Laatste nieuws | maandag 28 maart 2011

Lovers introduceert zero-emissie rondvaartboot

Amsterdam, 28 maart 2011 – Innovatief, duurzaam en klimaatneutraal, dat is de nieuwste rondvaartboot van Rederij Lovers. Binnenkort brengtt de rederij een wereldprimeur in de Amsterdamse grachten: de eerste rondvaartboot zonder schadelijke uitstoot. De boot wordt in het voorjaar 2011 in gebruik genomen door Lovers. De ‘Nemo H2’ is speciaal ontworpen en gebouwd voor het varen op waterstof en produceert geen stank, lawaai of CO2. De Nemo H2 is al enige tijd geleden gedoopt door toenmalig Milieu wethouder Marijke Vos. Het afgelopen jaar is de Nemo afgebouwd en getest. Ook is met succes een locatie gevonden om waterstof te tanken. In Amsterdam Oost bij de Cruquiusweg zal een tijdelijke tankinstallatie gebouwd worden.

 

CO2 Zero Canal Cruise

Rederij Lovers: de CO2 neutrale rederij

co2zero

De lancering van de waterstofboot is voor Rederij Lovers reden om zich te positioneren als groene rederij. Als enige rederij in Amsterdam is Rederij Lovers per 1 december 2009 klimaat neutraal.

The making Of

De totstandkoming van de waterstofboot

co2zero

In de zomer van 2005 ontstaat het idee van een waterstof rondvaartboot in Amsterdam ontstaat uit gesprekken tussen verschillende bedrijven op initiatief van Integral.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

co2zero

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de waterstofboot? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

print mail

Algemene voorwaarden | Leveringsvoorwaarden | Vacatures | Pers | Contact |