The Sound of Light

The Sound of Light

Dé song van het Amsterdam Light Festival

The Sound of Light: één nummer dat de stad verbindt tijdens het Amsterdam Light Festival, net als onze rondvaarten.

Een aantal weken geleden vroegen wij aan Amsterdammers Suzanne Klemann (Loïs Lane) en DJ Abstract of ze een song konden maken waar we het Amsterdam Light Festival mee in de spotlights konden zetten. Dat is behoorlijk goed gelukt.

Ze doken daarom samen onze boot(h) in, om zo inspiratie op te doen voor ‘The Sound of Light’. Beluister het nummer hieronder. 

Kies voor dezelfde tour die Suzanne en Abstract hebben gemaakt, maar dan overgoten in schitterende lichtinstallaties.

Boek Amsterdam Light Festival tickets

Bekijk hieronder de making of 'The Sound of Light.' 

DJ Abstract en Suzanne Klemann

DJ Abstract draait al jaren in het Amsterdamse nachtcircuit en ook daarbuiten. Hij werd in 2017 bekroond tot beste DJ van Nederland en treed nog elke zomer op bij de grootste festivals. Inmiddels is hij steeds meer in de studio achter de knoppen en schermen te vinden om zijn eigen nummers te produceren.

Suzanne Klemann vormde met haar zus Monique samen de groep Loïs Lane, die sinds mid-jaren 80’ grote successen behaalden. Zo stonden ze onder andere in het voorprogramma van Prince’ Europese tour, en scoorden ze meerdere top 10 hits.

Amsterdam Light event

Amsterdam Light event

Het Amsterdam Light Festival is een bruisend event dat je minimaal één keer in je leven mee moet hebben gemaakt. Je geniet van de gezellige drukte op de kade en je beleeft de hoofdstad van Nederland vanaf het water. Ben verzekerd van een plek in een van de boten van LOVERS canal cruises door jouw tickets van tevoren online te bestellen.

Maak foto’s van het Amsterdam Light event in een semi-open boot

Gaat jouw voorkeur uit naar een semi-open boot of een gesloten boot? Beide vormen zijn beschikbaar in ons ticketaanbod. Je kiest uit verschillende afvaartlocaties, namelijk:
· De Leidsekade
· De Prins Hendrikkade
· In de buurt van het Anne Frank Huis
· Tegenover het Centraal Station

Geniet van onbeperkte drankjes en snacks aan boord

Wist je dat wij ook beschikken over een luxe salonboot? Tijdens de rondvaart geniet je van glühwein, onbeperkte drankjes en snacks aan boord. De afvaartlocatie van het event bevindt zich tegenover het Anne Frank Huis en in 75 minuten ontdek jij Amsterdam Light Festival in een verwarmde boot.

Bekijk tientallen kunstwerken vanaf het water

Tijdens het Amsterdam Light event vaar je met een van onze verwarmde boten langs tientallen kunstwerken van architecten, kunstenaars en designers. Boek je tickets vandaag nog online en ben verzekerd van een scherpe prijs.

Kaartjes Amsterdam Light Festival

Kaartjes Amsterdam Light Festival

Kaartjes om het Amsterdam Light Festival bij te wonen? Die koop je gewoon met enkele klikken bij LOVERS canal cruises! Zie de prachtige lichtinstallaties van dit winterfestival tijdens de Water Colors Cruise. Snuif de sfeer op met jouw partner of vrienden terwijl je comfortabel op een warme boot zit. Lees verder en ontdek er alles over!

Kaartjes voor het Amsterdam Light Festival

Tijdens het lichtfestival wordt de hoofdstad, die anders bekend staat om zijn grachten, omgetoverd tot een stad van licht. Amsterdam zou echter Amsterdam niet zijn als er geen water bij betrokken is. Daarom kan jij bij LOVERS canal cruises kaartjes boeken om het Amsterdam Light Festival te beleven vanaf het water. Tijdens de Water Colors Cruise heb jij een eersterangs uitzicht op de prachtige lichtkunstwerken van het festival. Via de audiogids krijg je bovendien meer uitleg over elke installatie. Zo geniet jij nog meer van deze leuke avond.

Bestel snel online en geniet van de early bird korting

Wil jij het lichtfestival vanaf de eerste rij ervaren terwijl je lekker warm en comfortabel zit? Koop dan nu je kaartjes voor het Amsterdam Light Festival bij LOVERS canal cruises. Je boekt deze eenvoudig online op de datum wanneer jij kan. Wist je trouwens dat je de kaartjes voor het Amsterdam Light Festival niet hoeft af te drukken? Neem ze op de dag van de Water Colors Cruise gewoon mee op je smartphone. Bestel nu jouw tickets en geniet van een early bird korting.

Amsterdam light festival tour

Amsterdam light festival tour

Volg de route van het Amsterdam Light Festival per boot. Ontdek de kunstwerken van het lichtfestival vanaf de eerste rij in een warme en comfortabele boot met jouw vrienden. Of waan je in de romantische stad van het licht met jouw partner. Ongeacht wie je omringt, de Amsterdam light route is ongetwijfeld de gezelligste uitstap die jullie deze winter maken.

Volg de route van het Amsterdam Light Festival vanaf de grachten

Het Amsterdam Light festival volgt in de editie 2018-2019 een tour langs de grachten van de Nederlandse hoofdstad. Dat maakt het mogelijk om de light route te verkennen al wandelend, al fietsen of per boot in de grachten van Amsterdam. LOVERS canal cruises is een officiële partner van het festival. Daarom vind je bij ons verschillende boottochten langs de Amsterdam Light Festival route. Deze vaartochten hebben de toepasselijke naam ‘Water Colors Cruises’. Tijdens de tour van het Amsterdam Light Festival ontdek je namelijk hoe licht het water van deze prachtige stad kleurt.

Waar start jij de Amsterdam light route?

Als officiële partner, bieden we verschillende opties voor een vaartocht rond de Amsterdam Light festival Tour. Start jij graag je uitje in de gezellige drukte van het Centraal Station met muziek van de DJ terwijl je wacht? Of verkies je een rustigere locatie voor de start van de Amsterdam Light route? Dan start je bij het Anne Frank Huis of het Leidseplein. Als amateurfotograaf of fervente Instagrammer maak je trouwens de beste foto’s vanop de semi-open boot.

Reserveer jouw plaats op de boot online

Wil jij de Amsterdam Light Festival route volgen vanuit een warme boot met audiocommentaar over de verschillende kunstwerken? Wil jij de lichtinstallaties van dichtbij zien en prachtige foto’s nemen? Wil jij in de winter een romantische date of leuke uitje met je vrienden plannen? Reserveer dan een plaats op onze boten voor een tour langs de route van het Amsterdam light Festival. Selecteer jouw gewenste tocht en datum en je bestelt je tickets binnen enkel klikken online. Waar wacht je nog op? 

Amsterdam Light Festival cruise

Amsterdam Light Festival cruise

Dankzij een Water Colors cruise beleef jij het Amsterdam Light Festival op een unieke manier. Er zijn verschillende rondvaartboten beschikbaar die meerdere malen per dag vertrekken. Stap je graag op vlakbij het Anne Frank Huis, het Centraal Station of De Prins Hendrikkade? Jouw tickets boek je bij LOVERS canal cruises in een paar minuten gemakkelijk online.

Een Water Colors Cruise tijdens het Amsterdam Light Festival

In de winter wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlichtmuseum, genaamd het Amsterdam Light Festival. Beleef dit festival op een unieke manier door een Water Colors Cruise in Amsterdam te boeken. De route is zo gemaakt dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade voorbij ziet komen. Met wie beleef jij de editie van dit jaar?

Audio commentaar in het Nederlands en Engels

Onze boten zijn van alle gemakken voorzien. Je kiest uit een semi-open of gesloten boot die beide verwarmd zijn. Audio commentaar is daarnaast in iedere boot beschikbaar in het Nederlands en Engels. Voor welke rondvaart kies jij? Bij aankoop van een ticket van een van onze Water Colors Cruises krijg je een gratis Tony’s Chocolonely chocoladereepje cadeau, die je ophaalt bij de Tony’s Chocolonely store.

Een ervaring die je niet snel vergeet

Of je nu kiest voor een rondvaart op het begin of eind van de avond, je bent verzekerd van een dag die je niet snel vergeet.

Amsterdam Light Festival arrangement

Amsterdam Light Festival arrangement

Het Amsterdam Light Festival op het water met een salonboot beleven? Dat kan! LOVERS canal cruises organiseert meerdere malen per dag deze Dutch Authentic rondvaart. Je bent verzekerd van een moderne en verwarmde boot én je bezichtigt alle highlights.

Deze highlights kom je tegen tijdens het Amsterdam Light Festival met een salonboot

Wij bieden verschillende arrangementen aan, waaronder een tour met een salonboot over de grachten tijdens het Amsterdam Light Festival. De tour duurt circa 75 minuten, waarbij het volgende is inbegrepen:
· Onbeperkt drankjes aan boord
· De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar
· Een rondvaart met live commentaar door de gids over de kunstwerken
· Spectaculaire lichtsculpturen
Leun lekker achterover in onze comfortabele en verwarmde boten en geniet van al het moois dat Amsterdam je te bieden heeft. Ervaar jij dit jaar het Amsterdam Light Festival in een salonboot?

Het Amsterdam Light Festival met een bijpassend arrangement

Wist je dat je bij ons uit verschillende arrangementen kiest waarmee je het Amsterdam Light Festival beleeft? Je kiest uit verschillende boten en schaatst met een van onze arrangementen een rondje op de ijsbaan op het Museumplein. Of je nu een dag eropuit trekt met vrienden, jouw partner of collega’s, iedereen is verzekerd van een ervaring die niet snel vergeten wordt. Een van onze arrangementen voor het Amsterdam Light Festival, bijvoorbeeld met een salonboot, boek je gemakkelijk online.

Lichtjestour

Lichtjestour

Boek een rondvaart die de route van de lichtjestour van Amsterdam volgt. Het lichtfestival strijkt deze winter weer neer in de Nederlandse hoofdstad met prachtige lichtinstallaties. Jij kunt deze ontdekken tijdens een leuke boottocht verzorgd door LOVERS canal cruises.

Wat houdt de lichtjestour precies in?

De lichtjestour is een kunstfestival dat in de winter van 2018-2019 plaatsvindt in Amsterdam. Voor dit lichtfestival ontwierpen 37 kunstenaars uit verschillende landen prachtige werken rond een thema. Wat is het thema? ‘The Medium is the Message’. Ben jij benieuwd hoe de kunstenaars dit hebben omgezet naar een lichtinstallaties? Ontdek het dan tijdens een gezellige rondvaart langs de lichtjestour in de grachten van de hoofdstad.

Welke vaartocht kies jij?

De Water Color Cruises volgen de lichtjesroute op het water. Er zijn hierbij verschillende opties. Start jij jouw vaartocht nabij het Centraal Station, het Anne Frank Huis of het Leidseplein? We bieden ook een rondvaart in een semi-open boot zodat je bij goed weer gemakkelijk foto’s kan nemen van de kunstwerken. Geniet in alle comfort met vrienden of familie van de lichtjestour.

Boek jouw tickets online

Wil jij de prachtige lichtjestour ontdekken? Op onze vaartochten leer je dankzij de audiocommentaar alles over de stralende kunstwerken en de kunstenaars. Boek nu online je tickets voor een van de Water Color Cruises. Als je er op tijd bij bent, geniet je trouwens van een early bird korting! 

Light Festival Amsterdam

Light Festival Amsterdam

Beleef jij dit jaar het Light Festival Amsterdam vanaf het water? Je kiest uit verschillende rondvaartboten, waarmee je gegarandeerd alle highlights tegenkomt. Wacht niet langer en verzeker jezelf van een plek op een van de boten van LOVERS canal cruises. Met wie bezoek jij dit jaar het Light Festival Amsterdam?

Ervaar Amsterdam in het donker tijdens het Light Festival

Tientallen architecten, kunstenaar en designers tonen hun werk tijdens het Light Festival Amsterdam. Op welk tijdstip van de dag stap jij in een van onze boten? Je kiest uit een van de meerdere vertrekken per uur en verschillende afvaartlocaties. Het gaat om de volgende punten:
· In de buurt van het Anne Frank Huis
· De Leidsekade
· Tegenover Centraal Station
· De Prins Hendrikkade

Combineer een bezoek aan het festival met een bezoek aan de schaatsbaan

Schaatsen in Amsterdam op het prachtige Museumplein, wie wil dat nou niet? Naast losse tickets voor het Light Festival Amsterdam, bieden wij ook combinatietickets voor een scherpe prijs. Ontdek het aanbod en bekijk de mogelijkheden op onze website.

Geniet van een gratis Tony’s Chocolonely

Wist je dat je bij iedere rondvaart tijdens het Light Festival Amsterdam een gratis Tony’s Chocolonely chocoladereepje ontvangt? Deze zijn af te halen bij de Tony’s Chocolonely store.

Amsterdam by Light

Amsterdam by Light

Amsterdam by light beleven? In dat geval is het Amsterdam Light Festival een evenement om niet te missen. Tientallen kunstenaars uit verschillende landen presenteren hun werk. En daar kun jij bij zijn met LOVERS canal cruises. Je kiest uit verschillende arrangementen, waarbij je zeker weet dat je de mooiste kunstwerken tegenkomt op het water.

Kies uit verschillende tickets waarmee jij Amsterdam by light meemaakt

Wist je dat je bij ons kiest uit verschillende tickets? Zo hebben we verschillende afvaartlocaties, zoals het Anne Frank Huis of de afvaartlocatie tegenover het Centraal Station. Maar je hebt ook keuze uit verschillende boten. Denk hierbij aan:
· Een semi-open boot
· Een gesloten boot
· Een luxe salonboot met glühwein, onbeperkt drankjes en snacks aan boord

Schaatsen bij Ice*Amsterdam

Tijdens de koudste dagen is er niets leuker dan de ijsbaan op te gaan. Boek jouw ticket en combineer het Amsterdam Light Festival met een bezoek aan de ijsbaan op het Museumplein. Schaatsen met het Rijksmuseum op de achtergrond, dat wil jij toch ook?

Boek je tickets online

Onze comfortabele, moderne en verwarmde boten zorgen voor een ervaring die je altijd bijblijft. Je ervaart Amsterdam by light op de beste manier en tijdens de rondvaart krijg je alle informatie over de kunstwerken en de kunstenaars. Heb je nog vragen? Check dan onze veelgestelde vragen pagina!

Light festival 2018

Light festival 2018

Ontdek het Amsterdam Light Festival 2018 met een rondvaart op de grachten. LOVERS canal cruises is een officiële partner van het lichtfestival editie 2018-2019. We bieden gezellige boottochten langs de lichtinstallaties van dit winterse festival. Zo geniet je in alle comfort van deze prachtige kunstwerken.

Ontdek creatieve lichtkunst tijdens het Amsterdam Light Festival 2018

Tijdens het Amsterdam Light Festival 2018 krijg je de kans om prachtig lichtinstallaties van internationale kunstenaars te ontdekken in Amsterdam. De artiesten lieten hun creativiteit de vrije loop rond het thema ‘The Medium is the Message’. Hun interpretatie van het thema kun je op verschillende manieren ontdekken. Lekker comfortabel in een verwarmde boot bijvoorbeeld. Wij bieden namelijk verschillende vaartochten langs de route van het Light Festival 2018. Met de Water Color Cruise ontdek jij de prachtige kunstwerken met je partner, vrienden of familie. Op de boot krijg je meer informatie over de verschillende werken en artiesten.

Kies nu jouw vaartocht

Wil je het Light Festival 2018 per boor verkennen? Dan heb je verschillende opties: met een semi-open boot, met vertrek vanaf het gezellig drukke Centraal Station, of met vertrek aan het Anne Frank Huis of Leidseplein. Je bestelt eenvoudig jouw tickets voor de gewenste datum online. Als je er op tijd bij bent, krijg je zelf een early bird korting. Wacht dus niet langer en boek nu! Check snel onze speciale Amsterdam Light Festival FAQ als je nog vragen hebt.

 

Amsterdam Light Festival 2018 - 2019

Amsterdam Light Festival 2018 - 2019

Het Amsterdam Light Festival heeft een nieuwe editie in de winter van 2018-2019. Ontdek hoe prachtige lichtinstallaties het water kleuren en Amsterdam omtoveren tot een stad van licht. Met een boottocht van LOVERS canal cruises zie je de stad zoals je ze nog nooit hebt gezien.

Zie de prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival 2018 - 2019

Het thema van het Amsterdam Light festival 2018-2019 is ‘The Medium is the Message’ Verschillende internationale kunstenaars tonen hun interpretatie van dit thema in tientallen kunstwerken in de Nederlandse hoofdstad. Ben jij benieuwd welke vorm deze lichtinstallaties aannemen? Ontdek ze dan vanaf de eerste rij met een Water Color Cruise langs de route van het Amsterdam Light Festival 2018-2019. Tijdens onze professionele boottochten met audiogids leer je alles over de lichtinstallaties en de kunstenaars. Omdat de vaartocht ’s avonds plaatsvindt, combineer je deze perfect met een bezoek aan de andere bezienswaardigheden in de stad overdag.

Ontdek de oase van licht in de hoofdstad

Het belooft weer een spetterende editie te worden die een oase van licht brengt in de donkere wintermaanden. Beleef het van dichtbij met je familie en vrienden of plan een romantische date met je partner. Boek direct je tickets online en ervaar het Amsterdam Light Festival 2018 - 2019 vanop een warme en comfortabele boot. Heb je vragen? Check dan snel onze speciale Amsterdam Light Festival FAQ.

Lovers sleept award in de wacht tijdens British Coach Tourism Awards 2018

Lovers sleept award in de wacht tijdens British Coach Tourism Awards 2018

Begin dit jaar is Lovers genomineerd voor een award op de Bristish Tourism and Travel Show, in de categorie European Coach Friendly Attraction. Op woensdagavond werden de finales gehouden. In een zeer spannende finale, met finalisten zoals Disneyland Parijs en Keukenhof, won Lovers! Lovers werd geprezen om zijn gastvrijheid, toegankelijkheid en klantenservice. Sales Manager Juliën van Nimwegen was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen namens het gehele Lovers team. 

De verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd

De verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd

We hebben het leuke nieuws ontvangen dat de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd. Je kunt nog stemmen tot en met 15 november!

Stem je mee? Alvast bedankt!

Rederij Lovers is dit jaar genomineerd voor de landelijke prijs het "Leukste uitje van Nederland 2018". Dit is dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Wij zouden deze mooie titel natuurlijk graag winnen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Kunnen wij ook op jouw stem rekenen?

ANWB het ‘Leukste uitje van Nederland’ verkiezing

Het Land van ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. Stemmen kan tot en met 15 november 2017. Mogen wij dit jaar weer op je rekenen? De winnaars worden begin januari bekend gemaakt.

Lovers adopteert kunstwerk Inspirit

Lovers adopteert kunstwerk Inspirit

Gepubliceerd op 25-10-2017

Lovers Canal Cruises heeft het indrukwekkende lichtkunstwerk Inspirit van het Amsterdam Light Festival geadopteerd. Ludy Feyen en Gerard Slokker zijn het brein achter de lichtinstallatie Inspirit en werken momenteel hard om het kunstwerk te vervaardigen. 

Ludy Feyen en Gerard Slokker hebben beiden hun eigen, zeer verschillende praktijk, maar werkten al meermaals succesvol samen. Slokker is filmmaker en geluids- en lichttechnicus; hij verzorgt special effects voor theatervoorstellingen en produceert ook films. Feyen maakt sculpturen en installaties van natuurlijke materialen, vaak voor specifieke locaties in het landschap, en nodigt daarbij regelmatig anderen (omwonenden, bezoekers) uit om haar te helpen. In multidisciplinaire projecten kunnen zij hun talenten combineren, waaronder twee installaties voor de historische tuinen van archeologisch park Matilo in Leiden. Feyen verzorgde hiervoor samen met een aantal andere kunstenaars het ruimtelijke ontwerp, en Slokker maakte een soundscape.

In de installatie Inspirit, een kunstwerk van het Amsterdam Light Festival, versmelten twee interesses van Feyen en Slokker met elkaar: de kracht van de natuur, en theatrale effecten. In dit werk laten ze het bekende spreekwoord tot leven komen: je ziet water branden. Hoe dat mogelijk is? Je mag ernaar raden. Feyen en Slokker verbeelden hier in elk geval hun interpretatie van het idee van élan vital, de vitale impuls of de scheppende kracht die de drijfveer is achter de evolutie van het leven (inclusief het onze) op aarde. Volgens die filosofie is het leven niet alleen maar mechanisch (afzonderlijke maar verbonden elementen zorgen samen voor ontwikkeling en voortuitgang) maar is deze speciale energie essentieel. Die energie zorgt op deze plek in de gracht, waar de vier elementen bijeenkomen waaruit alles en iedereen is opgebouwd - water, aarde, lucht, en niet te vergeten, vuur - voor het ontstaan van een nieuw denkbeeldig leven.

Vuur speelt in Inspirit de hoofdrol, en dat is niet voor niets. Toen de mens vuur onder controle kreeg konden we onze beschaving steeds verder ontwikkelen: we kregen licht en warmte, we konden ons verdedigen tegen wilde dieren, we konden koken en metaal smeden. Maar het vuur van Feyen en Slokker verbeeldt ook energie op een persoonlijker niveau: het staat voor de passie, de bezieling en de geestdrift waarmee we ons blijven ontwikkelen en de wereld om ons heen steeds verder onderzoeken.

Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is dit jaar genomineerd voor het Leukste uitje van Nederland 2018. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Wij zouden deze mooie titel natuurlijk graag winnen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Stem je mee? Alvast bedankt!

 

Klik op bovenstaande logo om jouw stem uit te brengen op Rederij Lovers. 


ANWB het ‘Leukste uitje van Nederland’ verkiezing

Het Land van ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017. Mogen wij dit jaar weer op je rekenen? De winnaars worden begin januari bekend gemaakt.

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Lovers Canal Cruises accepteert de Holland Pass. Dat betekent dat je gratis van een grachtenvaart kunt genieten! In ruil voor een zilveren voucher kan je aansluiten bij de 1 uur durende Amsterdamse grachtenvaart en in ruil voor een gouden voucher kan je bij onze Small Boat Cruise aansluiten. Als het mooi weer is en je wilt genieten van de zon vanuit onze Semi-open boot, kan je een zilveren voucher inwisselen voor een ticket. Heb je al je vouchers uitgegeven of wil je een andere cruise? Wij bieden ook 20% korting aan Holland Pass houders aan!

Voor meer informatie en om te zien voor welke cruises je de Holland Pass kunt gebruiken, bezoek de Holland Pass website.

Tickets met een Holland Pass kunnen niet online gekocht worden maar kunnen alleen gekocht worden bij Lovers Canal Cruises; Prins Hendrikkade 25 in Amsterdam.

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

De Nederlandse Basketball Bond, TIG Sports en House of Sports mogen van de internationale basketballbond FIBA in 2017 de Europese kampioenschappen en in 2019 de Wereldkampioenschappen 3x3 basketball in Amsterdam organiseren. Dat heeft FIBA Executive Director Europe Kamil Novak op een persconferentie in de ambtswoning van Amsterdam bekend gemaakt.

De Amsterdamse wethouder sport Eric van der Burg kan twee topevenementen toevoegen aan de lange lijst topsportevenementen die al op de Amsterdamse sportevenementenkalender staan. ‘En ik doe dat met groot plezier; dit zijn evenementen waar ik enthousiast van word,’ aldus Van der Burg. ‘Amsterdam is de bakermat van de basketballsport in Nederland. De hoofdstad heeft als ambitie om in 2020 de meest bewegende stad van Europa te zijn. Een urban sportvariant als 3x3 basketball draagt enorm bij aan dat streven. Wij gaan het 3x3 basketball op het Museumplein een fantastisch podium bieden met als doel het basketball in de volle breedte in Amsterdam een geweldige impuls te geven.’

De Europese kampioenschappen 3x3 basketball staan voor 7 tot en met 9 juli op het programma. Rond de EK in 2017 speelt zich op het Museumplein in Amsterdam van 5 tot en met 9 juli de tweede editie van de Urban Sports Week Amsterdam af.

Bekijk hier het promotiefilmpje met een mooie rol voor de Lovers boten! 

Meer informatie

       

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Rederij Lovers en de Watermannen bieden deze zomer een unieke rondvaart.
De Nederlandse Authentieke Rondvaart cruise brengt je op een luxe sightseeing cruise op een prachtig gerestaureerde historische boot met een heerlijk hapje en drankje aan boord.

Kijk op de pagina van de Authentieke Rondvaart voor meer informatie!

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is door Het Land van ANWB genomineerd voor de titel 'Het Leukste uitje van Noord-Holland 2017'! Om deze felbegeerde prijs te winnen, hebben we jouw hulp hard nodig! STEM op Rederij Lovers als leukste uitje via onderstaande link op de website* van de ANWB: 

http://www.anwb.nl/verkiezing-leukste-uitje-noord-holland

* In de zoekbalk op de website van de ANWB kun je onze rederij nomineren door 'Rederij Lovers in Amsterdam' in te vullen en te selecteren. Je beoordeelt Rederij Lovers vervolgens op een aantal onderwerpen door middel van rapportcijfers. 

Thema Amsterdam Light Festival

Thema Amsterdam Light Festival

De winter ligt op de loer. Koude en korte donkere dagen zijn bijna aangebroken. Maar in de koudste maanden van het jaar zal Amsterdam zijn warme en gezellige sfeer behouden door het jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival. De grachtengordel van onze hoofdstad wordt omgetoverd tot een prachtige sprookjesachtige lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. De stad zal letterlijk gaan stralen door de tientallen lichtcreaties van kunstenaars over de hele wereld. Het light festival vindt plaats van 30 november 2017 tot 21 januari 2018. Ben jij benieuwd naar het thema? Lees dan snel verder…

Thema

Iedere editie wordt er een nieuw thema geïntroduceerd waar de kunstenaars hun inspiratie uit kunnen halen en hun kunstwerken op kunnen baseren. Daarnaast is het thema vrij voor interpretatie en kunnen de kunstenaars er een eigen draai aan geven. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2017 -2018 is ‘Existential’. Met Existential wil het festival bezoekers op een positieve manier stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt

Amsterdam Light Festival Rondvaart

Lovers Canal Cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival en biedt speciaal gedurende het festival de spectaculaire ‘Water Colors Cruise’ rondvaart aan. Met de Amsterdam Light Festival Rondvaart kun je de lichtwerken op een unieke manier aanschouwen, namelijk vanaf de pittoreske grachten van Amsterdam. Het is de beste manier om de sfeer van het light festival te proeven. In onze overdekte en verwarmde rondvaartboten kom je werkelijk niets te kort. Onze boten beschikken namelijk over de laatste technologie voor ultieme comfort. Daarnaast kun je tijdens onze avondrondvaart luisteren naar informatie over de lichtkunstwerken met de audiogids.

Amsterdam Light Festival Rondvaart opstapplaatsen

De Water Colors Cruise van Lovers Canal Cruises kent drie verschillende opstapplaatsen:
Water Colors Cruise - Amsterdam Centraal Station
Water Colors Cruise - Anne Frank Huis
Water Colors Cruise - Leidsekade

Klik hier voor meer informatie over de afvaartlocaties en om timed tickets online te kopen. Het grootste voordeel van een timed ticket is dat je de drukte grotendeels kunt vermijden door een minder populaire tijd te kiezen. Zorg dat je erbij bent deze winter!

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 wordt de grachtengordel van Amsterdam voor de zevende editie omgetoverd tot het unieke decor van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 23 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. Naast de vaste korting, kun je nu nog tot de start van het festival profiteren van de Early Bird korting op de Water Colors Cruise met Lovers Canal Cruises.

Amsterdam Light Festival rondvaart: voordeel voor vroege vogels

De verkoop van de Amsterdam Light Festival rondvaart is gestart! Wil jij profiteren van de Early Bird* kortingsactie? Wacht dan niet te lang en bestel je tickets snel en voordelig online.

* De Early Bird korting is beschikbaar tot de start van het festival.

Amsterdam Light Festival rondvaart: wacht niet te lang!

Wil je profiteren van de Early Birds korting voor het Amsterdam Light Festival, dan is het verstandig om niet te lang te wachten met het bestellen van de tickets. Populaire dagen en tijden zijn namelijk al snel uitverkocht! Maar de belangrijkste reden om niet te lang te wachten is vanzelfsprekend het feit dat de kortingsactie maar tot de start van het festival geldig is! Grijp dus snel je kans en boek online.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Opstaplocaties:

Voor de Amsterdam Light Festival Rondvaart van Lovers Canal Cruises zijn er vier opstaplocaties. We verwelkomen onze gasten voor onze fantastische Water Colors Cruise op de volgende vijf locaties:

  1. Prins Hendrikkade 25 (A op de kaart)
  2. Anne Frank Huis (D op de kaart)
  3. Leidseplein (E op de kaart)
  4. Semi Open Boot (C op de kaart) 
  5. Loetje Centraal Station (C op de kaart) 

1. Prins Hendrikkade 25

De afvaartlocatie voor het lichtfestival Amsterdam op de Prins Henkdrikkade 25 is ontzettend gemakkelijk te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Lovers Canal Cruises bevindt zich schuin tegenover Amsterdam Centraal Station aan de Westzijde op 5 minuten loopafstand. Parkeerkorting: Reserveer van tevoren een parkeerplaats in P1 Parking Amsterdam Centrum en profiteer van een mooie korting (vol=vol). Klik hier voor meer informatie.

2. Anne Frank Huis

De afvaartlocatie Anne Frank Huis bevindt zich pal tegenover het beroemde Anne Frank Huis. Je kunt je melden bij Prinsengracht 277. Deze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station pak je tram 2, 12, 13 of 17 en stap je uit bij Dam/Raadhuisstraat. Of je pakt bus 74  en stapt uit bij Westermarkt. Binnen 10 minuten arriveer je bij de Amsterdam Light Festival Rondvaart.

3. Leidseplein

De afvaartlocatie voor de Water Colors Cruise op de Leidsekade bevindt zich recht tegenover het de ingang van het Amsterdam American Hotel op de Leidsekade 97. Pak tram 2, 12, 13 of 17 en stap uit bij het Leidseplein. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, kun je deze afvaartlocatie bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station via de Spuistraat en Leidsegracht.

4. Semi Open Boot

Deze afvaartlocatie van de Semi Open Boot bevindt zich lijnrecht tegenover Amsterdam Centraal Station op 1 minuut loopafstand. 

5. Loetje Centraal Station

Deze afvaartlocatie bevindt zich tegenover Amsterdam Centraal Station en naast restaurant Loetje Centraal op 1 minuut loopafstand. 

Openbaar vervoer

Alle opstaplocaties zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zowel met de trein als bus, pont en tram.

Met de auto

Kom je liever met de auto? Dan zijn de opstaplocaties bij Loetje Centraal, Semi Open Boat en op de Prins Hendrikkade het beste te bereiken. Vlak naast de kade van Lovers Canal Cruises is er een ruime parkeergarage. Reserveer van tevoren een parkeerplaats in P1 Parking Amsterdam Centrum en profiteer van een mooie korting (vol=vol). Klik hier voor meer informatie.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Amsterdamse Grachten

Amsterdamse Grachten

Geschiedenis

Rond het jaar 1250 is Amsterdam gesticht met de bouw van de Dam. De stad ontleent haar naam aan de Dam. Tot de dag van vandaag is de dam het hart van de stad. Het woord komt van “Aeme Stelle Redamme” en is middeleeuws Nederlands voor: “Dam in een waterig gebied”. In de middeleeuwen zijn de grachten gegraven voor verdediging van de stad en waterbeheer. De verdedigingsgrachten binnen de stadsmuren verloren hun functie door stadsuitbreidingen. Uiteindelijk is de stad schatrijk geworden door diezelfde grachten, namelijk door transport van koopmansgoederen.

Grachtengordel

In de 17e eeuw werd rondom de Burgwallen en de Lastage in drie opvolgende sectoren (noordwest, zuidwest en zuidoost) de beroemde grachtengordel gegraven, met de hoofdgrachten (Nieuwe) Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en diverse dwarsgrachten. De Amsterdamse grachtengordel is een systeem van straten, kades, bruggen en woonhuizen op tamelijk identieke kavels van gelijke lengte en breedte met gesloten binnentuinen, de zogenoemde keurblokken. Veel grachtenpanden getuigen vanaf de gracht of de straatkant van de welvaart in de Gouden Eeuw, maar in de meeste gevallen van de 18e eeuw.

UNESCO Werelderfgoedlijst

De Amsterdamse grachtengordel is op 1 augustus 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, als negende van alle UNESCO locaties in Nederland. UNESCO is de organisatie van de Verenigde Naties voor Educatie, Wetenschap en Cultuur. Een speciale commissie heeft met de Werelderfgoedlijst als taak om waardevolle cultuurhistorische locaties en natuurlandschappen wereldwijd te bepalen. Dit werelderfgoed is zo uniek dat het bewaard moet blijven voor toekomstige generaties.

Grachten nu

Amsterdam is tot op de dag van vandaag de waterigste stad ter wereld. De grachten hebben een belangrijke functie in het scheepvaartverkeer, voornamelijk voor toeristische doeleinden, zoals de Amsterdamse rondvaartboten. De belangrijkste rol van de grachten is echter nog steeds de waterbeheersing.