Water Colors Cruise – Dutch Authentic Boot
Water Colors Cruise – Dutch Authentic Boot

Water Colors Cruise – Dutch Authentic Boot

Boek uw tickets vanaf€ 32.50

Het Amsterdam Light Festival 2018-2019 is beëindigd. Bekijk hier onze andere rondvaarten.

Amsterdam Light Festival

Geniet tijdens het Amsterdam Light Festival van een 75 minuten durende rondvaart door de karakteristieke grachten van Amsterdam en sta versteld van de prachtige lichtsculpturen van hedendaagse kunstenaars, afkomstig uit de hele wereld.

Tijdens de cruise op de Dutch Authentic Boot krijg je een glas Glühwein, onbeperkt drankjes en een snack terwijl je geniet van het uitzicht. De boot waarop je vaart is de prachtig gerestaureerde historische boot de WM1. De boot is elektrisch, verwarmd en uitgerust met alle moderne gemakken.

Highlights Amsterdam Light Festival

  • Spectaculaire lichtsculpturen
  • De Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors Cruise) met live commentaar door de gids over de kunstwerken
  • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar
  • Onbeperkt drankjes aan boord

Kaarten Licht festival Amsterdam

De Water Colors Cruise is de vaarroute van het Amsterdam Light Festival en tevens de beste wijze om de geweldige lichtsculpturen te bewonderen. Via de comfortabele en goed verwarmde boten van Lovers Canal Cruises kun je lekker achterover leunen en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Mis dit niet en boek snel en voordelig je Amsterdam Light Festival tickets online bij Lovers Canal Cruises!

Thema Amsterdam Light Festival

De organisatie van het Light Festival Amsterdam introduceert iedere editie een nieuw thema waar de kunstenaars hun lichtsculpturen op dienen te baseren. Het thema van het Amsterdam Light Festival 2018 – 2019 is, The Medium is the Message.

Met dit thema wil het festival mensen inspireren om het antwoord te zoeken op vragen die te maken hebben met het medium licht. Welke boodschap kan het medium licht tegenwoordig nog overbrengen? Hoe communiceert licht op een manier waarop geen ander medium dat kan?

De Kunstenaars

Iedere editie van het Amsterdam Light Festival worden de kunstwerken geselecteerd door een jurypanel. Via een Call for Concepts wordt er wereldwijd een oproep gedaan aan kunstenaars om nieuwe ideeën in te sturen voor het festival. In totaal zijn er ruim 23 lichtsculpturen geselecteerd van kunstenaars, designers en architecten afkomstig van over de hele wereld, om de binnenstad van Amsterdam op kunstzinnige wijze te verlichten.

Bereikbaarheid Amsterdam Light Festival

De afvaartlocatie Prinsengracht bevindt zich pal tegenover het beroemde Anne Frank Huis. Je kunt je melden bij Prinsengracht 277. Deze locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal Station pak je tram 13 of 17 en stap je uit bij Westermarkt. Of je pakt bus 170 of 172 en stapt uit bij Westermarkt. Binnen 10 minuten arriveer je bij de Amsterdam Light Festival Rondvaart.

- Sommige foto's op deze pagina zijn een impressie van vorig jaar - 
Official Partner

Official Partner

LOVERS canal cruises is officieel partner van het Amsterdam Light Festival

Historische boot

Historische boot

De boot is elektrisch, verwarmd en uitgerust met alle moderne gemakken.

Live commentaar

Live commentaar

Commentaar door de gids in het Engels