Lovers sleept award in de wacht tijdens British Coach Tourism Awards 2018

Lovers sleept award in de wacht tijdens British Coach Tourism Awards 2018

Begin dit jaar is Lovers genomineerd voor een award op de Bristish Tourism and Travel Show, in de categorie European Coach Friendly Attraction. Op woensdagavond werden de finales gehouden. In een zeer spannende finale, met finalisten zoals Disneyland Parijs en Keukenhof, won Lovers! Lovers werd geprezen om zijn gastvrijheid, toegankelijkheid en klantenservice. Sales Manager Juliën van Nimwegen was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen namens het gehele Lovers team. 

De verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd

De verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd

We hebben het leuke nieuws ontvangen dat de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland 2018 is verlengd. Je kunt nog stemmen tot en met 15 november!

Stem je mee? Alvast bedankt!

Rederij Lovers is dit jaar genomineerd voor de landelijke prijs het "Leukste uitje van Nederland 2018". Dit is dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Wij zouden deze mooie titel natuurlijk graag winnen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Kunnen wij ook op jouw stem rekenen?

ANWB het ‘Leukste uitje van Nederland’ verkiezing

Het Land van ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. Stemmen kan tot en met 15 november 2017. Mogen wij dit jaar weer op je rekenen? De winnaars worden begin januari bekend gemaakt.

Lovers adopteert kunstwerk Inspirit

Lovers adopteert kunstwerk Inspirit

Gepubliceerd op 25-10-2017

Lovers Canal Cruises heeft het indrukwekkende lichtkunstwerk Inspirit van het Amsterdam Light Festival geadopteerd. Ludy Feyen en Gerard Slokker zijn het brein achter de lichtinstallatie Inspirit en werken momenteel hard om het kunstwerk te vervaardigen. 

Ludy Feyen en Gerard Slokker hebben beiden hun eigen, zeer verschillende praktijk, maar werkten al meermaals succesvol samen. Slokker is filmmaker en geluids- en lichttechnicus; hij verzorgt special effects voor theatervoorstellingen en produceert ook films. Feyen maakt sculpturen en installaties van natuurlijke materialen, vaak voor specifieke locaties in het landschap, en nodigt daarbij regelmatig anderen (omwonenden, bezoekers) uit om haar te helpen. In multidisciplinaire projecten kunnen zij hun talenten combineren, waaronder twee installaties voor de historische tuinen van archeologisch park Matilo in Leiden. Feyen verzorgde hiervoor samen met een aantal andere kunstenaars het ruimtelijke ontwerp, en Slokker maakte een soundscape.

In de installatie Inspirit, een kunstwerk van het Amsterdam Light Festival, versmelten twee interesses van Feyen en Slokker met elkaar: de kracht van de natuur, en theatrale effecten. In dit werk laten ze het bekende spreekwoord tot leven komen: je ziet water branden. Hoe dat mogelijk is? Je mag ernaar raden. Feyen en Slokker verbeelden hier in elk geval hun interpretatie van het idee van élan vital, de vitale impuls of de scheppende kracht die de drijfveer is achter de evolutie van het leven (inclusief het onze) op aarde. Volgens die filosofie is het leven niet alleen maar mechanisch (afzonderlijke maar verbonden elementen zorgen samen voor ontwikkeling en voortuitgang) maar is deze speciale energie essentieel. Die energie zorgt op deze plek in de gracht, waar de vier elementen bijeenkomen waaruit alles en iedereen is opgebouwd - water, aarde, lucht, en niet te vergeten, vuur - voor het ontstaan van een nieuw denkbeeldig leven.

Vuur speelt in Inspirit de hoofdrol, en dat is niet voor niets. Toen de mens vuur onder controle kreeg konden we onze beschaving steeds verder ontwikkelen: we kregen licht en warmte, we konden ons verdedigen tegen wilde dieren, we konden koken en metaal smeden. Maar het vuur van Feyen en Slokker verbeeldt ook energie op een persoonlijker niveau: het staat voor de passie, de bezieling en de geestdrift waarmee we ons blijven ontwikkelen en de wereld om ons heen steeds verder onderzoeken.

Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is genomineerd!

Rederij Lovers is dit jaar genomineerd voor het Leukste uitje van Nederland 2018. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Wij zouden deze mooie titel natuurlijk graag winnen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Stem je mee? Alvast bedankt!

 

Klik op bovenstaande logo om jouw stem uit te brengen op Rederij Lovers. 


ANWB het ‘Leukste uitje van Nederland’ verkiezing

Het Land van ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2017. Mogen wij dit jaar weer op je rekenen? De winnaars worden begin januari bekend gemaakt.

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Gebruik jouw Holland Pass bij Lovers!

Lovers Canal Cruises accepteert de Holland Pass. Dat betekent dat je gratis van een grachtenvaart kunt genieten! In ruil voor een zilveren voucher kan je aansluiten bij de 1 uur durende Amsterdamse grachtenvaart en in ruil voor een gouden voucher kan je bij onze Small Boat Cruise aansluiten. Als het mooi weer is en je wilt genieten van de zon vanuit onze Semi-open boot, kan je een zilveren voucher inwisselen voor een ticket. Heb je al je vouchers uitgegeven of wil je een andere cruise? Wij bieden ook 20% korting aan Holland Pass houders aan!

Voor meer informatie en om te zien voor welke cruises je de Holland Pass kunt gebruiken, bezoek de Holland Pass website.

Tickets met een Holland Pass kunnen niet online gekocht worden maar kunnen alleen gekocht worden bij Lovers Canal Cruises; Prins Hendrikkade 25 in Amsterdam.

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

De Nederlandse Basketball Bond, TIG Sports en House of Sports mogen van de internationale basketballbond FIBA in 2017 de Europese kampioenschappen en in 2019 de Wereldkampioenschappen 3x3 basketball in Amsterdam organiseren. Dat heeft FIBA Executive Director Europe Kamil Novak op een persconferentie in de ambtswoning van Amsterdam bekend gemaakt.

De Amsterdamse wethouder sport Eric van der Burg kan twee topevenementen toevoegen aan de lange lijst topsportevenementen die al op de Amsterdamse sportevenementenkalender staan. ‘En ik doe dat met groot plezier; dit zijn evenementen waar ik enthousiast van word,’ aldus Van der Burg. ‘Amsterdam is de bakermat van de basketballsport in Nederland. De hoofdstad heeft als ambitie om in 2020 de meest bewegende stad van Europa te zijn. Een urban sportvariant als 3x3 basketball draagt enorm bij aan dat streven. Wij gaan het 3x3 basketball op het Museumplein een fantastisch podium bieden met als doel het basketball in de volle breedte in Amsterdam een geweldige impuls te geven.’

De Europese kampioenschappen 3x3 basketball staan voor 7 tot en met 9 juli op het programma. Rond de EK in 2017 speelt zich op het Museumplein in Amsterdam van 5 tot en met 9 juli de tweede editie van de Urban Sports Week Amsterdam af.

Bekijk hier het promotiefilmpje met een mooie rol voor de Lovers boten! 

Meer informatie

       

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Authentieke Nederlandse Rondvaart

Rederij Lovers en de Watermannen bieden deze zomer een unieke rondvaart.
De Nederlandse Authentieke Rondvaart cruise brengt je op een luxe sightseeing cruise op een prachtig gerestaureerde historische boot met een heerlijk hapje en drankje aan boord.

Kijk op de pagina van de Authentieke Rondvaart voor meer informatie!

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is genomineerd voor het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2017'

Rederij Lovers is door Het Land van ANWB genomineerd voor de titel 'Het Leukste uitje van Noord-Holland 2017'! Om deze felbegeerde prijs te winnen, hebben we jouw hulp hard nodig! STEM op Rederij Lovers als leukste uitje via onderstaande link op de website* van de ANWB: 

http://www.anwb.nl/verkiezing-leukste-uitje-noord-holland

* In de zoekbalk op de website van de ANWB kun je onze rederij nomineren door 'Rederij Lovers in Amsterdam' in te vullen en te selecteren. Je beoordeelt Rederij Lovers vervolgens op een aantal onderwerpen door middel van rapportcijfers. 

Thema Amsterdam Light Festival

Thema Amsterdam Light Festival

De winter ligt op de loer. Koude en korte donkere dagen zijn bijna aangebroken. Maar in de koudste maanden van het jaar zal Amsterdam zijn warme en gezellige sfeer behouden door het jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival. De grachtengordel van onze hoofdstad wordt omgetoverd tot een prachtige sprookjesachtige lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. De stad zal letterlijk gaan stralen door de tientallen lichtcreaties van kunstenaars over de hele wereld. Het light festival vindt plaats van 30 november 2017 tot 21 januari 2018. Ben jij benieuwd naar het thema? Lees dan snel verder…

Thema

Iedere editie wordt er een nieuw thema geïntroduceerd waar de kunstenaars hun inspiratie uit kunnen halen en hun kunstwerken op kunnen baseren. Daarnaast is het thema vrij voor interpretatie en kunnen de kunstenaars er een eigen draai aan geven. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2017 -2018 is ‘Existential’. Met Existential wil het festival bezoekers op een positieve manier stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt

Amsterdam Light Festival Rondvaart

Lovers Canal Cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival en biedt speciaal gedurende het festival de spectaculaire ‘Water Colors Cruise’ rondvaart aan. Met de Amsterdam Light Festival Rondvaart kun je de lichtwerken op een unieke manier aanschouwen, namelijk vanaf de pittoreske grachten van Amsterdam. Het is de beste manier om de sfeer van het light festival te proeven. In onze overdekte en verwarmde rondvaartboten kom je werkelijk niets te kort. Onze boten beschikken namelijk over de laatste technologie voor ultieme comfort. Daarnaast kun je tijdens onze avondrondvaart luisteren naar informatie over de lichtkunstwerken met de audiogids.

Amsterdam Light Festival Rondvaart opstapplaatsen

De Water Colors Cruise van Lovers Canal Cruises kent drie verschillende opstapplaatsen:
Water Colors Cruise - Amsterdam Centraal Station
Water Colors Cruise - Anne Frank Huis
Water Colors Cruise - Leidsekade

Klik hier voor meer informatie over de afvaartlocaties en om timed tickets online te kopen. Het grootste voordeel van een timed ticket is dat je de drukte grotendeels kunt vermijden door een minder populaire tijd te kiezen. Zorg dat je erbij bent deze winter!

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Korting op de Amsterdam Light Festival rondvaart

Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 wordt de grachtengordel van Amsterdam voor de zevende editie omgetoverd tot het unieke decor van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 25 kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. Naast de vaste korting, kun je nu nog tot de start van het festival profiteren van de Early Bird korting op de Water Colors Cruise met Lovers Canal Cruises.

Amsterdam Light Festival rondvaart: voordeel voor vroege vogels

De verkoop van de Amsterdam Light Festival rondvaart is gestart! Wil jij profiteren van de Early Bird* kortingsactie? Wacht dan niet te lang en bestel je tickets snel en voordelig online.

* De Early Bird korting is beschikbaar tot de start van het festival.

Amsterdam Light Festival rondvaart: wacht niet te lang!

Wil je profiteren van de Early Birds korting voor het Amsterdam Light Festival, dan is het verstandig om niet te lang te wachten met het bestellen van de tickets. Populaire dagen en tijden zijn namelijk al snel uitverkocht! Maar de belangrijkste reden om niet te lang te wachten is vanzelfsprekend het feit dat de kortingsactie maar tot de start van het festival geldig is! Grijp dus snel je kans en boek online.

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival Rondvaart

Opstaplocaties:

Voor de Amsterdam Light Festival Rondvaart van Lovers Canal Cruises zijn er vier opstaplocaties. We verwelkomen onze gasten voor onze fantastische Water Colors Cruise op de volgende vijf locaties:

  1. Prins Hendrikkade 25 (Amsterdam Centraal Station)
  2. Anne Frank Huis (Bij het Anne Frank Huis)
  3. Leidseplein (Tegenover Amsterdam American Hotel)
  4. Semi Open Boot (Recht tegenover Amsterdam Centraal Station) (Niet afgebeeld op bovenstaande afbeelding)
  5. Loetje Centraal Station (Tegenover Amsterdam Centraal Station) (Niet afgebeeld op bovenstaande afbeelding)

1. Prins Hendrikkade 25

De afvaartlocatie voor het lichtfestival Amsterdam op de Prins Henkdrikkade 25 is ontzettend gemakkelijk te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Lovers Canal Cruises bevindt zich schuin tegenover Amsterdam Centraal Station aan de Westzijde op 5 minuten loopafstand. 

2. Anne Frank Huis

De afvaartlocatie Anne Frank Huis bevindt zich pal tegenover het beroemde Anne Frank Huis. Je kunt je melden bij Prinsengracht 277. Deze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station pak je tram 2, 12, 13 of 17 en stap je uit bij Dam/Raadhuisstraat. Of je pakt bus 74  en stapt uit bij Westermarkt. Binnen 10 minuten arriveer je bij de Amsterdam Light Festival Rondvaart.

3. Leidseplein

De afvaartlocatie voor de Water Colors Cruise op de Leidsekade bevindt zich recht tegenover het de ingang van het Amsterdam American Hotel op de Leidsekade 97. Pak tram 2, 12, 13 of 17 en stap uit bij het Leidseplein. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, kun je deze afvaartlocatie bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station via de Spuistraat en Leidsegracht.

4. Semi Open Boot

Deze afvaartlocatie van de Semi Open Boot bevindt zich lijnrecht tegenover Amsterdam Centraal Station op 1 minuut loopafstand. 

5. Loetje Centraal Station

Deze afvaartlocatie bevindt zich tegenover Amsterdam Centraal Station en naast restaurant Loetje Centraal op 1 minuut loopafstand. 

Openbaar vervoer

Alle opstaplocaties zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, zowel met de trein als bus, pont en tram.

Met de auto

Kom je liever met de auto? Dan zijn de opstaplocaties bij Loetje Centraal, Semi Open Boat en op de Prins Hendrikkade het beste te bereiken. Vlak naast de kade van Lovers Canal Cruises is er een ruime parkeergarage. 

Amsterdam Light Festival Rondvaart

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn verlicht van 17.00 tot 23.00 uur. Het is niet alleen de beste manier om meer informatie over de kunstwerken te krijgen, maar de rondvaart is tevens een van de leukste uitjes volgens vele Nederlanders én toeristen. Met de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Kom het zelf beleven met de Amsterdam Light Festival rondvaart van Lovers Canal Cruises! Boek je tickets hier online.

Amsterdamse Grachten

Amsterdamse Grachten

Geschiedenis

Rond het jaar 1250 is Amsterdam gesticht met de bouw van de Dam. De stad ontleent haar naam aan de Dam. Tot de dag van vandaag is de dam het hart van de stad. Het woord komt van “Aeme Stelle Redamme” en is middeleeuws Nederlands voor: “Dam in een waterig gebied”. In de middeleeuwen zijn de grachten gegraven voor verdediging van de stad en waterbeheer. De verdedigingsgrachten binnen de stadsmuren verloren hun functie door stadsuitbreidingen. Uiteindelijk is de stad schatrijk geworden door diezelfde grachten, namelijk door transport van koopmansgoederen.

Grachtengordel

In de 17e eeuw werd rondom de Burgwallen en de Lastage in drie opvolgende sectoren (noordwest, zuidwest en zuidoost) de beroemde grachtengordel gegraven, met de hoofdgrachten (Nieuwe) Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en diverse dwarsgrachten. De Amsterdamse grachtengordel is een systeem van straten, kades, bruggen en woonhuizen op tamelijk identieke kavels van gelijke lengte en breedte met gesloten binnentuinen, de zogenoemde keurblokken. Veel grachtenpanden getuigen vanaf de gracht of de straatkant van de welvaart in de Gouden Eeuw, maar in de meeste gevallen van de 18e eeuw.

UNESCO Werelderfgoedlijst

De Amsterdamse grachtengordel is op 1 augustus 2010 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst, als negende van alle UNESCO locaties in Nederland. UNESCO is de organisatie van de Verenigde Naties voor Educatie, Wetenschap en Cultuur. Een speciale commissie heeft met de Werelderfgoedlijst als taak om waardevolle cultuurhistorische locaties en natuurlandschappen wereldwijd te bepalen. Dit werelderfgoed is zo uniek dat het bewaard moet blijven voor toekomstige generaties.

Grachten nu

Amsterdam is tot op de dag van vandaag de waterigste stad ter wereld. De grachten hebben een belangrijke functie in het scheepvaartverkeer, voornamelijk voor toeristische doeleinden, zoals de Amsterdamse rondvaartboten. De belangrijkste rol van de grachten is echter nog steeds de waterbeheersing.