Vacature Leerling Schippers

Gezocht: Leerling Schippers (m/v)

Zet jij voet aan wal en kom je ons team versterken?

 

De stad Amsterdam en Lovers Canal Cruises stapten meer dan zestig jaar geleden met elkaar in de huwelijksboot en zijn nog steeds hartstikke gelukkig samen. Vele toeristen hebben dat inmiddels gemerkt op één van de vele rondvaartboten of tijdens een speciale cruise (Candlelight Cruise, Dinner Cruise, City Sightseeing, Burger Cruise en Pizza Cruise).

En al die tochten beginnen natuurlijk bij… de schipper. Want net als in een huwelijk, kan het één niet zonder het ander. Een boot zonder schipper is als een haring zonder augurk, zeggen we dan. Terug naar de schipper. Het schippersteam van Lovers vervoert jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers door de Amsterdamse grachten.

Jouw verantwoordelijkheden

Je geeft je 40 tot 80 gasten een warm welkom aan boord en zorgt voor een behouden, veilige en fijne vaart. Tezamen met het team schippers vaar je meer 2 miljoen passagiers per jaar door de Amsterdamse grachten. Naast schipper en gastheer, ben je ook verantwoordelijk voor de goede staat van je boot. Kleine reparaties aan de boot verzorg je zelf.

In februari 2019 start een nieuwe opleiding Schipper Rondvaartboot beperkt vaargebied. Binnen deze opleiding komen alle bovenstaande facetten van het vak aan bod. Je loopt vier dagen per week mee met één van onze ervaren schippers en gaat, afhankelijk van het rooster, één of twee dagen in de week naar school (Nova College in IJmuiden).

Dit vragen we van jou

• Minimaal MBO werk- en denkniveau;
• Dienstverlenende en flexibele instelling;
• Goede communicatie vaardigheden;
• Goede beheersing van Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal in woord;
• In het bezit van een Klein Vaarbewijs I en een marifoon certificaat (of bereidheid deze te behalen);
• 90 vaardagen (vastgelegd in een dienstenboekje) voordat je aan de opleiding begint. Heb je deze nog niet, kan je dat vanaf heden opbouwen bij Lovers Canal Cruises 

Na het succesvol afronden van de opleiding medio oktober/november 2019 treed je – als alles goed gaat - in dienst bij onze rederij en mag je zelfstandig met passagiers in een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten varen.

Denk jij nu: dit is mijn baan, als ik nu niet reageer, mis ik de boot? Laat ons dat dan z.s.m. weten en stuur je CV en korte motivatiebrief per watertaxi – of, als je het liever drooghoudt, per mail naar Froukje Vliegenberg: werving@lovers.nl / 020 21 43 102 / 06 23 52 93 80