Amsterdam Light Festival - Leidseplein

Amsterdam Light Festival - Leidseplein

Boek uw tickets vanaf€ 23.50

Verzilver hier je tickets met je Stadspas!

Terug naar de afvaart locaties 

Hoe Reserveer ik voor mij en mijn maatje?

Vul eerst je eigen stadspasnummer in (19 cijfers) voor het eerste ticket, en daarna voor het tweede ticket voer je hetzelfde stadspasnummer in met een 2 erachter (20 cijfers) Let op! Je stadspasnummer begint met 606436 en staat op de achterkant.

Hoe verzilver ik mijn Stadspas actiecode voor het Amsterdam Light Festival (Water Colors Cruise)?

 • Stap 1:
  Selecteer de gewenste datum (indien de datum niet klik baar is, is deze datum reeds uitverkocht)

 • Stap 2:
  Selecteer het gewenste tijdstip (indien er 0 Tickets over zijn, zijn alle zitplaatsen reeds vergeven)

 • Stap 3:
  Selecteer het aantal tickets (let op. Er kunnen niet meer tickets geselecteerd worden, dan achter het tijdstip staat genoteerd)
  Je kan maar 1 stadspas per ticket gebruiken. Heb je meer stadspassen? Selecteer dan meer tickets en voer meer stadspas nummers in (Let op! Je stadspasnummer begint met 606436 en staat op de achterkant)
  Wel mag je dit jaar gratis een maatje meenemen, vul eerst je eigen stadspasnummer in (19 cijfers) voor het eerste ticket, en daarna voor het tweede ticket voer je hetzelfde stadspasnummer in met een 2 erachter (20 cijfers)

 • Stap 4:
  Klik op Boek nu 

 • Stap 5:
  Verzilver je stadspas code en selecteer Bestelling plaatsen (voor elk ticket dient een unieke code ingevoerd te worden. 4 tickets staan dus gelijk aan 4 unieke codes)
 • Stap 6:
  Je ontvangt de tickets via de mail. Neem de uitgeprinte tickets mee naar Lovers Canal Cruise, Leidsekade 97 of laat je tickets zien op je telefoon

Amsterdam Light Festival

Amsterdam wordt omgetoverd tot een ware lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. Hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld hebben spectaculaire lichtsculpturen gemaakt, die door de binnenstad van Amsterdam zullen zijn verspreid. 

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival en tevens de beste wijze om de geweldige lichtsculpturen te bewonderen. Via de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht.


Highlights Amsterdam Light Festival

 • Spectaculaire lichtsculpturen
 • De Amsterdam Light Festival rondvaart 
 • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar
 • Gratis met de Stadspas

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival

De afvaarlocatie voor de Amsterdam Light Festival rondvaart op de Leidsekade bevindt zich recht tegenover het de ingang van het Amsterdam American Hotel op de Leidsekade 97. Pak tram 1, 2 of 5 of bus 170/172 en stap uit bij het Leidseplein. Met de tram ben je iets langer onderweg dan met de bus. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, kun je deze afvaartlocatie bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station via de Spuistraat en Leidsegracht.

Thema Amsterdam Light Festival
De organisatie van het Light Festival Amsterdam introduceert iedere editie een nieuw thema waar de kunstenaars hun lichtsculpturen op dienen te baseren. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2018 – 2019 is;

 • The Medium is the Message

Met dit thema wil het festival mensen inspireren om het antwoord te zoeken op vragen die te maken hebben met het medium licht. Welke boodschap kan het medium licht tegenwoordig nog overbrengen? Hoe communiceert licht op een manier waarop geen ander medium dat kan?

De Kunstenaars
Iedere editie van het Amsterdam Light Festival worden de kunstwerken geselecteerd door een jurypanel. Via een Call for Concepts wordt er wereldwijd een oproep gedaan aan kunstenaars om nieuwe ideeën in te sturen voor het festival.
In totaal zijn er ruim 23 lichtsculpturen geselecteerd van kunstenaars, designers en architecten afkomstig van over de hele wereld, om de binnenstad van Amsterdam op kunstzinnige wijze te verlichten. 

Comfortabele Moderne Boten

Comfortabele Moderne Boten

Onze boten beschikken over de laatste technologie voor ultiem comfort

Audio Commentaar

Audio Commentaar

Audio commentaar beschikbaar in het Nederlands en Engels

Official Partner

Official Partner

Lovers Canal Cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival

Opstap locatie