Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is dit jaar genomineerd voor het Leukste uitje van Nederland 2018. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Wij zouden deze mooie titel natuurlijk graag winnen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Stem je mee? Alvast bedankt!

 

Klik op bovenstaande logo om jouw stem uit te brengen op Rederij Lovers. 


ANWB het ‘Leukste uitje van Nederland’ verkiezing

Het Land van ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017. Mogen wij dit jaar weer op je rekenen? De winnaars worden begin januari bekend gemaakt.

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Lovers Canal Cruises accepteert de Holland Pass. Dat betekent dat je gratis van een grachtenvaart kunt genieten! In ruil voor een zilveren voucher kan je aansluiten bij de 1 uur durende Amsterdamse grachtenvaart en in ruil voor een gouden voucher kan je bij onze Small Boat Cruise aansluiten. Als het mooi weer is en je wilt genieten van de zon vanuit onze Semi-open boot, kan je een zilveren voucher inwisselen voor een ticket. Heb je al je vouchers uitgegeven of wil je een andere cruise? Wij bieden ook 20% korting aan Holland Pass houders aan!

Voor meer informatie en om te zien voor welke cruises je de Holland Pass kunt gebruiken, bezoek de Holland Pass website.

Tickets met een Holland Pass kunnen niet online gekocht worden maar kunnen alleen gekocht worden bij Lovers Canal Cruises; Prins Hendrikkade 25 in Amsterdam.

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

De Nederlandse Basketball Bond, TIG Sports en House of Sports mogen van de internationale basketballbond FIBA in 2017 de Europese kampioenschappen en in 2019 de Wereldkampioenschappen 3x3 basketball in Amsterdam organiseren. Dat heeft FIBA Executive Director Europe Kamil Novak op een persconferentie in de ambtswoning van Amsterdam bekend gemaakt.

De Amsterdamse wethouder sport Eric van der Burg kan twee topevenementen toevoegen aan de lange lijst topsportevenementen die al op de Amsterdamse sportevenementenkalender staan. ‘En ik doe dat met groot plezier; dit zijn evenementen waar ik enthousiast van word,’ aldus Van der Burg. ‘Amsterdam is de bakermat van de basketballsport in Nederland. De hoofdstad heeft als ambitie om in 2020 de meest bewegende stad van Europa te zijn. Een urban sportvariant als 3x3 basketball draagt enorm bij aan dat streven. Wij gaan het 3x3 basketball op het Museumplein een fantastisch podium bieden met als doel het basketball in de volle breedte in Amsterdam een geweldige impuls te geven.’

De Europese kampioenschappen 3x3 basketball staan voor 7 tot en met 9 juli op het programma. Rond de EK in 2017 speelt zich op het Museumplein in Amsterdam van 5 tot en met 9 juli de tweede editie van de Urban Sports Week Amsterdam af.

Bekijk hier het promotiefilmpje met een mooie rol voor de Lovers boten! 

Meer informatie

       

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Rederij Lovers en de Watermannen bieden deze zomer een unieke rondvaart.
De Nederlandse Authentieke Rondvaart cruise brengt je op een luxe sightseeing cruise op een prachtig gerestaureerde historische boot met een heerlijk hapje en drankje aan boord.

Kijk op de pagina van de Authentieke Rondvaart voor meer informatie!

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is door Het Land van ANWB genomineerd voor de titel 'Het Leukste uitje van Noord-Holland 2017'! Om deze felbegeerde prijs te winnen, hebben we jouw hulp hard nodig! STEM op Rederij Lovers als leukste uitje via onderstaande link op de website* van de ANWB: 

http://www.anwb.nl/verkiezing-leukste-uitje-noord-holland

* In de zoekbalk op de website van de ANWB kun je onze rederij nomineren door 'Rederij Lovers in Amsterdam' in te vullen en te selecteren. Je beoordeelt Rederij Lovers vervolgens op een aantal onderwerpen door middel van rapportcijfers. 

Thema Amsterdam Light Festival

Thema Amsterdam Light Festival

De winter ligt op de loer. Koude en korte donkere dagen zijn bijna aangebroken. Maar in de koudste maanden van het jaar zal Amsterdam zijn warme en gezellige sfeer behouden door het jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival. De grachtengordel van onze hoofdstad wordt omgetoverd tot een prachtige sprookjesachtige lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. De stad zal letterlijk gaan stralen door de tientallen lichtcreaties van kunstenaars over de hele wereld. Het light festival vindt plaats van 1 december tot 22 januari 2017. Ben jij benieuwd naar het thema? Lees dan snel verder…

Thema

Iedere editie wordt er een nieuw thema geïntroduceerd waar de kunstenaars hun inspiratie uit kunnen halen en hun kunstwerken op kunnen baseren. Daarnaast is het thema vrij voor interpretatie en kunnen de kunstenaars er een eigen draai aan geven. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2016 -2017 is ‘A view on Amsterdam’. De kunstenaars beelden met dit thema hun kijk op onze hoofdstad en diens architectuur uit. Het is aan hen de taak om de stad vanuit een nieuw perspectief te beschouwen en dit vervolgens te vertalen naar unieke lichtwerken.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

Lovers Canal Cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival en biedt speciaal gedurende het festival de spectaculaire ‘Water Colors Cruise’ rondvaart aan. Met de Amsterdam Light Festival Rondvaart kun je de lichtwerken op een unieke manier aanschouwen, namelijk vanaf de pittoreske grachten van Amsterdam. Het is de beste manier om de sfeer van het light festival te proeven. In onze overdekte en verwarmde rondvaartboten kom je werkelijk niets te kort. Onze boten beschikken namelijk over de laatste technologie voor ultieme comfort. Daarnaast kun je tijdens onze avondrondvaart luisteren naar informatie over de lichtkunstwerken met de audiogids.

Amsterdam Light Festival Rondvaart opstapplaatsen

De Water Colors Cruise van Lovers Canal Cruises kent vier verschillende opstapplaatsen:
Water Colors Cruise - Amsterdam Centraal Station
Water Colors Cruise - Anne Frank Huis
Water Colors Cruise - Leidsekade
Water Colors Cruise - Ijdok

Klik hier voor meer informatie over de afvaartlocaties en om timed tickets online te kopen. Het grootste voordeel van een timed ticket is dat je de drukte grotendeels kunt vermijden door een minder populaire tijd te kiezen. Zorg dat je erbij bent deze winter!

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017 wordt de grachtengordel van Amsterdam voor de vijfde editie omgetoverd tot het unieke decor van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 35 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. Naast de vaste korting, kun je tot 1 november nog profiteren van de Early Bird korting op de Water Colors Cruise met Lovers Canal Cruises.

Amsterdam Light Festival rondvaart: voordeel voor vroege vogels

De verkoop van de Amsterdam Light Festival rondvaart is gestart! Wil jij profiteren van de Early Bird* kortingsactie? Wacht dan niet te lang en bestel je tickets snel en voordelig online.

*De kortingsactie is geldig tot 1 november 2016.

Amsterdam Light Festival rondvaart: wacht niet te lang!

Wil je profiteren van de Early Birds korting voor het Amsterdam Light Festival, dan is het verstandig om niet te lang te wachten met het bestellen van de tickets. Populaire dagen en tijden zijn namelijk al snel uitverkocht! Maar de belangrijkste reden om niet te lang te wachten is vanzelfsprekend het feit dat de kortingsactie maar tot 1 november geldig is! Grijp dus gauw je kans en boek online.

Amsterdam Light Festival rondvaart: nog meer korting!

Maar er is meer! Naast de vaste korting en Early Bird korting geeft Lovers Canal Cruises samen met P1 Parking Amsterdam Centrum nóg meer korting. Wanneer je je Water Colors Cruise kaarten via Lovers Canal Cruises boekt, profiteer je van een gereduceerd parkeer tarief met de 20voor020 actie van P1 parking Amsterdam Centrum! In plaats van de reguliere dagkaart prijs van maar liefst € 55,-, betaal je met deze actie slechts € 20,- voor 24 uur parkeren, vlak naast het Amsterdam Centraal Station.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Opstaplocaties:

Voor de Amsterdam Light Festival Rondvaart van Lovers Canal Cruises zijn er vier opstaplocaties. We verwelkomen onze gasten voor onze fantastische Water Colors Cruise op de volgende vier locaties:

  1. Prins Hendrikkade 25 (Amsterdam Centraal Station)
  2. Prinsengracht 277 (Bij Anne Frank Huis)
  3. Leidsekade (Tegenover Amsterdam American Hotel)
  4. IJdok (Bij hotel Room mate Aitana) (Niet afgebeeld op bovenstaande afbeelding)
  5. Semi Open Boot (Recht tegenover Amsterdam Centraal Station) (Niet afgebeeld op bovenstaande afbeelding)
  6. Loetje Centraal Station (Tegenover Amsterdam Centraal Station) (Niet afgebeeld op bovenstaande afbeelding)

1. Prins Hendrikkade 25

De afvaartlocatie voor het lichtfestival Amsterdam op de Prins Henkdrikkade 25 is ontzettend gemakkelijk te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Lovers Canal Cruises bevindt zich schuin tegenover Amsterdam Centraal Station aan de Westzijde op 5 minuten loopafstand. Wanneer je tickets bestelt voor het Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises ontvang je een speciale korting bij P1 Parking Amsterdam Centrum.

2. Prinsengracht 277

De afvaartlocatie Prinsengracht bevindt zich pal tegenover het beroemde Anne Frank Huis. Je kunt je melden bij Prinsengracht 277. Deze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station pak je tram 13 of 17 en stap je uit bij Westermarkt. Of je pakt bus 170 of 172 en stapt uit bij Westermarkt. Binnen 10 minuten arriveer je bij de Amsterdam Light Festival Rondvaart.

3. Leidsekade

De afvaartlocatie voor de Water Colors Cruise op de Leidsekade bevindt zich recht tegenover het de ingang van het Amsterdam American Hotel op de Leidsekade 97. Pak tram 1, 2 of 5 of bus 170/172 en stap uit bij het Leidseplein. Met de tram ben je iets langer onderweg dan met de bus. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, kun je deze afvaartlocatie bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station via de Spuistraat en Leidsegracht.

4. IJdok

Onze afvaartlocatie aan het IJ bevindt zich tegenover het Hotel Room mate Aitana op het IJdok 6. Deze locatie is zowel met het openbaar vervoer, als met de auto te bereiken. Parkeren is gemakkelijk en veilig bij Interparking IJDock. Als je ervoor kiest om met het openbaar vervoer te komen pak je op Amsterdam Centraal Station bus 48 richting Houthavens en stap je uit bij Westerdoksdijk. Vervolgens loop je 4 minuten naar de afvaartlocatie van de Water Colors Cruise.

5. Semi Open Boot

Deze afvaartlocatie van de Semi Open Boot bevindt zich lijnrecht tegenover Amsterdam Centraal Station op 1 minuut loopafstand. Wanneer je tickets bestelt voor het Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises ontvang je een speciale korting bij P1 Parking Amsterdam Centrum.

6. Loetje Centraal Station

Deze afvaartlocatie bevindt zich tegenover Amsterdam Centraal Station en naast restaurant Loetje Centraal op 1 minuut loopafstand. Wanneer je tickets bestelt voor het Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises ontvang je een speciale korting bij P1 Parking Amsterdam Centrum.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer naar de opstaplocaties van de Water Colors Cruise wil komen, zijn alle opstaplocaties gemakkelijk te bereiken, met zowel de trein als bus, pont en tram.

Met de auto

Kom je liever met de auto? Dan zijn de opstaplocaties bij het IJdok, Loetje Centraal, Semi Open Boat en op de Prins Hendrikkade het beste te bereiken. Lovers Canal Cruises heeft een speciale kortingsactie met P1 Parking Amsterdam Centrum opgezet, zodat onze gasten relatief goedkoop kunnen parkeren tijdens het Amsterdam Light Festival.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Amsterdamse Grachten

Amsterdamse Grachten

Geschiedenis

Rond het jaar 1250 is Amsterdam gesticht met de bouw van de Dam. De stad ontleent haar naam aan de Dam. Tot de dag van vandaag is de dam het hart van de stad. Het woord komt van “Aeme Stelle Redamme” en is middeleeuws Nederlands voor: “Dam in een waterig gebied”. In de middeleeuwen zijn de grachten gegraven voor verdediging van de stad en waterbeheer. De verdedigingsgrachten binnen de stadsmuren verloren hun functie door stadsuitbreidingen. Uiteindelijk is de stad schatrijk geworden door diezelfde grachten, namelijk door transport van koopmansgoederen.

Grachtengordel

In de 17e eeuw werd rondom de Burgwallen en de Lastage in drie opvolgende sectoren (noordwest, zuidwest en zuidoost) de beroemde grachtengordel gegraven, met de hoofdgrachten (Nieuwe) Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en diverse dwarsgrachten. De Amsterdamse grachtengordel is een systeem van straten, kades, bruggen en woonhuizen op tamelijk identieke kavels van gelijke lengte en breedte met gesloten binnentuinen, de zogenoemde keurblokken. Veel grachtenpanden getuigen vanaf de gracht of de straatkant van de welvaart in de Gouden Eeuw, maar in de meeste gevallen van de 18e eeuw.

UNESCO Werelderfgoedlijst

De Amsterdamse grachtengordel is op 1 augustus 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, als negende van alle UNESCO locaties in Nederland. UNESCO is de organisatie van de Verenigde Naties voor Educatie, Wetenschap en Cultuur. Een speciale commissie heeft met de Werelderfgoedlijst als taak om waardevolle cultuurhistorische locaties en natuurlandschappen wereldwijd te bepalen. Dit werelderfgoed is zo uniek dat het bewaard moet blijven voor toekomstige generaties.

Grachten nu

Amsterdam is tot op de dag van vandaag de waterigste stad ter wereld. De grachten hebben een belangrijke functie in het scheepvaartverkeer, voornamelijk voor toeristische doeleinden, zoals de Amsterdamse rondvaartboten. De belangrijkste rol van de grachten is echter nog steeds de waterbeheersing.