Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

Europese Kampioenschappen 3 x 3 basketball

De Nederlandse Basketball Bond, TIG Sports en House of Sports mogen van de internationale basketballbond FIBA in 2017 de Europese kampioenschappen en in 2019 de Wereldkampioenschappen 3x3 basketball in Amsterdam organiseren. Dat heeft FIBA Executive Director Europe Kamil Novak op een persconferentie in de ambtswoning van Amsterdam bekend gemaakt.

De Amsterdamse wethouder sport Eric van der Burg kan twee topevenementen toevoegen aan de lange lijst topsportevenementen die al op de Amsterdamse sportevenementenkalender staan. ‘En ik doe dat met groot plezier; dit zijn evenementen waar ik enthousiast van word,’ aldus Van der Burg. ‘Amsterdam is de bakermat van de basketballsport in Nederland. De hoofdstad heeft als ambitie om in 2020 de meest bewegende stad van Europa te zijn. Een urban sportvariant als 3x3 basketball draagt enorm bij aan dat streven. Wij gaan het 3x3 basketball op het Museumplein een fantastisch podium bieden met als doel het basketball in de volle breedte in Amsterdam een geweldige impuls te geven.’

De Europese kampioenschappen 3x3 basketball staan voor 7 tot en met 9 juli op het programma. Rond de EK in 2017 speelt zich op het Museumplein in Amsterdam van 5 tot en met 9 juli de tweede editie van de Urban Sports Week Amsterdam af.

Bekijk hier het promotiefilmpje met een mooie rol voor de Lovers boten! 

Meer informatie