrum van Amsterdam opstappen om met deze speciale amfibiebus door de grachten te varen. U stapt op bij Cafe Van Gogh op de Prins Hendrikkade en rijdt naar de Splash Zone bij Science Centre NEMO. Hier ‘plonst’ u de gracht in en vaart u langs bekende gebouwen en beroemde grachten. Na de vaart van ca. 45 minuten wordt u weer teruggebracht naar d opstapplaats. Vanzelfsprekend bent u nog van harte welkom in Cafe Van Gogh.
Ophaaltijden bij Cafe Van Gogh: 9.30 uur - 12.30 uur - 15.30 uur
Duur rondvaart: ca. 45 min
Adres: Prins Hendrikkade t.o. 25 Koop hier uw toegangskaarten en bespaar 10%

 
Lovers genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar Prijs 2011

Lovers genomineerd voor KNVTS Schip van het Jaar Prijs 2011

Het passagiersschip Nemo H2 is het eerste in Nederland gebouwde schip wat emissieloos kan varen. Rederij Lovers is dan ook erg trots dat deze bijzondere boot is genomineerd voor de KNVTS Schip van het Jaar Prijs 2011. Op 3 november zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de zesde editie van het Maritime Awards Gala. Voor meer informatie ga naar de website van Scheepsbouw Nederland.

 
Een mijlpaal: 100.000e bezoeker op de Museumboot!

Een mijlpaal: 100.000e bezoeker op de Museumboot!

Zondag 18 september heeft Rederij Lovers de 100.000e bezoeker op de Museumboot mogen verwelkomen. Een bezoekersaantal om trots op te zijn. De Museumboot is een erg leuke en handige manier om de stad vanaf het water te leren kennen. In een 1,5 uur durende rondvaart ziet u de highlights van Amsterdam en tussendoor kunt u afstappen bij diverse bekende musea in Amsterdam. Tevens bieden wij diverse museum arrangementen aan. Kijk hier voor meer informatie.

 
Grachtenfestival

Grachtenfestival

Vanwege het grachtenfestival kunnen wij van woensdag 17 tot en met zondag 21 augustus niet aanleggen bij het Pullitzer hotel. Hierdoor zal onze museumboot de halte 'Anne Frank Huis' tot en met zondag 21 augustus niet kunnen aandoen. Hierdoor vervalt deze halte tijdelijk. Op zaterdag 20 augustus vindt het Prinsengracht concert plaats en wij zullen daarom met al onze boten een aangepaste route varen vanwege bereikbaarheid. Onze rondvaartboten vertrekken wel volgens het normale schema iedere 30 minuten, Ook de speciale avondvaarten vinden plaats zoals normaal. Belt u voor meer inlichtingen met onze reserveringsafdeling.

 
Craft & History Experience officieel geopend !

Craft & History Experience officieel geopend !

Vrijdagmiddag 8 juli was het zover. De nieuwste aanwinst van Rederij Lovers is officieel geopend door Carolien Gehrels, Wethouder Economische Zaken van Gemeente. Bijna 200 genodigden waren aanwezig bij de feestelijke opening. De Craft & History Experience is dagelijks geopend en eenvoudig bereikbaar met de Lovers Museum Line. Nieuwsgierig naar deze topattractie kijk op: 'Craft & History Experience

 
Floating Dutchman Officieel gedoopt

Floating Dutchman Officieel gedoopt

Vandaag 8 juli hebben Eric van der Burg, wethouder Gemeente Amsterdam en Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO van Schiphol Group, de 'Floating Dutchman' gedoopt. De Floating Dutchman is een door Rederij Lovers ontwikkelde bus en boot speciaal voor toeristen, dagjesmensen en reizigers die op Schiphol aankomen of overstappen. Met deze busboot kunnen de bezoekers op een spectaculaire en bijzondere manier kennismaken met Amsterdam. De Floating Dutchman is ontwikkeld door Rederij Lovers en vaart door middel van 198 accu's geruisloos en CO2 neutraal door de Amsterdamse grachten. Toeristische Innovatie De Floating Dutchman met 48 zitplaatsen haalt reizigers op van Schiphol Plaza. De busboot rijdt vervolgens naar Amsterdam en plonst bij de Splash Zone nabij Science Centre Nemo in de Amsterdamse grachten en gaat als rondvaartboot verder. Na de rondvaart rijdt de bus weer uit het water en vervolgt haar tocht terug naar Schiphol. Boeken van een tour kan via www.floatingdutchman.nl en de verkooppunten van Great Amsterdam Excursions op Schiphol. 'De Floating Dutchman is een aantrekkelijke aanwinst voor mensen die via Schiphol reizen. Met de komst van de Floating Dutchman kunnen niet alleen toeristen maar ook transferpassagiers op een indrukwekkende en bijzondere manier kennismaken met ons Nederlands cultureel erfgoed: de Amsterdamse grachten. De introductie van de Floating Dutchman geeft de reizigers een extra reden om via Schiphol te reizen en levert zo haar aandeel in onze ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven, aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO. Freek Vermeulen, directeur van Lovers Transportainment: 'Deze nieuwe toeristische innovatie kan een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van het toerisme in Amsterdam. We verwachten dat veel mensen die op Schiphol overstappen kort en krachtig kennis willen maken met de binnenstad. Maar ook voor toeristen of dagjesmensen is het een geweldige manier om Amsterdam te ontdekken. Eric van der Burg, Wethouder Gemeente Amsterdam: 'Amsterdam is met de Floating Dutchman een spectaculaire en duurzame attractie rijker. Het zal zonder twijfel veel extra toeristen verleiden vanaf Schiphol een rijdend en varend dagje Amsterdam te doen. Met deze unieke trekpleister zetten we samen, Rederij Lovers, de luchthaven en de gemeente, Amsterdam en Schiphol internationaal nog beter op de kaart. Daar hebben alle partijen profijt van'.

 
1e proefvaart Floating Dutchman in Amsterdam geslaagd!

1e proefvaart Floating Dutchman in Amsterdam geslaagd!

Floating dutchman

AMSTERDAM, 25 juni 2011 De Floating Dutchman heeft een geslaagde proefvaart gemaakt. Bij de Splash Zone in het Oosterdok werd soepel te water gegaan, waarna een rondvaart is gemaakt van circa 35 minuten, geheel electrisch en uitstoot vrij ! http://www.floatingdutchman.nl/

 
Lancering floating Dutchman & opening Craft & History Experience

Lancering floating Dutchman & opening Craft & History Experience

Op vrijdag 8 juli vindt de spectaculaire lancering plaats van de Floating Dutchman. Ook is dan de officiele opening van de Craft & History Experience.Komt dat proeven, zien & beleven vanaf zaterdag 9 juli. Toegang voor de Craft & History Experience is gratis en de attractie "History Ride" is als speciale introductieprijs slechts € 6,00 in plaats van € 8,00 per persoon. Komt dat zien!

 
Cast Toon bij Lovers

Cast Toon bij Lovers

De cast en crew van de musical Toon waren op 25 mei 2011 te gast bij Rederij Lovers. Zij proostten op de afsluiting succesvolle tournee en de reprise komend seizoen. Reden te meer voor de ons om de cast van de musical te trakteren op een tocht over de Amsterdamse grachten in de rondvaartboot die is vernoemd naar Toon Hermans.

 
Lovers op BNR Nieuwsradio

Lovers op BNR Nieuwsradio

In juli gaat de Floating Dutchman te water; een amfibiebus. Initiatiefnemer en eigenaar van Rederij Lovers, Karel Lovers, en Freek Vermeulen, directeur van Great Amsterdam Excursions, vertellen op BNR over hun plannen. Beluister het fragment.

 
Amfibiebus in het Parool

Amfibiebus in het Parool

Amsterdamkrijgt deze zomer een toeristische amfibiebusdienst, die zowel langs de grachten rijdt als erdoorvaart. De Floating Dutchman markeert de terugkeer van Karel Lovers en Peter Sul, die vijftien jaar geleden NSconcurrent Lovers Rail begonnen. Lovers, bekend van zijn rondvaartbotenmaatschappij, investeert ‘miljoenen’ in het plan. Het gaat om bussen die zowel op de weg als op het water uit de voeten kunnen. Deze Amfibus, vanNederlandsemakelij, is gebaseerd op een proefmodel dat sinds vorig jaar in Rotterdam rondrijdt en -vaart. Als Floating Dutchman zullen de waterbussen vanaf half juli door Amsterdam rijden en varen. Allereerst als attractie voor transferpassagiers die op Schiphol moetenwachtenophun vervolgvlucht. “We rijden hen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad,” zegt Lovers. “Vervolgens gaan we bij Nemo het water in en maken we een rondvaart.” Lovers wil vierwaterbussen inzetten. Lees het hele artikel in het Parool: Loversduo keert terug met Amfibiebus 1. Loversduo keert terug met Amfibiebus 2 .

 
Rondvaartboot op Waterstof

Rondvaartboot op Waterstof

Artikel Volkskrant 9 april 2011

Rondvaartboot op waterstof XANDER VAN UFFELEN Geruisloos, stinkt niet en CO2-vrij. Amsterdam heeft de Europese primeur: een rondvaartboot op waterstof. Vijf jaar en 148 vergaderingen later gaat de eerste Europese rondvaartboot op waterstof door de Amsterdamse grachten varen. De waterstofboot vaart vanaf volgende maand toeristen, wetenschappers en geïnteresseerden rond. De Nemo H2 - de scheikundige aanduiding voor waterstof- zoals de boot in december 2009 al is gedoopt, heeft belangrijke milieuvoordelen. De boot is geruisloos, verspreidt geen dieseldamp en - nog belangrijker - is CO2-vrij. Want de waterstof is opgewekt met duurzame energie, ingekocht bij de windmolens voor de Hollandse kust van Egmond. 'We varen in feite op wind', zegt eigenaar Karel Lovers van de gelijknamige Amsterdamse rederij en mede-initiatiefnemer. Dat de Nemo H2 echt gaat varen, mag een klein wonder heten. Want het project had heel wat voeten in de aarde, zoals Lovers zegt. In 2006 staken rederij Lovers, waterstofleverancier Linde Gas, scheepsbouwer MSN, IT-bedrijf Integral en systeembouwer Alewijnse de koppen bij elkaar. Het was de tijd dat waterstof als duurzame energiedrager populair was en oliebedrijf Shell er hoog van opgaf. De benzineverkoper zou een pompstation in Amsterdam laten bouwen voor de waterstofboot en meer hand- en spandiensten leveren. Maar bij Shell ging een fossielere wind waaien. Bijna alle duurzame initiatieven werden onder de nieuwe baas Peter Voser beëindigd en over waterstof bleef het stil. 'Shell heeft ons laten zitten', zegt Lovers achteraf. 'Als ik vooraf wist dat we zelf de pompinstallatie moesten regelen, had ik het misschien niet gedaan.' De vijf bedrijven gingen echter door en wisten de afgelopen maand twee belangrijke vergunningen binnen te slepen. Allereerst gaf de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat, na consultatie van Duitse specialisten, de gebouwde boot het predicaat veilig. Daarnaast kreeg Lovers de vergunning een speciaal pompstation in Amsterdam te bouwen waar de Nemo H2 kan tanken. Een tijdelijk station is in mei klaar. Volgend jaar moet in Amsterdam-Noord het permanente station verrijzen. Vooral het pompstation is cruciaal, zegt Lovers. 'De boot was wel klaar, maar nergens konden we brandstof tanken.' Alleen in Meppel, waar de boot bij Bodewes is gebouwd en getest, is een faciliteit voor het tanken. Voor de officiële doop in 2009 is de boot één keer heen en weer naar Amsterdam gevaren. Nu kan de Nemo H2 in Amsterdam aan de waterstofslang. In de autoindustrie is de waterstofmotor overvleugeld door de elektrische motor met accu's. Voor een rondvaartboot zijn elektriciteit en accu's minder geschikt voor langere afstanden. Lovers kan het weten, want al in 1992 experimenteerde hij met kleine, inmiddels weer verkochte stroombootjes in Utrecht. 'Bovendien, dankzij de duurzame stroom uit Egmond, varen we in feite al elektrisch.' De waterstofboot is nu vooral een dure grap, waarmee Lovers en zijn consortium 'ook een steentje bijdragen aan het milieu.' De boot kostte 2,3 miljoen euro, waarbij het Rijk 1 miljoen subsidie gaf. Maar de netto kostprijs is nog aanzienlijk hoger dan de zeven ton voor een gewone rondvaartboot. Variabele kosten van waterstof zijn in ieder geval gelijk aan de prijs voor gasolie, zo is afgesproken met Linde Gas. Misschien is de boot zuiniger, maar dat is nog onzeker. De actieradius en de snelheid van de waterstofboot zijn hoger, zodat passagiers ook buiten de grachten rondgevaren kunnen worden. Toch droomt Lovers al van een tweede waterstofboot. 'We hebben op de tekentafel veel ervaring opgedaan, dus een tweede keer is het altijd goedkoper.' De hoop is dat dit 'praktijkvoorbeeld van groene innovatie' uiteindelijk zelfs goedkoper is dan de boot op fossiele brandstof. Maar voor het zover is, wil Lovers eerst de droom van de waterstofboot tot werkelijkheid laten komen. Kijk voor meer informatie op: Lovers CO2zero

 
WERELDPRIMEUR IN AMSTERDAMSE GRACHTEN

WERELDPRIMEUR IN AMSTERDAMSE GRACHTEN

LOVERS INTRODUCEERT ZERO-EMISSIE RONDVAARTBOOT

Amsterdam, 28 maart 2011 – Innovatief, duurzaam en klimaatneutraal, dat is de nieuwste rondvaartboot van Rederij Lovers. Binnenkort brengt de rederij een wereldprimeur in de Amsterdamse grachten: de eerste rondvaartboot zonder schadelijke uitstoot. De boot wordt in het voorjaar 2011 in gebruik genomen door Lovers. De ‘Nemo H2’ is speciaal ontworpen en gebouwd voor het varen op waterstof en produceert geen stank, lawaai of CO2. De Nemo H2 is al enige tijd geleden gedoopt door toenmalig Milieu wethouder Marijke Vos. Het afgelopen jaar is de Nemo afgebouwd en getest. Ook is met succes een locatie gevonden om waterstof te tanken. In Amsterdam Oost bij de Cruquiusweg zal een tijdelijke tankinstallatie gebouwd worden. De Nemo H2 is gebouwd in Meppel door Bodewes Scheepswerven. Directrice Thecla Bodewes is gekozen op 21 Maart jl. tot Zakenvrouw van het Jaar 2011 Hou onze website in de gaten wanneer de Nemo H2 precies in de vaart gaat! Kijk voor meer informatie op: Lovers CO2zero

 
Personeel Lovers steunt Weeshuis in India

Personeel Lovers steunt Weeshuis in India

Kersttombola groot succes !

Rederij Lovers steunt Weeshuis India. De jaarlijkse Kerstombola werd afgelopen maandag gehouden in Van Gogh Cafe. Dit jaar is er voor gekozen om een donatie te doen aan een goed doel dat door medewerkers zelf werd uitgekozen. De opbrengst werd extra leuk toen de 5 leukste kerstgeschenken onder het personeel werd geveild. Het weeshuis Shiloh aan de Oostkust van India kreeg een flinke donatie van het personeel en directie Lovers

 
Jan & Anny bij Lovers

Jan & Anny bij Lovers

18 november 2010, weer ontving Rederij Lovers belangrijke artiesten. Jan & Anny doopten de voormalige BZN om in de 'Jan & Anny" en maakten een tocht door de Amsterdamse grachten terwijl ze liedjes zongen van hun nieuwe CD Together Again

 
Ushi & Van Dijk

Ushi & Van Dijk

Wendy van Dijk op de boot bij Lovers met haar Ushi

Opnieuw vervulde Rederij Lovers Amsterdam een belangrijk rol in de media. Deze keer waren onze boten het decor in de opnamen van de wereldberoemde Ushi & Van Dijk. De opnamen zullen binnenkort op de Nederlandse televisie worden uitgezonden. Vorige maand vervulde Rederij Lovers al rollen voor opnamen van de Nieuw-Zeelandse, Japanse en Belgische televisie.

 
De Nemo H2 in gebruik genomen

De Nemo H2 in gebruik genomen

Wereldprimeur tijdens Sail 2010

Amsterdam, 21 augustus 2010 – Vandaag brengt rederij Lovers een wereldprimeur tijdens Sail 2010: de eerste rondvaartboot zonder schadelijke uitstoot. De ‘Nemo H2’ is speciaal ontworpen en gebouwd voor het varen op waterstof en produceert geen stank, lawaai of CO2. Vanaf Sail 2010 gaat de boot varen in de Amsterdamse grachten en op het IJ. De boot is in december 2009 gedoopt en te water gelaten en de afgelopen tijd afgebouwd. Spectaculair is de vaartsensatie: de boot is muisstil, alleen het zachtjes zoomen van de ventilator is hoorbaar.

 
Lovers bedankt Oranje en alle betrokkenen voor het fantastische feest!

Lovers bedankt Oranje en alle betrokkenen voor het fantastische feest!

13 Juli 2010 vierde Lovers met Oranje en heel Nederland een spetterend feest!

Dinsdag 13 Juli 2010 kan als een memorabele dag de geschiedenisboeken in. Op onze prachtige open boot, de BZN, voeren de Oranjespelers door de grachten van Amsterdam en werden ze door honderdduizenden fans uitzinnig gehuldigd! De BZN was geheel open en prachtig versierd door Bloemenbureau Holland. Werkelijk alles was in werking gesteld om deze dag zo fantastisch mogelijk te maken. Alle verwachtingen zijn hiermee overtroffen, het was een fantastische dag! LOVERS BEDANKT: de Oranjespelers, Gemeente Amsterdam, Bloemenbureau Holland, alle betrokkenen en toeschouwers voor een spetterend feest! Bekijk hier de video.

 
Lovers vaart een Wereldteam!

Lovers vaart een Wereldteam!

Dinsdag 13 Juli 2010 Oranje huldiging

Rederij Lovers vaart op dinsdag 13 juli 2010 een Wereldteam door de Amsterdamse grachten. Rederij Lovers is zeer verheugd te melden dat de rondvaart van het Oranje team door de Amsterdamse grachten gewoon doorgaat. Het vaarschema en verder informatie vindt u op: Amsterdam WK Huldiging

 
Rederij Lovers Vaart ORANJE!

Rederij Lovers Vaart ORANJE!

Dinsdag 13 Juli 2010 vaart Lovers ORANJE

Rederij LOVERS AMSTERDAM verzorgt de “Oranje Huldiging” vaart dinsdag 13 juli 2010. Uiteraard is Rederij LOVERS zeer verguld met deze opdracht en zijn de medewerkers trots op hun bijdrage. Samen met alle betrokken partijen onder coördinatie van de Gemeente Amsterdam, wordt er alles aan gedaan om het team en de toeschouwers een fantastisch evenement aan te bieden, ter ere van de bijzondere prestatie van het Nederlands elftal! Op dit moment vindt overleg plaats om het draaiboek optimaal in elkaar te steken. Daarbij moet de veiligheid op het water en voor omwonenden gewaarborgd blijven. De versiering van de boten wordt verzorgd door Bloemenbureau HOLLAND. Rederij LOVERS stelt 3 boten ter beschikking. De spelers van ORANJE en genodigden varen op onze BZN boten die gebruikt worden voor de “Hop-on-Hop-off” MUSEUMLINE terwijl de pers in de derde boot, Pierre Janssen, volgt. Informatie over de boten vindt u op www.lovers.nl/nl/onze-vloot Uiteraard verdient Oranje een huldiging na hun fantastische prestaties op het WK en vaart de stoet dinsdag door Amsterdam naar het Museumplein waar het feest in volle hevigheid kan losbarsten. Rederij Lovers verzorgt al ruim 60 jaar rondvaarten en cruises door de Amsterdamse binnenwateren en is een van de grootste rederijen in Nederland. Jaarlijks vervoeren wij ruim 700.000 passagiers..

 
Rederij Lovers opent Van Gogh Café

Rederij Lovers opent Van Gogh Café

Bruine kroeg direct naast Amsterdam Centraal

Amsterdam, 5 April 2010, Recht tegen over het Centraal Station in Amsterdam is een nieuw Café gevestigd: Van Gogh Café. De voormalige wachtruimte van Rederij Lovers is verbouwd tot een echte klassieke Amsterdamse kroeg. De zaak van 125 vierkante meter is gericht op de meer dan 500.000 binnen-en buitenlandse toeristen welke Rederij Lovers jaarlijks vervoert in 1 van haar 22 rondvaartboten. Met deze nieuwe zaak speelt Lovers in op de toenemende vraag van haar gasten naar meer horeca voorzieningen. Directeur Freek Vermeulen: ‘ de centrale locatie van het Café bij de rederij direct tegenover het Centraal Station is een ideaal startpunt van een toeristisch bezoek aan Amsterdam. Met deze nieuwe zaak zijn we zeer goed in staat onze gasten te ontvangen. We zetten het gastheerschap centraal. Zo werken we niet met barmedewerkers maar hebben we het begrip Kastelein weer nieuw leven in geblazen’.

 
Carré en Lovers dopen 'Carré Boot'

Carré en Lovers dopen 'Carré Boot'

Spectaculaire theater boot

Op dinsdag 13 april hebben Koninklijk Theater Carré en Rederij Lovers de Carré Boot gedoopt. Dit unieke schip is voorzien van authentieke Carré stoelen en ademt theater. Het schip is de kroon op de jaren lange succesvolle samenwerking tussen Carré en Lovers. De Carré Boot maakt uw avond in Carré compleet. Voor dat de voorstelling begint kunt u genieten van een heerlijk diner en komt u, mede dankzij de unieke ambiance aanboord, in de juiste stemming voor een geweldige avond in Carré. Via de speciaal ontwikkelde website www.varennaarcarre.nl . kunt u exclusieve theater arrangementen boeken. Tevens vindt u op deze website alles over de boot. De boot is ook te huur voor uw feesten of partijen.

 
Lovers doopt 'NEMO H2'

Lovers doopt 'NEMO H2'

's werelds eerste waterstof rondvaartboot

Amsterdam, 9 december 2009 – Innovatief, duurzaam en klimaatneutraal, dat is de nieuwste rondvaartboot van Rederij Lovers. Vandaag bracht de rederij een wereldprimeur in de Amsterdamse grachten: de eerste rondvaartboot zonder schadelijke uitstoot. De boot wordt in het voorjaar 2010 in gebruik genomen door Lovers. De ‘Nemo H2’ is speciaal ontworpen en gebouwd voor het varen op waterstof en produceert geen stank, lawaai of CO2. Milieuwethouder Marijke Vos was betrokken bij de lancering van de zero-emissie boot en heeft de boot vandaag gedoopt. Het officiële persbericht vindt u onder 'over Lovers' onder het kopje 'pers'