Vacature Leerling Schippers

Terug naar vacature aanbod.

Schipper zonder boot (die hebben wij voor je)

WIE ZIJN WIJ
Wij zijn Tourism Group International, een snelgroeiende en toonaangevende organisatie met een geschiedenis die ruim 35 jaar teruggaat. Een geschiedenis die begon met een zoon van een schipper en uitmondde in een bedrijf met 750 medewerkers, marktleiderschap op het gebied van excursies, stadstours en de verkoop van tickets voor verschillende topattracties, musea, rondvaarten en bezienswaardigheden.
Tourism Group International bestaat uit verschillende labels, waaronder Lovers Canal Cruises, Amsterdam Icebar, Red Light Secrets (Museum of Prostitution), Tours & Tickets, Ripley’s Believe It or Not! Museum en verschillende horecagelegenheden. Elke dag zorgen 750 enthousiaste toppers met een uitmuntend gevoel voor service ervoor dat onze gasten de állerbeste ervaring hebben – en daar zijn we bijzonder trots op.

OVER JOUW BAAN

De stad Amsterdam en Rederij Lovers stapten meer dan zestig jaar geleden met elkaar in de huwelijksboot en zijn nog steeds hartstikke gelukkig samen. Vele toeristen hebben dat inmiddels gemerkt op één van de vele rondvaartboten of tijdens een speciale cruise (Candlelight Cruise, Dinner Cruise,  City Sightseeing, Burger & Pizza Cruise).

En al die tochten beginnen natuurlijk bij… de schipper. Want net als in een huwelijk, kan het één niet zonder het ander. Een boot zonder schipper is als een haring zonder augurk, zeggen we dan. Terug naar de schipper. Het schippersteam van Lovers vervoert jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers door de Amsterdamse grachten. Da’s flink. Wil jij de sprong in het diepe wagen en ons team komen versterken? Heb jij passie voor boten, de Amsterdamse grachten, gasten én maak jij graag van je hobby je werk? Neem dan snel contact met ons op en meld je aan als leerling schipper!

In april 2020 start een nieuwe opleiding Schipper Rondvaartboot beperkt vaargebied: binnen deze opleiding komen alle bovenstaande facetten van het vak aan bod. Je loopt vier dagen per week mee met één van onze ervaren schippers en gaat, afhankelijk van het rooster, één of twee dagen in de week naar school (Nova College in IJmuiden). De opleiding duurt 12 maanden. Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, heb je bij voorkeur 90 vaardagen gemaakt. Heb je deze nog niet (helemaal),  dan kan je deze opbouwen bij Lovers. Daarnaast ben je in het bezit van een marifoon certificaat.

Na het succesvol afronden van de opleiding treed je in principe in dienst bij onze rederij en mag je zelfstandig met passagiers in een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten varen. 

Dit vragen wij van jou

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Flexibel, servicegericht en communicatief vaardig;
 • Goeden beheersing van de Nederlands, Engelse en bij voorleur Duitse taal in woord;
 • In het bezit van Klein Vaarbewijs I en een marifoon certificaat (of de bereidheid on deze te behalen);
 • Aantoonbare ervaring en/of affiniteit met boten en varen;
 • Kennis van de Amsterdamse grachten is een pré;
 • Woonachtig in de omgeving van Amsterdam.

Dit bieden wij

 • Een volledig door rederij Lovers betaalde opleiding Schipper Rondvaartboot beperkt vaargebied;
 • Het minimum (jeugd)loon gedurende de opleiding, na het succesvol afronden van de opleiding een marktconform salaris;
 • Een leuke en uitdagende werk- en leeromgeving bij de meest innovatieve en groeiende rederij van Amsterdam.
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket met prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een gezellige werkplek in hartje Amsterdam.


Interesse?
Denk jij nu: dit is mijn baan, als ik nu niet reageer, mis ik de boot? Laat ons dat dan z.s.m. weten en stuur je CV en korte motivatiebrief per watertaxi – of, als je het liever drooghoudt, per mail. Dit kan via de volgende link: https://tourismgroup.recruitee.com/.