Water Colors Cruise - Semi Open Boot

Water Colors Cruise - Semi Open Boot

Boek uw tickets vanaf€ 21,50

Het Amsterdam Light Festival 2016 - 2017 is afgelopen. Bekijk onze dag- en avondvaarten.

 

Amsterdam Light Festival

Geniet tijdens het Amsterdam Light Festival van een 75 minuten durende rondvaart door de karakteristieke grachten van Amsterdam en sta versteld van de prachtige lichtsculpturen van hedendaagse kunstenaars, afkomstig uit de hele wereld.
De gedeeltelijk open boot zal het toelaten om tijdens het licht festival prachtige foto’s van de lichtsculpturen te maken. Je wordt overigens voorzien van dekens die je tijdens de vaart goed warm zullen houden. In het geval van regen zullen de boten bedekt worden.

Highlights Amsterdam Light Festival

  • Spectaculaire lichtsculpturen
  • De Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors Cruise) met audio commentaar over de kunstwerken
  • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar 

Kaarten Licht festival Amsterdam

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival en tevens de beste wijze om de geweldige lichtsculpturen te bewonderen. Via de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Mis dit niet en boek snel en voordelig je Amsterdam Light Festival tickets online bij Lovers Canal Cruises!

Thema Amsterdam Light Festival

De organisatie van het Light Festival Amsterdam introduceert iedere editie een nieuw thema waar de kunstenaars hun lichtsculpturen op dienen te baseren. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2016 – 2017 is, A view on Amsterdam.

De kunstenaars dienen op geheel eigen wijze hun kijk op de hoofdstad uit te beelden in een imposant lichtsculpturen. De kunstenaars hebben de uitdaging gekregen om de stad vanuit een nieuw perspectief te bekijken en uit te beelden. Het is de bedoeling dat de kunstenaars niet alleen hun nieuwe kijk op Amsterdam, maar ook op diens architectuur en rol op het wereldtoneel, weten uit te beelden in een imposant lichtsculptuur.

Het thema is vrij voor interpretatie, wat de kunstenaars veel vrijheid geeft om een eigen draai aan het thema te geven. Amsterdam, diens architectuur en rol op het wereldtoneel zal op veel verschillende manieren worden uitgebeeld. Op soms humoristische, futuristische of juist historische wijze zullen de kunstenaars hun interpretatie op het thema loslaten.

De Kunstenaars

Iedere editie van het Amsterdam Light Festival worden de kunstwerken geselecteerd door een jurypanel. Via een Call for Concepts wordt er wereldwijd een oproep gedaan aan kunstenaars om nieuwe ideeën in te sturen voor het festival. In totaal zijn er ruim 35 lichtsculpturen geselecteerd van kunstenaars, designers en architecten afkomstig van over de hele wereld, om de binnenstad van Amsterdam op kunstzinnige wijze te verlichten. 

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival

Lovers Canal Cruises is de perfecte opstapplek voor het licht festival van Amsterdam. Lovers Canal Cruises bevindt zich schuin tegenover het Centraal Station. 

Openbaar vervoer

De kade ligt schuin tegenover het Amsterdam Centraal Station (west-zijde) op 1 minuut loopafstand. De kade bevindt zich naast trams aan de west-zijde. 

Auto

Boek je Amsterdam Light Festival rondvaart kaarten via Lovers Canal Cruises en ontvang speciale korting op je parkeerplaats! In de buurt van de kade van Lovers Canal Cruises is een grote parkeergarage.
Klik hier voor meer informatie!

Official Partner

Official Partner

Lovers Canal Cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival

Comfortabele Moderne Boten

Comfortabele Moderne Boten

Onze boten beschikken over de laatste technologie voor ultieme comfort

Audio Commentaar

Audio Commentaar

Audio commentaar beschikbaar in het Nederlands en Engels

Adres: Lovers Centraal Station

Opstap locatie